Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość właścicielka jedna

Czy Amstaffy są wrażliwe na mróz ??????

Polecane posty

Gość właścicielka jedna

Mój pies Amstaff od zawsze pilnuje podwórka, ma ciepłą budę i dostaje ciepłe tłuste jedzenie. Pies od dwóch dni nic nie je- jak to wytłumaczyć?

Gość właścicielka jedna
uuup

jeśli pies pije wodę, a nie je - to ma przesyt jedzenia i większość psów robi sobie przerwę , nawet do trzech dni. Amstaff ma krótką sierść i większość psów z krótkim włosem mrozów nie wytrzymuje.Łapy powinno się smarować olejem, żeby im spody łap nie przymarzały.Ponadto ciepłą wodę do picia też powinny dostawać i kubraczek też by się zdał.Dziwi mnie to ,że taki pies jest psem stróżującym.

Zabieraj go jak najszybciej z dworu!!!! Ile ma lat? Jak możesz podaj nr gg albo napisz na mojego maila swój nr to ja napiszę. Sama mam pi bulla i wiem jak bardzo marzną. Jestem przerażona tym, że pies jest na dworze...

Gość podaj nr konta
ciepła buda przy 15-stopniowym mrozie ... :o

Gość właścicielka jedna
Pies dostaje rano i wieczorem ciepłe jedzenie. Budę ma ocieplaną styropianem (podwójne ściany a wśrodku steropian) W budzie podkład i dodatkowo kożuch 2 koce i dużo słomy.

Gość właścicielka jedna
Bez przesady--- wszystkim tym biednym psom na łańcuchach po wsiach życzę takich warunków i takiego jedzenia jak ma mój pies....

Gość właścicielka jedna
Jest tłuściutki więc może przejedzony po prostu.

Gość wlascicielka amstaffa barego
mój amstaff to nawet na spacer nie ma ochoty wychodzić, a zawsze dostawał pierdolca jak tylko mu się powiedziało, że idziemy na spacerek :D a teraz..wychodzimy, on drepta tak smiesznie po sniegu, bo mu lodowato w nozki, caly sie trzesie, wiec szybko wracamy...to nie sa psy do zycia na takim mrozie :/ nie sa przystosowane i po prostu jest im lodowato

Gość uttjyjyj
1) Amstaffy są wrażliwe na mróz. 2) Fakt że pies nie je nie jest związany z mrozem. (Zdrowy pies w mrozy ma zwiększone łaknienie (zresztą jak każde stworzenie które nie przesypia zimy). Zatem jeśli pies nie je, przyczyna jest inna i może być bardzo poważna!

Gość uttjyjyj
Musisz zaobserwować czy pies normalnie się wypróżnia, czy nie wymiotuje, czy pije wodę. Mógł przecież zjeść np coś co mu właśnie uszkadza jelita mechanicznie, a może jakąś truciznę.

mojej kolezanki pies (nie amstaff) mial np angine , co mnie osobiscie bardzo zdziwilo, w koncu to pies... i przez to tez nie jadl, bo nie mogl przelykac... idz z psem do weterynarza!

Gość właścicielka jedna
Pies zachowuje się raczej normalnie,jest wesoły chętnie chodzi na spacery (chodzimy zazwyczaj na długie spacery do lasu,na łąki...) dużo biega, wodę pije,wypróżnia się normalnie itd. Naprawdę podejrzewam,że się przejadł. Teraz dajemy jemu 2-3 razy więcej jedzenia.

Gość właścicielka jedna
oczywiście,że chorują .. Miewają grypę,nowotwory i anginę również... Nawet opryszczkę

Jeśli pije to poobserwuj go, ale jak się nic nie zmieni to do weta.U mojego tak zaczynało się ostre zapalenie wątroby.

Gość to ja koza
nie widziałam jeszcze w swoim życiu takiej budy ,w której pies mógłby spać godnie ,przeważnie jest zwinięty w kłębek co szkodzi na jego kregosłup i przyśpiesza dysplazę stawów ,Poza tym jedzenie przed buddą zamarza i tak naprawdę tłuszcz niszczy wątrąbę >Pies powinien jeść wołowinę i kurczaki .......sory ,ale wspólczuję wszystkim psom w budach

Gość właścicielka amstaffa
tak, dostają łysienia plackowatego

"a ja wygrałem życie "o mnie osobiscie bardzo zdziwilo, w koncu to pies..." a według ciebie to tylko ludzie chorują?" nie mowie, ze nie choruja, ale akurat nie wiedzialam, ze pies moze miec angine...ty jestes taka madra i wszystko wiesz? to gratuluje :o:o

Jak widzę każdy powód jest dobry by się pokłócić. :D { nie mowie, ze nie choruja, ale akurat nie wiedzialam, ze pies moze miec angine...ty jestes taka madra i wszystko wiesz? to gratuluje } Tak ona (a ja wygrałem życie) jest powszechnie znanym omnibusem, nie wiedziałaś ? :o Gafa..

Gość tekilla
matko jak to czytam to mnie szlag trafia! amstaff w budzie-biedny pies żadna rasa o tak krotkiej siersci nie powinna spac na dworze!wez ubierz sie cieplo i spedz na dworze w -15 st.mrozie np. 3-5 godz -cieplo ci bedzie? juz po godzinie bedziesz gnala do domu a co dopiero taka psina w budzie -buda jest otwarta wiec co z tego ze jest tam styropian i sloma tylko rasy o podwojnym podszerstku moga spac na dworze w mroz - amsatffy nie naleza do tych ras -troszke edukacji o pieskach

Gość tekilla
dodam ze tescie maja amstafke i jak do nas przyjezadza a mamy domek jednorodzinny to pobiega 10-20 min na dworze i juz przebiera lapkami i dupa trzęsie a jest tłuściutka wiec teoretycznie ma co ja grzac a psy choruja na wszystko tak jak ludzie sama mam 2 psy i 1 ze schroniska 13 letniego ktorego kochany wlasciciel porzucił w lesie bo nie chcialo mu sie zbierac kup po psie i podmywania tylka-pies ma chora watrobe i stawy ale trzeba mu pokazac w jego statnich miesiacach ze nie wszyscy ludzie to świnie -nie obrazajac swini