Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikolaj28

Czemu kobiety nie maja prawie zadnych zainteresowan?

Polecane posty

Gość kajko i kokosz
Mezczyzn przewaznie interesuja zagadnienia bardziej praktyczne, a kobiety relacje miedzyludzkie, taka nasza natura. Pasje ma z reguly tylko jakis procent ludzi, niezaleznie od tego czy sa to kobiety czy mezczyzni.

Gość kashaaaaaaa
a ja wygrałem życie,np: zainteresownia maloambitne: czytanie programu TV/ Tiny/Pani Domu zainteresowania ambitne: czytanie ksiazek chociazby Dostojewskiego (ze zrozumieniem)

Trudno wymagać od kobiet czytania czegoś ambitniejszego niż Cosmopolitan czy Twój Styl. Dla nich "Idiota" nie kojarzy się z Dostojewskim, tylko z fagasem, ktory strąbił je rano na skrzyżowaniu :classic_cool:

Gość kashaaaaaaa
Trudno wymagac od facetow czytania czegos glebszego niz PLAYBOY czy CKM i ogladania Youtube, dla nich Bracia Karmazow to nowy duecik w Jackass'ach. Tak mozna w 2 strony:/ nie lubie jak sie wszystkich pakuje do jednego wora, sa kobiety ktore maja pasje choć jest ich mniej niz takowych facetow

Gość kashaaaaaaa
*Karamazow

\"a znam więcej pasjonatek niż pasjonatów, faceci których znam z reguły ograniczają się do piłki nożnej, siłowni czy innych sportów. Kobiety natomiast piszą, malują, tańczą, śpiewają, grają (nie koniecznie w gry komputerowe). Na szczęście mój facet ma przeróżne zainteresowania, wiele pasji dzielimy np. muzyka jest i moją i jego pasją, lubimy te same gatunki muzyczne, wspólnie jeździmy na koncerty. \" no tak zainteresowania męskie \"złe\" a kobiece \"dobre\"... fajny relatywizm :P jak można mieć wiele pasji? :O Pasja, jak dla mnie, z samej definicji wymaga tyle czasu i środków, że nie da się mieć 10 :O

jak można mieć wiele pasji? Pasja, jak dla mnie, z samej definicji wymaga tyle czasu i środków, że nie da się mieć 10 A można, bo z łuku strzelam tylko kiedy jest ciepło i nie pada :P Jeżeli chodzi o środki, to z pasji też można żyć. Może nie 10, ale z 5, 6 takich którym poświęcam wiele czasu, by się znalazło. A może nawet 10 - tyle, że łączą się ze sobą :P

Capo di tutti capi i tu się mylisz;) :P może nie oceniaj wszystkich kobiet jedną miarą? ja np uwielbiam literaturę, zwłaszcza rosyjską:) Czechow, Dostojewski, Bułhakow, Okudżawa:D

\"Ze średniowiecznego drewnianego typu longbow \" o to Ty z tych ambitniejszych :) ja niestety tylko sportówka, ale kiedyś się przełamię... :)

.w.w.w. "Ze średniowiecznego drewnianego typu longbow " o to Ty z tych ambitniejszych ja niestety tylko sportówka, ale kiedyś się przełamię... Wątpię, czy ambitniejsza :D lubię średniowiecze, a sportowe brzydko wyglądają i mają masę wkur.wiających bajerów. Zresztą... nie lubię nowoczesnej broni :P

no mój jest z tych prostszych, ale i tak... kusi mnie spróbowaćstrzelić z gołego łuku, kompletnie bez tych wszystkich oprzyrządowań optyczno-celowniczych... jakos tak mam wrażenie że to o wiele trudniejsze jest. miałaś kiedyś takie porównanie?

Autorze nie wszystkie dziewczyny takie są. Ja np. -czytam książki -znam się na sztuce i muzyce poważnej (uwielbiam) -rysuję -chodzę na zajęcia tańca towarzyskiego -lubię jazdę na łyżwach -często chodzę do kina, na koncerty, imprezy -zbieram znaczki :P

Oj Mikołaju...różni są ludzie...i kobiety i mężczyzn "interesują" czasem pierdoły...Mądrze szukaj dziewczyny! Ps. Ja mam 1 pasję i kilka zainteresowań, a mężczyzna nie jestem :-) Aha! I są to raczej stereotypowo pojęte "męskie" zainteresowania. Ty z pewnością będziesz uważał je za męskie, bo stereotypowo patrzysz na kobiety, generalizujesz je, a to nie jest fair...

Gość magdallena25
ja mam dużo zainteresowań, od dziecka nurkuję, żegluję, gram w tenisa, jeżdżę konno, wielu moich kolegów nie robi nic, myślę że takie aktywne kkobiety odstraszają mężczyzn, moje koleżanki których główne zainteresowania są standardowe: moda, uroda itp mają większe powodzenie

Zwodniczy Aniołek no dosłownie jakbym o sobie czytała:D zapomniałam jeszcze dopisać, ze też rysuję i lubie ambitne kino, a ksiązek to już miałam ich full na studiach:O

>> -czytam książki Wymień 5 książek, które przeczytałaś w ciągu ostatnich 6 miesięcy? >>-znam się na sztuce i muzyce poważnej (uwielbiam) Jaki jest Twój ulubiony okres w malarstwie, ulubiony przedstawiciel i dzieła? Czyja muzyka podoba Ci się najbardziej?

O ja też czytam i znam się na malarstwie, z muzyką klasyczną trochę gorzej bo preferuję trochę ostrzejsze kawałki. Rysuję, uczę się języków obcych, nałogowo podróżuję i fotografuję. Nie czuję się "kobietą z pasją" bądź bez niej, jestem po prostu sobą :)

15:55 [zgłoś do usunięcia] .w.w.w. no mój jest z tych prostszych, ale i tak... kusi mnie spróbowaćstrzelić z gołego łuku, kompletnie bez tych wszystkich oprzyrządowań optyczno-celowniczych... jakos tak mam wrażenie że to o wiele trudniejsze jest. miałaś kiedyś takie porównanie? Nie. Rozwalają mnie te wszelkie celowniki, dźwigienki :P chyba nie dałabym rady.

Gość zagrawka
kobiety są różne i widać nie trafiłeś na jakąś z pasją, ja np mam wiele pasji uwielbiam i sporty i muzykę, teatr, kino...ale jestem zamężna, no i mam dzieci.... dodam, ze nie przeszkadza mi to lubić modę, romanse.... moze spotkasz jeszcze jakąś ciekawą swiata dziewczynę :D

cóż za autoreklamy się wręcz posypały;) hehe a co do mnie i poza tym,że lubię literaturę, lubię muzykę, tańczyć,uwielbiam gotować,piec i w ogóle eksperymentować w kuchni, kocham kino (zwłaszcza francuskie i włoskie oraz polskie stare kino),interesuję się fotografią i obróbką zdjęć, kocham robić coś z niczego-zwłaszcza do domu i dla znajomych (głownie jakieś torebki, kartki, dekoracje mieszkania), uczę się j. obcych (znam biegle francuski, nieźle angielski, średnio szwedzki,uczę się włoskiego), uwielbiam podróże... i to byłoby na tyle w tym odcinku:)

np. studenci ASP interesują się sztuką i tworzą ładne dzieła.. ;) studentki AWF są dobrymi sportowczyniami. ;d szukaj babki gdzie indziej, no.

Capo di tutti capi --->> Czemu tak się mnie uczepiłeś? :P Śledzisz mnie po tych topikach? :P Z historii sztuki zdawałam maturę więc wiedzę musiałam mieć :) Ale jak już chcesz: ,,Eragon 3 części", ,,Blaszany bębenek", ,,Cień wiatru", ,,konopielka" W sztuce interesuję mnie rokoko: Fragonard, Watteau. Lubię też secesję: Mucha, Klimt. Muzyka: Romantyzm wczesny i późny : Grieg, Mahler

Gość koleżankaBONDA
ja tam mam zainetesowania. Nie cierpię takich uogólnień! gram na skrzypcach i pianinie, maluję, rzeźbię, projektuję biżuterię i suknie ślubne, interesuję się architekturą wnętrz, literaturą angielską, teatrem i kultura japońską...

Gość tak sie zastanawiam 2
hasło "próbowałem je zainteresowac swoimi zainteresowaniami" to mi sie raczej kojarzy z wychowywaniem dzieci w przedszkolu. kobieta jest jaka jest a tobie to albo odpowiada albo nie, to jest proste jak budowa cepa. co do kosmetyków, to znam kilka koleżanek, dla których są naprawdę pasją i źródłem utrzymania jednocześnie i nie widzę w tym nic mało ambitnego, wręcz na odwrót. to samo tyczy mody, zajmują się, projektują, szyją ciuchy, żyją z tego bo kochają to robic. mało ambitne? ha. i tak się zastanawiam, kto ocenia te zainteresowania pod kątem bycia bardziej lub mniej ambitnymi? gdzie jest taki spis? zastanawiam się również dlaczego nigdy nie próbowałeś się zainteresowac tymi samymi rzeczami co dzoewczyny, czyli modą lub kosmetykami, kto tak powiedział że to one się muszą interesowac tym co ty? bo jesteś mądrzejszy/lepszy/bardziej ambitny ?ciekawe to wszystko. ja sama znam osobiście bardzo dużo ludzi, kobiet i mężczyzn, którzy mają bardzo różne i bardzo ciekawe dla mnie zainteresowania, tylko kilku takich, którzy nie mają. nawet moja 80-letnia teściowa ma! na seriale patrzę sama, niektóre, ale to prawda że kobiety są bardziej uczuciowe i bardziej emocjonalne. tak po prostu jest. musimy rozmawiac o swoich przeżyciach, emocjach, uczuciach. to tak jakby ktoś sie do ciebie doczepił .ze ty nie musisz.

złośliwa od rana spróbuj kuchni rosyjskiej, nie mam na myśli tylko pierogów ruskich:P wszyscy gadają o kuchni włoskiej, japońskiej, chińskiej lub francuskiej i nie doceniają naszych sąsiadów zza wschodu:D

Gość osoba_trzecia
Mikołaju, rozejrzyj się dokładnie dookoła siebie, bo coś misię wydaje, że obracasz sie w jaki takim nieciekawym środowisku, gdzie pewnie zarówno kobiety jak i mężczyzni są mało intelektualnie rozbudzeni - to nie jest kwestia płci :)