Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proxacin

Nowa praca i tzw wkupne

Polecane posty

Gość proxacin

Stawiacie coś jak przychodzicie do nowej pracy?

Gość pierwsze słysze
:o

Gość proxacin
No jak skończysz szkołe i pójdziesz do pierwszej pracy to się dowiesz:)

Gość proxacin
Jakto u Was w pracy wygląda:)

Gość pierwsze słysze
dawno już skończyła... nie wiem, gdzie rozpoczynasz pracę, ale może na budowie są takie zwyczaje:)

Gość proxacin
Nie wiem, może to domena małych srodowisk, małych firm. U nas w mieście panuje taki "zwyczaj", że nowo przyjęta osoba stawia ciastko tzw. wkupne.

Pracowalam w budzetowce, w bardzo duzej firmie a teraz w niewielkiej (ok. 50 osób) i nigdzie nie bylo takiego zwyczaju.

Gość proxacin
Administracja publiczna w starostwie.

Gość proxacin
Pracę zaczęłam trzy miesiące temu i od tego czasu ciągle słyszę aby się wkupic. Sama już nie wiem:O Postawię im już to ciastko i będę mieć spokój. Zresztą niedawno miałam imieniny więc powiem że 2 w 1.

Gość pierwsze słysze
a no tak to jest w tej budżetówce, ze zamiast pracowac, to sobie kawkujecie:P

Gość pierwsze słysze
skoro tak bez pardonu Ci to wypominają, to postaw to ciasto i po krzyku :)

Gość proxacin
Tym bardziej, że dyrektor do imprez pierwszy. Wcale mi się nie uśmiecha stawiania placków, kaw, herbat dla 50 osób:O

Gość porazka te dwie
u nas jest roznie, jedni robia wkupne inni nie, jak kto woli

Gość ozdoba ozdobińska
właśnie budżetówka siedzą ,piją ,kawkę, herbatkę ,jedzą ciasteczko, rozmawiają z kolezanką przez telefon jaki sweterek kupiły, dzwonią do dziecka że odbiad ma w garnku, palą papieroska w wydzielonym miejscu, poplotkują, pogrzebią w papierkach - o tak wygląda praca i co msc 2 tys sie należy czy sie siedzi czy sie leży

Gość proxacin
To jest małe środowisko, każdy każdego zna. Ale 50 osób to lekka przesada. Ludzie robią wesela na tyle osob:O

Gość proxacin
Jak amsz coś do budżetówki to się zatrudnij w administracji publicznej i wtedy.... siedzą ,piją ,kawkę, herbatkę ,jedzą ciasteczko, rozmawiają z kolezanką przez telefon jaki sweterek kupiły, dzwonią do dziecka że odbiad ma w garnku, palą papieroska w wydzielonym miejscu, poplotkują, pogrzebią w papierkach - o tak wygląda praca i co msc 2 tys sie należy czy sie siedzi czy sie leży

Gość porazka te dwie
U mnie w firmie jest 30 osob,ale wkupne sie robi w swoim dziale, tzn.dla okolo 5 osob.

Gość proxacin
Właśnie tak sobie pomyslałam aby zrobić tylko dla 15 z którymi mam codziennie kontakt. Resztę pomijam. W oglóle u nas w pracy jest taki podział wiec poczęstuje te osoby z którymi mam najwiecej do czynienia czyli jakieś 13 oso. reszte widuję rzadko i to w przelocie.

Gość proxacin
No i powiem ze to 2 w 1 razem z imieninami. Bo dostałam prezent a wcale się nie spodziewałam:)

Gość martelka
podpytaj kogoś jakie są w tej firmie zwyczaje i będziesz wiedzieć na czym stoisz. Skoro się tak domagają widocznie tak robią, mówisz, ze dostałaś prezent, choć się nie spodziewałaś. To już widać, że o tym myślą i wyszli do Ciebie z niespodzianką. Chyba nie wypada zostać burkiem i olać ten fakt. No i naTwoim miejscu poczęstowałabym osoby z działu, kierownika, jak mówisz, że dyrektor pierwszy na takich imprezkach ,to i jego nie można ominąć. Wkupisz się, poznasz się z nimi lepiej, no i będziesz swoja.

Gość proxacin
Dziękuję bardzo:) No własnie poczestuję najblizsze osoby. Jakoś to będzie. Dobrze, że stawia sie raz:)