Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cieeekawskaa

Jak często spotykacie się z byłym/byłą?

Polecane posty

Gość cieeekawskaa

Jestem w dobrych stosunkach ze swoim exem (roztaliśmy się w przyjaźni), chcemy kontynuować znajomosc mimo że nam nie wyszło w związku. Od jakiegoś czasu jednak spotykam się z innym facetem, on własciwie nie ma nic przeciwko mojej przyjazni z moim byłym, ale nie jest zachwycony częstotliwością spotkań z nim, wydaje mi się, że jest tym trochę zaniepokojony. Z byłym spotykam się co 2-3 tyg srednio - czasem rzadziej czasem czesciej. Co o tym sądziscie? Czy to za często?

Gość wykładowca humanista
rozumiem, że nie spotykacie się sam na sam z tym tzw. exem? Bo to nieuczciwe. Spotykanie się, kolegowanie z byłymi partnerami to nic złego, ale TYLKO wówczas gdy obecny partner może w tym uczestniczyć. Inaczej nie wytrzyma Waszych schadzek i odejdzie. Może Twój obecny partner ma jakąś byłą dziewczynę to po prostu zaproponuj mu, żeby też się z nią zaczął spotykać w ramach tzw. przyjaźni.

Gość cieeekawskaa
Spotykamy się głownie sam na sam (choć nie tylko), ale czysto koleżeńsko. Dlaczego uważasz, że to nieuczciwe? Na razie nie poznałam byłego z obecnym, uważam że to na razie za wcześnie - zresztą oboje się do tego nie spieszą, nie chcieliby się spotykac na razie; choć kiedyś tego nie wykluczam. Był obecny chłopak ma byłe dziewczyny, ale w zasadzie nie utrzymuje z nimi kontaktów (poza sporadycznymi), ja mu mówiłam że nie mam nic przeciw jego przyjazni z jego byłymi.

Gość wykładowca humanista
"spotkania koleżeńskie sam na sam z byłym" brzmi świetnie, tylko gdzie tu jest miejsce na liczenie się ze zdaniem tego WAŻNIEJSZEGO, bo obecnego partnera?

Gość cieeekawskaa
Liczę się ze zdaniem obecnego partnera. On akceptuje moje spotkania z byłym (choć rzeczywiście zachwycony może tym nie jest i nie zachęca mnie do tych spotkań...), od poczatku wiedział, że się przyjaźnimy. Zastanawiam się tylko nad częstotliwoscią tych spotakań, on też się zasatanawia - czy sądzicie że to za często??.

Gość cieeekawskaa
Dlaczego uważasz, że nie ma czegoś takiego jak stopa koleżeńska z byłym? Mi się wydaje, że jest - miłość się skończyła, ale pozostała przyjaźń, z której nie chcemy rezygnować. Byliśmy ze sobą około 4 lata i naprawdę bardzo się przyjaźniliśmy.

Nie ma przyjaźni z byłym. Zawsze pozostanie jakiś podtekst, ktoś coś będzie sobie domawiał, snuł być może jakies plany powrotu, itp itd :o A już tym bardziej regularne spotykanie się podczas gdy masz chłopaka/dziewczyne jest kategorycznie niedopuszczalne :o

Gość cieeekawskaa
Niedopuszczalne nawet jak obecny partner to akceptuje?? A dlaczego? Snuć domysły na temat powrotu można moim zdaniem też wtedy, gdy się nie spotyka regularnie z byłym.

Popieram w pełni Capo. Nie ma przyjaźni, koleżeństwa tam, gdzie kiedyś była namiętność.

Gość cieeekawskaa
Akceptuje, bo wie że to dla mnie ważne i nie chcę z tego rezygnować. Od początku to wiedział, więc wiedział na co się decyduje wiążać się ze mną.

Gość omijam eksa szerokim
łukiem, bo to wyjątkowa szuja!

Chciał się z Tobą związać, więc nie miał wyjścia i musiał zaakceptować. Nie powie Ci teraz, że mu to nie pasuje, ale stawiam dolary przeciw orzechom, że tak jest.

Nie ma przyjaźni, koleżeństwa tam, gdzie kiedyś była namiętność. teoretycznie i w zdecydowanej większości przypadków tak, natomiast jeśli miłość wygasa, co jest równoznaczne z końcem związku i jeśli pozostaje wzajemna sympatia jak najbardziej jest możliwa przyjaźń. Wiem to z własnego doświadczenia

Gość cieeekawskaa
Liczę się ze zdaniem obecnego chłopaka. Zgadzam się z tym, że nie jest zachwycony tym, że spotykam się regularnie z byłym i że wolałbym, żebym tego nie robiła. Czy to jednak powód żeby rezygnować z przyjaźni z byłym partnerem??

@mam ochotę ale rzadko u obu stron absolutnie wygasa a wspomnienia i sentymenty zostają na zawsze - to te "podteksty" o których pisał Capo ja też mam swoje doświadczenia, zgoła inne ;)

"Czy to jednak powód żeby rezygnować z przyjaźni z byłym partnerem??" A jesteś nawet w stanie myśleć że nie? :/

Gość cieeekawskaa
Cieszę się, że w końcu ktoś się ze mną zgadza...

Gość cieeekawskaa
"A jesteś nawet w stanie myśleć że nie? :/" Myślę, że to nie jest powód...

Gość cieeekawskaa
Oczywiscie, że liczę sie z uczuciami obecnego partnera. Ale jesteśmy ze sobą krótko (ok. 3 miesiące), jeszcze tak bardzo się nie przyjaznimy. Z moim byłym partenerem byłam jakies 4 lata w zwiazku. Jest jak na razie moim najlepszym przyjacielem. Kiesyś pewnie się to zmieni (kiedy bardziej "poznamy się" z moim obecnym partnerem). Dlatego nie chcę rezegnować z przyjaźni z moim byłym.

Gość cieeekawskaa
"Pas" znaczy że Cię przekonałam?

Nie przekonałaś. Twojemu obecnemu skończy się cierpliwość, czego mu prędko życzę.

. Dlatego nie chcę rezegnować z przyjaźni z moim byłym. i pewnie to ty go zostawiłas i zaoferowałas przyjazn a raczej pseudo przyjazn ,bo ze swoim ex co najwyzej ale mozna sie zakumplowac i to raczej po dłuzszym okresie nie spotykania sie