Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adelek

Mam problem....

Polecane posty

Gość adelek

Nie wiem od czego zacząć.... Mam 15 i chce zacząć uczyć się grać na skrzypcach.... Zapisałam się na lekcję, zdałam egzamin wstępny... itp, ale.. na egzaminie czułam się dziwnie bo bylam tam najstarsza... ;( egzaminator patrzył sie na mnie dziwnie i pytal czy dam rade.... i już zaczęłam sobie wyobrażać te zajęcia jak bede się uczyła z małymi dziećmi.. i chciałabym otrzymac odp od dorosłych osób najlepiejk na e-maila, czulabym sie w tedy pewniej, oczywiscie jezeli istnieje taka mozliwosc.

Gość dziecko ale czego ty
oczekujesz?

Gość adelek
rady.. czy jest sens

Gość nie najlepsze i jakoś nie
ja mam 30 i chętnie też uczyłabym się grać na skrzypcach. Kiedyś to było moje marzenie... A teraz nie mam na takie rzeczy czasu. Mój kuzyn w wieku 16 lat zapisał się na naukę gry na gitarze. Także nie rezygnuj z marzeń.

Gość adelek
hmm gitara jest prostym instrumentem.. nauczylam sie podstaw gry na niej sama...

Gość takatrochę
Lekcje gry na instrumencie odbywaja sie indywidualnie, tylko ty i nauczyciel.

Gość zawsze ktos muzi byc
najstarszy a kto inny najmlodszy. Po latach to nie bedzie mialo znaczenia, tylko, co umiesz

Gość adelek
nie wiem wlasnie czy indywidualnie... mieszkam na wsi i raczej tak nie bedzie jeszcze lekcje sa dosc tanie.. to raczej nie beda indywidualne

Gość adelek
musze sie o to dokladnie wypytac, dziekuje za rady

Gość lalalalalallalallaaaa
jeśli lekcje nie będą indywidualnie, to zbyt wiele się nie nauczysz... a co do Twojego wieku - to fakt, trochę późno zabierasz się za naukę, więc szanse, że coś osiągniesz są niewielkie, ale jakieś są:) sama mam znajomego, który w Twoim wieku zaczął uczyć się gry na fortepianie samodzielnie, a właśnie studiuje na akademii muzycznej:) powodzenia:)

Gość adelek
Ja własnie nie rozumiem czemu jezeli zaczynam si uczyc teraz to mniej sie naucze... ?

bo dzieciaki szybciej się uczą, mają bardziej przystosowaną pamięć i łatwiej u nich wyrobić czy poprawić słuch muzyczny... poza tym najczęściej jest tak, że mają po prostu dużo więcej czasu, Ty za kilka lat będziesz miała maturę, później studia i zeżre Cię brak czasu:) Nie wspominając już o tym, że skrzypce to bardzo trudny instrument...:)

Gość adelek
hmm a 4 lata to malo na nauke?? raz w tygodniu 1 godzinke na lekcje moge przeznaczyc a potem cwiczyc codziennie po iles tam godzin, ja narzie mam duzo czasu a wybieram sie do technikum wiec..... hmm czyli ze mam nie zaczynac??

ale zaczynaj, zaczynaj, jak najbardziej:) Nic Ci to nie zaszkodzi, a może tylko pomóc:) zawsze to jakieś doświadczenie a czegoś się na pewno nauczysz;) życzę Ci jak najlepiej:) i ogromnej ilości samodyscypliny, żeby poświęcać mnóstwo czasu na ćwiczenia:) nie rezygnuj z tego, skoro to Twoje marzenia, to realizuj;) śmiało:)

Gość adelek
eh... dziękuje.. bardzo mnie to podniosło na duchu. :) dziękuje jeszcze raz :D

Gość adelek
hm jutro pojde do tego goscia i wypytam... jeszcze mam jeden problem.. nie mam skrzypiec.. rodzice nie chca mi kupic (a stac ich) poniewaz mysla ze odstawie zaraz... widocznie mnie nie za bardzo znaja, ja do instrumentow mialam zawsze zapal ;) od malego szkraba, no ale nie bylo mozliwosci.... a teraz mozliwosc jako taka jest, moze sie uda..