Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśmiały_2009

co zrobic

Polecane posty

Gość nieśmiały_2009

doradzcie mi jak zwalczyc swoją nieśmiałosc, bardzo mi ona przeszkadza, w szególności kiedy robię się czerwony, chce udac się do psychoterapeuty porozmawiać o tym

Gość dlaczemu dlaczemu
Psychoterapeuta ci pomoże powodzenia.

Gość on_1983
właśnie chce się wybrac do psychoterapeuty i mam nadzieje, ze w koncu przestane się przejmowac wszystkim, typu czy cos powiedziałem nie tak, czerwienienie się, itp bardzo to kłopotliwe

Gość cytrusekkk
Wiesz moim zdaniem powinieneś, przestać myśleć o tym jak wypadniesz, co ktoś o Tobie pomyśli. Totalnie zlewaj na wsyzstko. to pomaga to mój sposób .. udało mi sie. Jesem osoba bardzo pewną siebie i mam gdzies to co ktoś może pomyśleć badz poweidziec na moj temat. Jeszcze sie taki nie narodził co by wszystkim dogodził. Gdy rozmawiasz smiało mow sowje zdanie i jego sie trzymaj nie daj sobą manipulowac. Życze powodzenia przed Toba długa droga

Gość on_1983
cytrusekkk ale byłeś totalnie nieśmiały, tez analizowałes sytuację jakie były, czy wypadłes ok, co powiedziec w towarzystwie, co zrobic zeby widzieli cie jako duszę towarzystwa itd???

Gość Lady kabanos
Też byłam kiedys nieśmiała, jednak zaczęłam wierzyc w siebie i nie patzrec na wszystkich jakby byli lepsi ode mnie i jest git. Już moge każdemu wszystko powiedziec w twarz:)

Gość on_1983
widocznie miałas łagodną nieśmiałosc

Gość Lady kabanos
właśnie, w sumie chłopak tez mi sporo pomógł

Gość on_1983
jak myślicie da się zrobic z nieśmiałego osobę, która nie będzie się głupotami przejmowac i będzie w towarzystwie innych osób normalnie się czuła i nie zastanawiała się co powiedziec??

Gość cytrusekkk
ja uwazam ze da sie tak zorbić ;) Sama jestem teog przykłedem. Zazwyczaj osoby niesmiale sa osobami neidowartowsiowanymi co skutkuje niesmiałościa .

Gość on_1983
cytrusekkk ale byłeś totalnie nieśmiały, tez analizowałes sytuację jakie były, czy wypadłes ok, co powiedziec w towarzystwie, co zrobic zeby widzieli cie jako duszę towarzystwa itd???

Gość cytrusekkk
on_1983 - tak byłam nieśiała, ludzi enietraktowlai mnie powaznie. Ale pewneo rzau pomyślałam sobie "kurde w czym ja jestem gorsza od nich" i zaczełam wdawać się zywo w dyskusje nabierac pewnosci siebie, wygłaszac sowje teorie, twardo trzymac sie sowich racji. Zauwazyłam jak powoli otoczneie zmienia o mnie zdanie, ze iwedza z enie jestme jzu cicha myszka ktora jest latwo zgasic, tlyko ze ejstme osoba z kotra nie warto zadzierac , bo moge "podrapać" .

Gość cytrusekkk
uwazam ze nie nalezy si ezastanawiac jej jak powiem to to co oni sobi epomysla, a moze jednak sie nei odezwe, albo powiem cos innego bo to do niczego ie prowadiz. Nalez ymowic to co mamy w danej chwili do powiedzenia.

Gość on_1983
łatwo Ci powiedziec, zastanawia mnie co taka osoba bez problemów nmieśmiałosci ma w głowie podczas jakiegos ważnego spotkania, czy tez myśli w danym momencie typu jak się odezwac, czy się nie czerwienie, czy dobra mimikę twarzy mam lub mam nadzieje ze bede odebrany pozytywnie

Gość cytrusekkk
improwizacja ;) toja mam sie czuc dobrze :) A jeśli jabęde sie cuzłą dobrza, wówczas i osoby będące w moim towarzystwie będą odczuwały mniejszą bariere między nami ;) Wszystko zalerzy od sytuacji