Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrzesniowa dama

pierscionek zareczynowy

Polecane posty

Gość wrzesniowa dama
zeby było jasne, nie potrzebuje faceta zeby moc egzystowac, powiedziałabym, ze jestem od niego niezalezna, tylko lubie wiedziec na czym stoje, wiem mowic wprost jest najuczciwiej, ale wierzcie mi, ze nie zawsze

Gość oliffka2009
hahahhahahaha az sie zakrztusilam

Gość wrzesniowa dama
ewelina :D przypomniał sobie o tym po osmiu miesiacach!!! hahaha zreszta urodzenie dziecka nie jest wezwaniem do zapłaty;) tere fere :)

Gość cokolinka
Wiesz, moim zdaniem wcale byś się nie ośmieszyła. Facet powinien sobie zdawać sprawę, ze pierścionek jako prezent raczej ma szczególna symbolikę, zwłaszcza jeśli jest kosztowny. Chyba całkiem celowo Cię w takiej niezręcznej sytuacji postawił, bo jakby chciał dać prezent to mógłby kupić naszyjnik albo zegarek, a nie pierścionek. Może chciał rozmowę sprowokować? Nie wiem, nie znam relacji między Wami. Ja bym od razu zapytała czy to zaręczynowy czy nie. Jeśłi facet Cie kocha, to nie powinien dać Ci odczuć że się ośmieszasz, bo moim zdaniem nie ma ku temu podstaw.

Gość wrzesniowa dama
oliffka, nie pluj na monitor:D

Gość oliffka2009
przepraszam najmocniej ale ta wytpowiedz o darach po urodzeniu dziecka mnie rozbroil:-)

Gość wrzesniowa dama
pierscionek lezy na komodzie, tam gdzie go odłozylam, na chwile obecna naprawde nie potrafie ''prosto z mostu walnąc: misQu, kiedy nasz slub:D"

Kiedys na kafeterii byl temat o facecie, ktory powiedzial kobiecie, ze tak owszem niech zacznie planowac slub i wesele, ale jesli sadzi, ze on sie upokorzy i ukleknie, zeby prosic ja o reke to sie grubo myli. Nie pamietam czy byl rowniez przeciwko zakupowi pierscionka. Moze Twoj mezczyzna tez uwaza, ze to niekomfortowa sytuacja oswiadczyny.

Gość oliffka2009
i tez uwazam ze powinnas poprpstu zapytac o pierscionek. bo jako kobieta maja coreczke napewno wolalabys wiedziec na czym stoisz nie tlyko dla siebie samej ale i dla coreczki

Gość wrzesniowa dama
oliffka, ale to norma, ze kobiety uwazaja, ze im sie cos nalezy. dla mnie to cos to miłosc, szacunek, wiernosc, lojalnosc i to wcale nie sa puste słowa:) a smiech to zdrowie:D

wg mnie to tak sobie kupil - uwaza, ze dobrze wam, jak jest skoro jestes taka harda, to mysli, ze ci tez nie zalezy .... na dodatek jesli oddalas pierscien, to on mysli, ze tobie tez zadne symbole niepotrzebne kobieto - chyba nie jestes na tyle niemadra zeby milczec na temat spraw waznych ?

Gość cokolinka
To nie pytaj, kiedy ślub. Tylko powiedz, że przez ten prezent znalazłaś sie w niezręcznej sytuacji i chciałabyś ją wyjaśnić, bo nie lubisz niedomówień. Zapytaj czy ten pierścionek masz potraktować jak zwykły prezent, bo pierścionek ma szczególną symbolkię i w związku z tym nie wiesz co masz o tym myśleć.

Gość wrzesniowa dama
fajnie sie Kobietki z Wami gada:) tylko prosze, bez kłotni

Gość cokolinka
poza tym, facet chyba sie zorientuje że coś jest nie tak, bo w końcu chciał żebyś go nosiła, a ty go nie nosisz....moze wiec sam zapyta dlaczego...

Gość wrzesniowa dama
coreczke to On wprost ubostwia❤️ wiem, ze jej pojawienie spelnilo jego marzenie moze za jakis czas porusze ten temat, ale nie teraz, za swieze, musze pomyslec :)

Gość oliffka2009
ale z reguly lepiej na swiezo tego typu kwestie wyjasnic niz czekac nieppotrzebnie.

Gość wrzesniowa dama
jesli zapyta czemu go nie nosze, powiem, ze nie wiem jak ma traktowac ten podarunek:) nie lubie przciagania liny, proby sił, nie potrafie tak. wiem tylko tyle, ze kiedy zapyta o chrzest corki, wtedy mu powiem, ze ja przed proboszczem płaszczyc sie nie bede, moze zrozumnie:)

Gość wrzesniowa dama
zna mnie i powinien wiedziec, co dla mnie jest wazne:)

Gość cokolinka
a ja bym wzięła sprawy w swoje ręce. to ze chcę porozmawiać o zamiarach na przyszłość nie znaczy ze cokolwiek próbuję wymusić. Mam wrażenie ze wstydzisz się porozmawiać ze swoim własnym facetem. Nie rozumiem tego. A tekst w stylu 'nie będę sie płaszczyc przed księdzem' jest dobrym wstępem do kłótni a nie do rozmowy. No ale rób jak chcesz...

Gość cokolinka
Mój facet mnie zna 9 lat, a jak mu nie powiem co jest dla mnie wazne to sie nie domyśli. Trzeba mówic o swoich potrzebach, a nie oczekiwać ze partner czyta w myślach albo że powinien wiedzieć bo to oczywiste.

Gość wrzesniowa dama
nie jestem z tych kłotliwych, cokolinka, zrozum, chcialam zeby to wyszło od Niego, z serca, z umysłu, czynu

Gość wrzesniowa dama
no wiem, mezczyzni nie sa skomplikowani, jak im nie powie sie wprost, nie załapia:D

Gość cokolinka
ale przecież ja nie mówię, żebyś się kłóciła. No ale ok, jak facet ma Cię z serca uszczęśliwić to sprawa jest chyba jasna - to raczej nie jest zaręczynowy pierścionek.

Gość wrzesniowa dama
czekalam tylko, ze powie cos wiecej, nie tylko, chciałbym, zebys go nosila :(( troche przykro

Gość wrzesniowa dama
nie okłamuje sie, ze to zareczynowy, chciałam z kims porozmawiac, czytam Wasze sugestie i dziekuje :)

Gość wrzesniowa dama
dziekuje miło za rozmowe, chciałam sie wygadc, a Wy mi to umozliwiłyscie

a co Wy na to,że jestem z facetem 5 lat,myslimy o wspólnej przuszłości,ostatnio po piwie mu to wypomniałam,że tyle jesteśmy,a on nic a on na to,że wymuszam!!! coś na nim. oprócz tamtego razu o zaręczynach przez tych 5lat wspomniałam może 5 razy

Gość wrzesniowa dama
interesujaca wlasnie dlatego ja nie pytam, nie chce usłyszec, ze wymuszam czasem nawet mysle, ze moze to nie ja jestem ta, ktorej chce sie oswiadczyc:(

Gość wrzesniowa dama
a czasem jest tak, ze nosi mnie dosłownie na rekach i wtedy te złe mysli mijaja...