Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akcja mroz

akcja mroz

Polecane posty

Gość akcja mroz

Zachecam do pomocy bezdomnym, ktorzy maja przechlapane w takie mrozy. Wiadomo, ze nie bedzie nikt zaraz chodzil i szukal bezdomnych po ulicach, ale sa organizacje zajmujace sie tym na codzien, np. prowadzace noclegownie. Zachecam do znalezienia numeru konta jednej z takich organizacji i dokonania niewielkiej chociaz wplaty. Ja tak zrobilam i mam nadzieje, ze inni tez na to wpadna, zamiast bezczynnie wysluchiwac kolejnych informacji o zamarznietych.

Gość ale straznicy miejscy
chodza wlasnie i szukaja takich osob. Tyle, ze oni nie chca pomocy...

Gość akcja mroz
Nieprawda. To, że opisują takie przypadki, to nie znaczy, że wszyscy bezdomni tak się zachowują. Poszukaj informacji na ten temat i zobaczysz, że podczas tych mrozów noclegownie są już przepełnione.

Gość sa przepelnione
ci co chcieli to sami poszli... Lepiej wplacic na schronisko dla zwierzat :( Psy cierpia nie z wlasnej winy :(

Wierz mi, że masa ludzi nie chce a Ci co chcieli rzeczywiście już tam są!!!! Też sądzę że lepiej byłoby jakby dofinansować schronisko chodź nie twierdzę, że wszyscy bezdomni są bezdomnymi z własnej winy...

Gość sa przepelnione
troche przesadzilam... Zgadzam sie - nie wszyscy sa bezdomni z wlasnej winy.

powiem tak: po pierwsze nikt nie rodzi sie bezdomny, zwykle ląduje na ulicy na własne życzenie po drugie noclegownie może są przepełnione, ale nikt nie odmówi pomocy bezdomnemu - warunek - ma nie pić i tu jest po trzecie i najważniejsze - jak ktoś woli się nachlać i zamarznąć zamiast siedzieć w ciepłej noclegowni po trzeźwemu - to ja mu nie bedę tego bronić - wszak Polska to wolny kraj i nie żal mi zamarzniętych pijaków jakby to ode mnie zależało, to tępiłabym pijaków na wszelkie sposoby

Gość nie dam ani grosza
to ich wybór - chcą pić i zamarzać - ich sprawa

Gość akcja mroz
to nazryj sie sama glupia palo, ja tez bym ci nie pomogla, jak bys zdychala

a nie pomysleliście ze dając na taką noclegownie pomagacie tez przy okazji tym co chronią się tam i nie pija?:O bezduszne istoty :O wiecej zamarza ludzi na sniegu niż tych zwierząt w schroniskach :O Ewka a Ciebie jak czytam to mam wrazenie jakbys serca nie miała :O czasem taki pijaczek spod kiosku z piwem ma wiecej rozumy niż ty :O

ja z pijakami spod kiosku z piwem nie rozmawiam, to nie wiem, ile oni rozumu mają chociaż nie sądzę, żeby człowiek rozumny tracił życie na picie piwa pod kioskiem, w końcu sa ciekawsze zajęcia, czyli raczej nie ma żadnego rozumu

Gość akcja mroz
Po prostu nie wiesz, co to jest nalog. Takie pijaczki czesto wychowuja sie w pijackich rodzinach i pozniej nie umieja inaczej i sie uzalezniaja. Tak czy siak, czy za glupote maja placic zyciem?? A skoro w noclegowniach trzeba byc trzezwym, to chyba dobrze ze dzialaja, bo spora czesc z nich pozostanie trzezwa, zeby tam moc przenocowac, no nie??

Gość nie dam ani grosza
wolałabym dac jakiejś biednej rodzinie z dziećmi których nie stać na opał a nie pijakom bezdomnym. Ich nałogi mnie nie obchodzą. Każdy ma swoj rozum i niech z niego korzysta. I możesz wieszać na mnie psy, wszystko mi jedno. Skoro wiedzą gdzie sklep z alkoholem, to wiedzą też gdzie się udać, aby nie zamarznąć. Warunek - trzeźwość

Gość akcja mroz
w linku trzeba usunac odstep po 1

nie wiem, co to jest nałóg, ale wiem, że sa przychodnie leczenia uzaleznień, to chyba da sie wyleczyć z nałogu, jak sie chce a jak się nie chce i ma życzenie być pijakiem, żyjącym za moje 19 procent podatku, to ja bardzo chętnie wytępię takiego pijaka częściowo działa tu natura, ale niestety, za słabo

Gość akcja mroz
No juz sie nie wypowiadajcie laski, wiem ze sa takie zimne suki na swiecie, pewnie przez takich ludzi bezdomni znalezli sie na ulicy. Nie wszyscy bezdomni to alkoholicy, poza tym czesto zaczynaja popijac, jak juz sa na dnie, zeby zapomniec o wszystkim albo sobie rozweselic swiat, albo zeby cieplej bylo. Nie chcecie pomagac, to nikt wam nie kaze, ale nie psujcie zabawy innym

Gość nie dam ani grosza
to się baw dalej ale nie wyzywaj innych, którzy wolą inne zabawy...

Gość akcja mroz
a kysz a kysz, zołzy

Gość jesli dla tych co chca pomagac
to ma byc "zabawa" to zycze udanej zabawy 🖐️

Gość ona.on.ono
akcja mroz - jestes jeszcze pewnie bardzo młoda i masz dobre serduszko :) Zycie Cie nie doswiadczylo w zaden zły sposob ani jak ktos powiedział nie płacisz podatkow na takich jak bezdomni :) Z czasem ta dobroc i miłosc do swiata ci minie, zrozumiesz ze nie da sie uratowac wszystkich bo nie kazdy tego chce. Nie mozna zagłaskac kotka na smierc. w KAZDYm razie gratuluje optymizmu :)

Gość akcja mroz
Dzieki, bede sie bawic w pomaganie i zachecam do tego innych. Skoro nie noclegownie, to moze jadlodajnie dla bezdomnych wydające im bezplatne posilki. Nie chce "reklamowac" zadnej organizacji tym sie zajmujacej, zwlaszcza ze wiekszosc jest katolicka, zreszta nie sprawdze przeciez, czy wlasciwie gospodaruja funduszami. Tak wiec nie polece wam zadnej, musicie sobie wybrac jakas sami, a suma nie musi byc duza. Generalnie poziom kultury narodu mozna poznac po tym, jak sie odnosi do potrzebujacych pomocy.

no tu akurat nie wiesz, kto w jaki sposob i komu pomaga fajnie by było, jakby każdy komus pomagał a nie tylko gadał na forum, jakie to ma dobre serce polecam schroniska dla zwierząt i fundacje pro-zwierzęce :) ja przelewam stała kwotę raz na m-c na jedną z takich fundacji i czuję się z tym dużo lepiej, niż miałabym dorzucać się do swojego podatku i dodtakowo sponsorować pijaków (i tak żyją juz z zasiłków i zapomóg budżetowych, czyli właśnie z mojego podatku)

Gość akcja mroz
ona.on.ono --->>> Ty za to pewnie jestes juz stara, zgorzkniala i zepsuta. No to szkoda, oby mniej takich ludzi. To ciekawe doswiadczenie dla mnie, ze chcialam apelowac do tych niezepsutych ludzi, ktorzy jeszcze maja empatie i umieja wspolczuc, a odzywaja sie same zolzy, ktore, najdziwniejsze wlasniej jest to, chca mnie tego wspolczucia pozbawiac, zarazac innych swoim zimnym bezlitosnym nastawieniem. Przeciez co im zalezy?? Po co poczuly potrzebe, zeby sie negatywnie wypowiedziec?? Mogly tylko pomyslec: "ale glupia" (skoro juz tak uwazaja) i wrocic do swoich zajec, tzn. robienia kasy, ktorej za zadne skarby nie wydadza na pomoc ludziom, ktorym jest zimno i zle.

Gość akcja mroz
To jest wlasnie istota pomagania - jest dobrowolna. Ty masz duzo i masz dobry humor, to wyslesz czasem 10-20 zl dla tych, co maja malo, zwlaszcza jak sa mrozy 20 stopni! Nie chcesz to nie, ale po co zniechecac do tego innych?? Moze mi ktos to wytlumaczy?????

Gość nie dam ani grosza
dlatego, że dziennie mijam co najmniej 10 takich osobników, którzy potrzebują na "bułkę". Potem widzę ich w smietniku jak piją tę "bułkę". Nie dość że zaczepiają mnie na ulicy, to przychodzą do mieszkania. Kiedyś zamiast pieniędzy dałam kilka kajzerek z wędliną, które godzinę później znalazłam na klatce schodowej 2 piętra niżej... Ale wolno ci wierzyć, że twoje dobre serce sprawi, że ci biedni bezdomni dzięki tobie będą mieli lepiej. Ja swoje 1% oddaję na hospicjum dla dzieci

Gość akcja mroz
Wiesz, nie obchodzi mnie to, oddawaj sobie na co chcesz. Stosujac twoja logike, pewnie oddajesz na fundacje sprzatania zaniedbanych nagrobkow.

Gość akcja mroz
TEz nie lubie pijakow, ale co innego jak maja zostac znalezieni sztywni i fioletowi. Poza tym powtorze, ze nie kazdy bezdomny to pijak. Ludzie z roznych powodow traca mieszkania, zreszta co tu duzo gadac, juz mi sie nie chce z taka pałką.