Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izolada

dom czy mieszkanie?

Polecane posty

Gość izolada

cena ta sama (załóżmy, że jakieś 700tyś zł, a miasto to Poznań) - duże nowe mieszkanie w jednym z największych miast w Polsce (pow. ok80m^2), czy cenowy odpowiednik domu - pod tym miastem (ok 130m^2 z niewielkim ogrodem)?? co byście wybrali? mieszkanie w mieście z nocnymi zabawami i komunikacją, czy codzienny dojazd do miasta w korkach?

Gość tomorrow..
Na jakim osiedlu jest to mieszkanie?

Gość zdecydowanie dom

Gość izolada
tomorrow.. tak hipotetycznie pisze - nie piatkowo, rataje itd, tylko raczej blizej centrum. okolice cytadeli, polanki (chodzi mi o odleglosci)

izolda, jak by nie patrzeć, Piątkowo jest idealne :D mam ten sam problem z chłopakiem, cena ta sama ale niby głupio w tak młodym wieku kupować sobie już dom, więc raczej na wstępie weźmiemy mieszkanko

Gość izolada
Angelek, nie ma co dyskutowac o samym poznaniu ;) to nie ten temat a czemu glupio kupowac dom?? wiesz - ja mam 25lat (nie wiem czy to mlodo cyz staro wedlug twoich kryteriow), ale mam dwojke dzieci, wiec raczej patrze w strone domu, tylko... no wlasnie - mam codziennie godzine jezdzic do pracy i tyle wracac?? :(

Gość questionnn
Ile trzeba zarabiac, aby dostac kredyt na 700tys?

o jeeej, jak masz dzieci, jak masz samochód żeby dojeżdżać do miasta, to zdecydowanie brała bym dom. ;D

Gość izolada
trzeba wyjsc za bogatego meza :( ja tyle nei zarabiam ;( tzn sama w zyciu nie dostalabym kredytu.. moze za kilka lat..

zdecydowanie dom :) piszę to jako młoda 22-letnia dziewczyna. od kiedy kupno domu za 700tys. jest głupie ze względu na wiek? dzień bez rozpierdalającego postu na kafe dniem straconym :D

Gość margi78
ja jestem w trakcie budowy domu ale pod Wroclawiem,od urodzenia mieszkam w bloku i mam dosc ciaglego wiercenia,stukania,remontow sasiadow,imprez,windy,ktora slychac przez drzwi,ciasnoty,tj.48m itd. Juz nie moge sie doczekac kiedy sie wyprowadzimy z tego mieszkania,ale jestesmy na etapie tynkowania wewnatrz i dluga jeszcze droga do konca.To bardzo duza inwestycja,mamy stan surowy zamkniety a juz ucieklo gdzies 300tys.a gdzie reszta?Teraz przydalaby sie 6 w lotto;) Osobiscie uwazam,ze jednak najlepszy jest wlasny dom.

taaa... kupie dom w wieku 18 lat. jasne. izolda, w jakiej miejscowości ten domek, że aż godzina drogi?

Gość izolada
margi78, a nie przeraza cie codzienny dojazd?? ty bedziesz jezdzila do pracy, maz dzieci.. zapowiada sie klopot. a co z kinem, teatrem, basenem, jogą angielskim dla dziec itd itd itd???

Gość izolada
Angelek jak w wieku 18 lat stać CIEBIE na dom, to czemu nie mozesz kupic???? :P miejscowość jest na północ od poznania, ale już po dojeździe do granic można się w godzinach szczytu w korkach posikać - ponad pół godziny. sam dojazd do poznania z tego maista to 10-15 minut - nie wiem czy tam korki są

Gość margi78
na szczescie nie mam takiego problemu,mieszkam 5 km od centrum,budujac wiekszy dom mozesz w nim pracowac,zalozyc np. jakas firme

ej, ej, kredyt ;P nie wiem, wydaje mi się to dziwne. Takie mam po prostu odczucie.. Biorąc pod uwagę, że dzieci chcę mieć za jakieś 6-8 lat, to taki dom byłby... pusty. Korki w naszym mieście, to masakra.

Gość izolada
to spod wrocławia do centrum jest tylko 5km?!?!

Gość margi78
zalezy z ktorej strony,ja mam calkiem blisko

Gość izolada
no to fajnie w tym wroclawiu macie... w poznaniu chyba z zadnej strony w godzinach szczytu sie w 15minut nie dojedzie do centrum :(