Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdezorientowana kompletnie

Jak przyjmowac kolejne pigulki antykoncepcyjne?

Polecane posty

Witam. Mam (a w zasadzie bede miala) taki oto problem z pigulkami antykoncepcyjnymi: obecnie jestem w 3 tygodniu przyjmowania pigulek - 21 tabletke wezme 11 stycznia. Od 12 do 18 mam przerwe i 19 powinnam wziac 1 pigulke z nowego opakowania. Problem jest taki, ze nastepne opakowanie pigulek bede miala dopiero 21 stycznia. I teraz nie wiem co zrobic - 21 stycznia wziac 3 tabletki naraz i dalej brac juz normalnie reszte pigulek ? (stosujac w razie czego dodatkowe metody antykoncepcyjne - a jesli tak to jak dlugo?); czy zaczac brac pigulki od 21 stycznia (przesunie mi sie wtedy caly ten cykl) i stosowac dodatkowa antykoncepcje (i zas pytanie przez ile dni?). Nigdy nie bylam w takiej sytuacji, nie mialabym problemu gdyby to chodzilo o 1 pigulke ale tu juz wchodza w rachube 2 i to te 2 pierwsze. Obecnie jestem za granica - nie moglam wczesniej jechac do Polski i tabletki dotra do mnie teraz z opoznieniem. Niestety mojego ginekologa obecnie nie ma i nawet nie mam do kogo zadzwonic... Moze ktoras z Was umie mi doradzic?

Gość alfabetagama
a nie mozesz isc do lek.pierwszego kontaktu zeby przepisal ci choc jedno opakowanie?napewno jesli wydluzysz sobie przerwe to pozniej musisz zabezpieczac sie tez dodatkowo.po za tym w ulotkach pisza,ze przerwe powinno sie skracac nnie wydluzac.nie wiem co madreg ci doradzic;/

Niestety wizyte u ginekologa tutaj mam dopiero na 30 stycznia (a rejestrowalam sie w zeszlym roku). Lekarz pierwszego kontaktu nie chcial zapisac mi pigulek - kazal isc do ginekologa. I w koncowym efekcie pigulki beda z Polski, ale dotra z 2dniowym opoznieniem :(

Według mnie następne opakowanie pigułek powinnas zacząć pierwszego dnia nastepnej miesiączki. Nie należy wydłuzać przerwy między kolejnymi opakowaniami. Niestety dodatkowe metody będą potrzebne.