Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja sie was pytam

Czy można zrobić cos żeby kwiaty szybciej rosły?

Polecane posty

Gość ja sie was pytam

Bez względu na gatunek,chodzi mi o domowe

zapewnić im optymalne warunki wzrostu bez względu na gatunek

Gość ja sie was pytam
Podlewam tyle ile potrzebują,maja odpowiednią temperaturę,a i tak kiepsko rosną.Nie wiem czy to wina braku nawozu (nie nawoże bo nie mam o tym żadnego pojęcia i boję sie,że im zaszkodzę)czy po prostu nie mam ręki do kwiatów

W zimie to nic wiele nie zrobisz - chyba że zainwestujesz w świetlówki do doświetlania. W zimie rośliny raczej wegetują i starają się przetrwać do wiosny. A na wiosnę na pewno ruszą :D Zdecydowanie nawożenie jest konieczne - jak nie jesteś pewna to kup Florovit (jest chyba najbardziej uniwersalnym nawozem) i stosuj połowę dawki - na pewno tym nie zaszkodzisz :)

A nie wiem, czy wiecie, że naukowcy znaleźli oczywiście naukowe wyjaśnienie, czemu kwiaty rosną lepiej jak się do nich mówi? W powietrzu które wydychamy jest sporo dwutlenku węgla - potrzebnego roślinom do fotosyntezy i dlatego lepiej rosną... :D

U mnie to wszystko rośnie błyskawicznie, mimo że jakos specjalnie wzorowo się nimi nie opiekuję, mam pełno jakichś takich doniczkowych gigantów które już mi się w domu nie mieszczą, niedługo zacznę je chyba ludziom rozdawać:)

Gość ja sie was pytam
Chyba będę cały czas siedzieć i chuchać na te rośliny coby im dostarczać CO2 ;)

Super :D Tylko jeszcze pamiętaj, żeby na kaktusy i grubosze dmuchać w nocy, a na pozostałe rośliny w dzień :)

Gość ja sie was pytam
Będę pamietać :) Myślałam,że z tym mówieniem chodzi o to,że jakoś dźwiek wpływa na wzrost roślin,ale skoro to dwutlenek węgla,to muzyka chyba nie ma żadnego wpływu....

Gość gość
hmm, polecam produkty z tego sklepu www.wogrodzie.pl naprawde nie trzeba kupowac niezdrowych rzeczy, żeby wspomóc troszke nasze roślinki

Gość masterluigi
Bzdury z tym CO2, jak wyjaśnisz to że przy odtwarzaniu muzyki np. klasycznej z głośników rośiny również rozwijają się lepiej?