Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhh

Pomocy!!!!! problem z aplikacją globułek.... kobieca anatomia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhh

tak, jestem 14-letnią dziewicą więc dlatego właśnie się pytam żeby nic nie uszkodzić.... jak mam znależć tą dziurkę za przeproszeniem i jak głęboko włożyć?? tak żeby nie było jej czuć czy co?? bo tak jak pisałam wcześniej wczoraj włożyłam płytko bo sie bałam i sie nie rozpuściła... Przepraszam, że wysłałam 3 posty ale internet mi kiepsko chodzi i jakoś tak wyszło... Dziękuję za odpowiedź i radę z tym zwilżeniem tabletki, ......ale...... i tak najchętniej bym się dowiedziała jak jest zbudowana ta pochwa, czy błona dziewicza jest głęboko czy płytko i czy wkładając taką tabletkę wielkości 2-3cm można by ją uszkodzić.... no i dziwi mnie jeszcze jedno, bo czytałam gdzieś że miesiączka się wydostaje bo są w błonie dziewiczej małe dziurki a ciekawa jestem jak to włożyć żeby trafić gdzie trezba, żeby było głęboko a tabletka się rozpuścila a nic nie uszkodzić.... Bardzo, bardzo, bardzo ale to bardzo proszę o wyjaśnienie mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

Gość peneeee
dziewcze, zapytaj o to mame albo lekarza nejlepiej; globulki dla dziewicy ??...

Gość peneeee
blonka jest na samym prawie wierzchu jak rozchyli sie wargi sromowe to ja mozna zobaczyc, a z reszta naprawde zapytaj kogos kompetentnego zanim zrobisz sobie krzywde

Gość trelemorele33
Zbadaj swoje ciało palcem, to nie jest trudne. Jeśli zrobisz to powoli i delikatnie z pewnościa nie uszkodzisz błony, która jest zazwyczaj dość elastyczna. Najlepiej zrobic to stojąc i unosząc jedna noge nieco wyżej np. na wannie lub muszli klozetowej. A potem rzeczywiście zwilż globulkę wodą i wepchnij ją tą samą drogą.

Gość sio
spokojnie:)globułką nic sobie nie uszkodzisz, też używałam globułek jak byłam dziewicą.Palec jest cienki:) i nie musisz trafiać w żadne dziurki w błonie izewiczej, poza tym to tylko jeden z możliwych rodzajów błony.rozchyl wargi sromowe i bedzie ci łatwoej trafić do pochwy(znajduje się nad odbytem, myslę że to najbardziej precyzyjne określenie położenia , ewentualnie znajdz obrazki w necie, pełno tego). powiedz jakie globułki bierzesz bo moze wymagają namoczenia w wodzi eprzed aplikacją.powodzenia

Gość trelemorele33
Dokładnie tak jak powyżej. Nie ma innego wejscia, a do przewodu moczowego napewno palca nie zmieścisz. Powodzenia

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhh
to jest clotrimazolum.... a i jeszcze jak gin mnie przyjmował to był spóźniony in i się śpieszył, nie zbadał mnie, nie zapytał czy jestem dziewicą, nic, tylko powiedziałam mu, że mam wydzielinę żółtawą, jasno brązową, i trochę nieprzyjemny zapach, on o nic więcej nie zapytał tylko prezpisał leki.... :o na grzybice a objawy mam nie podobne do grzybicy raczej, nie mam pieczenia, świąd maleńki i to tylko czasem.... czy on mógł się pomylić czy twe tabletki na pewno nie zaszkodzą..... ????

Gość sio
biała wydzielina jest w pochwie i na wargas sromowych a ju zna bileiźnie czy wkładce może zmienić kolor. mni eto czasem zmylało, ale jak przyjrzałam się w lusterku tak od spodu po rozchyleniu warg to było widac białą wydzielinę. przed aplikacją powonnaś umy cręce a globułkę polej wodą(może być zwykła z kranu, mineralna itp.) dzięki temu bedzie lepsze wchłanianie. pod koniec kuracji(jak zostaną Ci 2 globułki) powinnaś zacząc łykać probiotyknp. provag(bez recepty, kosztuje ok 20 zł, doustnie), przywróci ci odpowiednie pH w pochwie bo zawiera pałeczki kwasu mlekowego. a te z kolei chronią nasz przed zakażeniami.Bardzo ważne!!!ni ejedz słodyczy ani cukru, chipsów, coca coli i konserwantów przynajmniej na czas leczenia, poźniej teżlepej nie szaleć> z pewnością pomoże:) głowa o góry

Gość trelemorele33
Jesli to clotrimazolum, a lekarz nie zadał sobie trudu aby Cie zbadac, to moze wystarczy tylko zmienic globulki na maść - można kupić bez recepty pod ta samą nazwą. Stosuje sie zewnętrznie wiec nie będzie problemu z aplikacją.

Gość ghhhhhhhhhhhhhhhhh
trelemorele33 - ale jeśli działa na zewnątrz a problem jest w środku?? zresztą to co miałabym nią posmarować, wargi sromowe czy jednak leciutko je rozchylić i tam po bokach ale nie w pochwie??? i czy ta maść nie zabrudzi bielizny???? no a skoro powiedzmy że zakażenie jest w środku to jak zadziałają skoro są stosowane na zewnątrz??? dziękuję za powyższe odpowiedzi:) ale proszę o jeszcze te pytania... bo mi już ręce opadają.... :( :o

Gość sio
zdecydowanie nie rezygnuj z aplikacji globułek!!!maśc też możesz używać, ale samo smarowanie nie pomoże.Smaruj wargi sromowe z każdej strony. po nocy jak się posmarujesz to przed nałożeniem rano powinnaś zmyć tą warstwę z nocy. nie podmywaj się płynami do higieny intymnej, anie mydłam tego rodzaju, grzyby to kochają. najlepsze jest mydło marsylskie lub glicerynowe( dostaniesz w mydlarni), żeby nie zabrudzić bielizny używaj wkładek higienicznych, tylko pamiętaj o ich częstej zmianie.

Gość trelemorele33
Sio! - Skąd pewność, że maść nie pomoże. Przecież lekarz przepisał jej te leki bez badania, a i ona sama pisze, że objawy ma dość łagodne. Proponuję nie bawić się w doktora tylko pójść jeszcze raz do ginekologa, a do czasu wizyty smarować się chociaż maścią, skoro nie umiesz zaaplikować globulek. A tak na marginesie to wkładki higienieczne to nie jest chyba jakaś nowość, ja stosuję codziennie. Poza tym większość globulek dopochwowych brudzi bieliznę. Mi juz ręce opadają, bo 14 latka chyba powinna umieć przeczytać - np. sposób użycia maści...