Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agawa stary grat

egzekucja komornicza

Polecane posty

Gość agawa stary grat

wie ktos moze jakie sa naliczenia i oplaty komornicze? W jaki sposob komornik nalicza sobie koszty egzekucyjne i wydatki gotowkowe? A wiec ja mialam dlug 120 zl smieszne prawda a z tej kwoty zrobilo mi sie 600 zl. Koszty sadowe, adwokat itp w tym - opłata egzekucyjna 227,54 zł. - wydatki gotówkowe 101,26 zł. 600 zl. -328,80 271,20 zl. moj dlug i koszty sadowe a komornik 328,8 na jakiej podstawie? zna ktos moze przepisy? Przeciez on naliczyl sobie wiecej niz dlug ktory sciaga. a powinien pobrac jakis procent z tego.

Gość agawa stary grat
podnosze

to prawda ,i mozliwe ze tyle narosło poniewaz koszty komornicze naleza do najwiekszych

koszt komorniczy pozatym moze wyniesc 100 % kwoty naleznej dłuznikowi niestety

Gość e bzdura w przepisach jest nap
pisane ze jest to nie mniej niz 1/10 sredniej krajowej i nie wiecej niz 30 krotnosc sredniej krajowe a ponad to od roku 2002 jest to zaledwie 15% a nie jak do tej pory 21 %. Tak wiec troche nakrecil cie ten komornik. Zazadaj od niego wgladu do akt i dokladnego wyjasnienia podstawy naliczenia i rozpisania wydatkow gotowkowych na pismie. Bowiem wydatki gotowkowe rowniez sa dokladnie opisane co sie do nich zalicza. Z dniem 1.1.2002 r. na mocy art. 1 pkt 12 ustawy z 18.9.2001 r. (Dz.U. Nr 130, poz. 1452)

Gość komornicy to zlodzieje i lobuz
y, ktorzy potrafia okrasc niewinnego czlowieka. A ten twoj widac ze sobie slono policzyl bo tak naprawde twoj dlug jest smieszny. Zajmij sie tym powaznie choc to nie duza kwota ale niech wie zlodziej ze nie moze cie okradac bezkarnie.

Gość zna się ktoś na wirusach może
no to mnie też ciekawi, moje dziecko nie zapłaciło kary za jazdę na gapę i dowalił się komornik do tego, jak miał 100żł, to z tego zrobiło się 300, ciekawe skąd i jak to policzył.