Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaaaaaa11

sen 1,5rocz,chyba oszaleje!

Polecane posty

Gość jaaaaaaaaaaaa11

ile spia wasze 1,5 roczne dzieci?o ktorej chodza spac? mojemu cos sie ostatnio ubzduralo ze moze chodzic spac grubo po 9, a pobudka 7-8, w dzien 12-1330. napisznie o co chodzi, chcialabym zeby jak wczesniej zasypial o 20...

Gość MAriusz BHP
porozmawiaj z nim, zapytaj o co mu chodzi

Gość barbarellla
u nas rytual: kąpiel o 19, ok 20min. i lulu, o 20stej śpi syn 17 miesiecy nie ma sprzeciwu

Gość jaaaaaaaaaaaa11
no dokladnie tak bylo jeszcze do swiat, pozniej cos mu sie poprzestawialo. i tez pieknie kapiel itp. ale bak mi z lozka wylazi, nie chce mu sie spac poprostu. czy moze odrzucic mu drzemke...

Gość barbarellla
drzemke zostaw, moj tez spi w dzien 1,5 godz. kurcze, nie wiem jak doradzic, moj tez by pobrykal ale gasze swiatlo, wiec migaczem wskakuje z powrotem do lóżka i tam juz zostaje, ja troche z nim jestem i zmykam, a on sobie zasypia sam.

Gość barbarellla
a ma swoj pokoj maluch?

Gość jaaaaaaaaaaaa11
nie wiem sama, tez czytamy baje, spiewam mu troche tule, a on zaraz potem w lozka wychodzi, dzis go dobre 7 razy zaprowadzalam z powrotem...boooo

Gość jaaaaaaaaaaaa11
ma swoj pokoj od zawsze, rytualow pilnuje, mam wrazenie ze mu sie naprawde nie chce spac o 20

Gość barbarellla
uparty :) najlepiej zgasic swiatlo, zamknac drzwi od pokoju, ale czuwac oczywiscie nad reakcją.

Gość barbarellla
a wdzien duzo hasa? moze energia niespożytkowana? :)

Gość oto_ja
Ja ostatnio przetrzymałam córcię (14m-cy) i nie położyłam spać po południu... i spać na noc poszła o 18!!! sama odpadła..;)

ja bym tą drzemkę w południe raz odrzuciła. Miałam z moim synkiem /i mam jeszcze chwilami taki problem, wtedy mu likwidowałam drzemkę w południe, przemęczyliśmy się jakoś do 19.30 i zasypiał ledwo przyłożył głowę do materaca, po 2 dniu bez drzemki szedł już normalnie spać, i nast. dnia przywracałam drzemkę, i w nocy też szedł spać juz normalnie. Tak jakby mu się odmieniało. Też ma 18 mies. Wydaje mi się, że po prostu za dużo spał w dzień i nocy (sumując to) i dlatego naet o 21.30był wciaż wyspany i zwarty i gotowy do zabawy. Czasem się zaczynam trzaskać szybciej /podczas jego drzemki ;) /, po godzinie, i wtedy się budzi i jest okej, do 20 bryka potem trochę kokoszenia się w łóżeczku i zasypia.

Gość jaaaaaaaaaaaa11
aha, dobry pomysl z tym przetrzymaniem bez drzemku, moze wroci mu po 2 3 dniach, sprubuje, ale uparty to on jest. dzieki za rade!

Gość barbarellla
tylko pewnie troszke bedzie marudny bez drzemki moj tak mial, ze jak zapomnial o drzemce to ok 18 to juz zdechlak i maruda i tez 18.30 - 19.00 lulu

Gość gość
to i tak nie jest zle, moja mala ma roczek i potrafi buszowac nawet po 22 a pobudka 7 rano za to nadrabia w dzien

Gość gość
Moja od pierwszych tygodni pieknie zasypiala. Nie moglam wyjsc z podziwu.... Miesiac po 2 urodzinach oszalala :) - przestala spac popoludniu u potrafi brykac do polnocy a nawet 2 w nocy.... Jestesmy na granicy wytrzymalosci

Gość gizzzadornebela
A ja mam gdzieś zasady i reguły. Mały zasypia o 22, wstaje o 7-8. W dzień śpi 2-3 godziny. Ma już 4 lata. Mnie to nie przeszkadza. No może mężowi, bo on pracuje zdalnie z domu i pracuje w nocy (bo cicho), a śpi w dzień, więc czasem narzeka, ale da się znieść.