Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mikolaj28

Czemu kobiety nie maja prawie zadnych zainteresowan?

Polecane posty

Gość Mikolaj28

Moze mi ktos wytlumaczy dlaczego tak trudno spotkac kobiete, ktora ma jakas pasje ? Nie trzeba byc mistrzem percepcji zeby zauwazyc, ze kobiety interesuje przede wszystkim zycie innych ludzi, telewizja, moda i kosmetyki (w dowolnej kolejnosci) Kolezanki z pracy w rozmowach ze mna pytaja przede wszystkim o moje sprawy prywatne typu co robilem w weekend, czy kogos poznalem itp itd. Bedac czlowiekiem generalnie uprzejmym odpowiadam na te pytania i z grzecznosci zadaje podobne. Ale kazda proba zmiany tematu rozmowy na jakikolwiek inny jak chocby co obecnie dzieje sie na swiecie przeksztalca rozmowe w monolog. Rozmowczyni owszem slucha uwaznie jednak mam nieodparte wrazenie, ze nie ma nic do dodania, zadnego komentarza, wlasnej opinii, wiec sila rzeczy koncze temat i pytam co tam wczoraj w tv lecialo. Potok slow i wylewnosc odpowiedzi na to pytanie to istny gejzer, prawdziwa krasomowcza niagara. Mam za soba kilka dluzszych zwiazkow, ktore konczylem najczesciej wlasnie z braku jakiejs pasji u dziewczyny. Nie widzialem naszej wspolnej przyszlosci. A probowalem zainteresowac naprawde wieloma rzeczami, ktore i mnie interesuja od dobrej muzyki, przez wspolne gotowanie po rower, snowboard i wschodnie sztuki walki. Moj pomysl wspolnego zapisania sie do szkoly tanca trafial wprawdzie na zapal, szkoda tylko, ze slomiany. Nie mam nic przeciw poplotkowaniu sobie, pogadaniu o bzdurkach i pierdólkach czy obejrzeniu serialu od czasu od czasu, ale zeby cale zycie obracalo sie wokol tego? Jakby tego bylo malo to jeszcze chec do wychodzenia w piatkowy czy sobotni wieczor byla najczesciej odwrotnie proporcjonalna do dlugosci zwiazku. Jezeli juz spotkalem kobiete choc troche zainteresowana swiatem, nauka, polityka, fotografia czy czymkolwiek innym to byla “cieplym kluchem” z dwiema lewymi rekami do jakiegokolwiek sportu. Nie wiem z czego to wynika, ale dzisiejszym kobietom brakuje tego zaciecia, przebojowosci. A moze nigdy go nie mialy? O mezatych znajomych to juz w ogole zal wspominac bo tam to tylko praca,dom,tv,praca,dom,tv itd itd Czy i mnie to kiedys czeka? Patrzac po znajomych i przyjaciolach po slubach, rysuje sie dosc nudna wizja wspolnego zycia  a moze sie myle?? Oby!

to jest zycie, nie bajka. ciekawe skad sie biora tacy faceci jak Ty

to jest zycie, nie bajka. ciekawe skad sie biora tacy faceci jak Ty Znaczy jacy niby? Powielający schemat przeciętnego użytkownika tego forum, który się żali jakie to "kluchy" spotyka na swojej drodze? :D

Gość ........ll
chyba szukasz faceta :O moze jestes gejem..zastanow sie nad tym powaznie :O

Gość bzdury gadasz
ja jestem kobieta i interesuje sie sportem, polityka, motoryzacja. niestety wielu facetow to odstrasza bo nieraz okazuje sie ze wiem wiecej od nich na rozna tematy...faceci wola kobiety ktore nie znaja sie na wielu sprawach zeby mieli im czym zaimponowac.taka jest prawda wiec nie gadaj glupot

Gość Brygitta po40
Tak jest że my kobiety w większości jesteśmy stworzone do rodzenia dzieci, gotowania i dbania o mężczyznę i o swoją urodę, do rozrywek, głębsze zainteresowania, pasję, rozwój intelektualny - bardzo znikomy % kobiet. Dlatego tez teraz jestem bardzo szczęśliwa w swoim związku z facetem nie wykształconym, nie ma przepasci miedzy nami. Oglądamy te same filmy, programy, chodzimy potańczyć, na solarium, chodzimy po sklepach z ciuchami i nie czuję sie głupsza, mniej wartosciowa, nie muszę na siłę oglądać programów politycznych czy N. Geografic - tylko TVN Style :P:P

Gość Luśka z W...
No sporo prawdy w tym jest, tak żyje większość ludzi, nie sądzę, żeby chodziło tylko o kobiety. Interesuje ich niewiele więcej poza zaopatrzeniem lodówki, programem TV, plotkami o znajomych ...

Mikolaj28 haha to jakie Ty kobiety spotykałeś w życiu? dzielące życie między kosmetyczką, pracą, koleżankami,zakupami i ewentualnie domem??? ja mogłabym w sumie powiedzieć o braku pasji,celu w życiu i zainteresowań u jakiś 60% znanych mi w życiu facetów;)

Gość do brygidy
to fakt ludzie powinni sie dobierać na podobnym poziomie ale nie zgodzę się że kobiety nie mają zainteresowanań. są różne kobiety i różni mężczyźni. niektórzy faceci też tylko leżą na kanapie i piją piwo i nic więcej ich nie interesuje.

ja powiem tak. sam jesteś marnym pasjonatem skoro nie trafiasz na kobiety z pasją ot co :P

Gość inż Pasionka
Mikolaj- Ty jakiś naiwny jesteś. Traktujesz kobiety jakby intelektualnie dorównywały Tobie- mężczyźnie. Swiat kobiety to miłość(cokolwiek to znaczy), dzieci, plotki, romansidła, mydlane seriale. Sam to zresztą zauważyłeś. Tak bylo od zarania dziejów i nic tego nie zmieni.

Gość Luśka z W...
Inżynier, ciekawe kiedy w końcu znudzi Ci się głoszenie tej szowinistycznej filozofii :)

Tak bylo od zarania dziejów i nic tego nie zmieni. No. I od zarania dziejów służyły w Ochotniczej Straży Pożarnej. Strzegły ogniska. Dopiero teraz się faceci wzięli za sikawki.

Gość inż Pasionka
Powołam się na mojego mistrza i autorytet Jarka 84. Baby są po prostu głupie.

Gość CHEEEERT
MIKOLAJU A JA JESTEM KOBIETĄ I MOJĄ PASJĄ SĄ HARLEYE I CHOPPERY CZY TO CIEKAWA PASJA WG CIEBIE?

Gość Luśka z W...
Inżynier, tak sobie tłumacz brak powodzenia wśród płci przeciwnej, może częściowo chociaż unikniesz frustracji :D

Gość inż Pasionka
"Inżynier, tak sobie tłumacz brak powodzenia wśród płci przeciwnej, może częściowo chociaż unikniesz frustracji " Tak, zapomnieliśmy wymienić jeszcze jedną kategorię kobiet- te wróżące z fusów i przewidujące przyszyszłość. Są jeszcze wiedźmy i czarownice- to też kobiety.

"Jezeli juz spotkalem kobiete choc troche zainteresowana swiatem, nauka, polityka, fotografia czy czymkolwiek innym to byla “cieplym kluchem” z dwiema lewymi rekami do jakiegokolwiek sportu" no to szukasz laski z pasją czy sportsmenki? bo to że któraś nie uprawia sportu nie znaczy że nie ma zainteresowań. moze np lubi czytać książki sci-fi albo zajmuje się modelarstwem, i to że nie gra w tenisa sprawia że już mozna powiedziec że nie ma pasji?...

Gość giliam111111111111111
przeczytaj sobie ksiązke "mężczyzni sa z marsa a kobiety z wenus" to moze chociaz troche pomoze ci zrozumiec jedna prawidlowosc :KOBIETY SA INNE OD MĘŻCZYZN!inaczej czujemy cos innego nas interesuje ,faceci lubia sport,samochody,polityke bo to pozwala im czuc sie mesko a samiec musi sie sprawdzac w swojej roli zeby zaimponowac kobiecie,facet jak ma dobry samochód to czuje ze jest najlepszym samcem w stadzie takie jest zycie!podnieca was rywalizacja,dominacja=polityka,sport=meskie cialo.to tkwi w naszej podswiadomosci.kobiety zyja uczuciami to nas interesuje,a uczucia to nowy serial sledzenie zycia innych,kosmetyki bo kobieta zeby podobac sie mezczyznie musi o siebie dbac,lubimy plotkowac bo kobieta spelnia sie i jest w stanie uporac sie z wlasnymi emocjami kiedy cos przedyskutuje,glosno wypowie-dlatego tyle kobiety gadamy. JEDNA RADA SKORO NIE PODOBA CI SIE TA ODMIENNOSC TO WOLISZ FACETÓW.KOBIETY MAJA ZAINTERESOWANIA-TO UCZUCIA,MODA ,KOSMETYKI,RÓWNIEZ SPORT ALE NIEKONIECZNIE SZTUKI WALKI!,KSIAZKI,SERIALE,DZIECI,KUCHNIA,KWIATY,ZWIERZETA I WIELE WIELE INNYCH TYLKO KOBIECYCH KTÓRE TY UWAZASZ ZA GLUPIE.KOBIETY TAKIE NIE SA I KURDE JAK MOZNA WYMAGAC ZEBY KTOS MIAL IDENTYCZNE ZAINTERESOWANIA,ONE PEWNIE NIE LUBIALY TANCA,SPORTU I NIE MUSZA TAK JAK TY NIE MUSISZ LUBIEC KWIATOWI PSYCHOLOGII(SERIALE)!JESTES GEJEM I TYLE

giliam111111111111111 gadasz bzdury, wielu mężczyzn też interesują uczucia, które możemy znaleźć nie tylko w serialach (tam są przerysowane), ale w książkach, a także sporcie i polityce (zwłaszcza nienawiść do przeciwnika, hehe). Masz rację, że (zazwyczaj) "kobieta spelnia sie i jest w stanie uporac sie z wlasnymi emocjami kiedy cos przedyskutuje", ale i mężczyźni lubią plotkować. Mnie nudzą seriale, kosmetyki mało mnie obchodzą poza tym, że ich używam, ale nie nazwałabym tego zainteresowaniem. Jeśli chodzi o sporty, trenowałam karate i strzelam z łuku. No i co? Jestem kobietą :P

Energiczna Trzydziestolatka - strzelam z łuku. ja też. sportowy czy klasyczny? :)

wtrace swoje 3 grosze oczywiscie, ze nie mozna nikogo zmusic do naszych zainteresowan, ale jesli, tak jak autor, szukamy partnera to warto w ramach tych poszukiwan analizowac ile mamy wspolnych zainteresowan, naprawde warto! nie chodzi tylko o wspolnie spedzany czas typu narty, zagle, rower, tenis, wyscigi samochodowe lub tez kino teatr, koncerty, chodzi takze o to by moc pozniej o czyms rozmawiac - wazne by miec zarowno swoje terytoria ale i cos wspolnego, niewiele rzeczy tak laczy dwoje ludzi jak wspolne zainteresowanie lub pasja dlatego polecam zapisywac sie na wszelkie dziwne kursy (latanie, narciarstwo czy bog wie co tam jeszcze) i na nich rozgladac sie za partnerem zyciowym

Z Gilliam zgadzam się w jednej kwestii, każdy powinien przeczytać książkę "mężczyźni są z marsa w kobiety z wenus". Ja znam więcej pasjonatek niż pasjonatów, faceci których znam z reguły ograniczają się do piłki nożnej, siłowni czy innych sportów. Kobiety natomiast piszą, malują, tańczą, śpiewają, grają (nie koniecznie w gry komputerowe). Na szczęście mój facet ma przeróżne zainteresowania, wiele pasji dzielimy np. muzyka jest i moją i jego pasją, lubimy te same gatunki muzyczne, wspólnie jeździmy na koncerty.

ja interesuję się fotografią, chodze na łyżwy i taniec, lubie też motocykle, tv prawie nie oglądam, prawie nie też oglądam seriali bo sa nudne a już na pewno nie oglądam romansideł - są szkodliwe i zniekształcają spojrzenie na realne życie :O Można byc ładną laską i mieć swoje pasje

aha i lubie chodzić na koncerty... a książkę "mężczyźni są z marsa a kobiety z wenus" można sobie w dupę wsadzić - jest szkodliwa i za bardzo bazuje na stereotypach

Gość kashaaaaaaa
no coz, ja zmienilabym temat na: "dlaczego wiekszosc ludzi nie ma prawie zadnych zainteresowan, albo same one maloambitne:P" a odpowiedz jest prosta: bo glebsze zainteresowania maja tylko ludzie glodni wiedzy na pewnym poziomie intelektualnym, ktory w spoleczenstwie masowym, gdzie wiekszosc ludzi nie grzeszy wybitna inteligencja, ten odsetek wynosic moze z 5-10%. W tych procentach jest wiecej facetow, co wynika tylko i wylacznie z wychowania (facetow wychowuje sie zazwyczaj na "zdolnych i leniwych urwisow", a dziewczynki na "porzadne i oddane panie domu", co oznacza, ze w wiekszosci dziewczyni od dziecka uczone sa dbania o dom i (paradoksalnie)... o faceta, takze to staje sie czesto potem ich droga zycia, mysla ze musza byc "pilne i odpowiedzialne", zeby byly kochane=pranie,sprzatanie,nadmierne dbanie o swoj wyglad...(patrz tipsy i solarka)( Faceci maja w tym czasie... duzo czasu i znajduja sobie setki zainteresowan, za co chwalone sa przez mamusie i tatusiow ... i tak to sie kreci :) Ja na szczescie zostalam wychowana na malego naukowca i mam pare najulubienszych zainteresowan: gra na fortepianie i gitarze elektrycznej + rysowanie i nauka jezykow obcych i ... generalnie mam duze powodzenie, bo laski z pasjami to faktycznie deficyt :)