Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość igeheege

dojrzewanie, hormony POMOCY!!!

Polecane posty

Gość igeheege

Pomocy mam piersi... Czy to normalne żeby chłopak w wieku 17,5 roku miał sterczące sutki?? W normalnych warunkach są takie nabrzmiałe, a gdy jest zimno kurczą się i wyglądają normalnie. Mam je już od miej więcej 3 lat, myślałem że z czasem znikną ale ile można czekać?? Podejrzewam że mam opóźnione dojrzewanie, bo jestem niski (173) i mam bardzo słaby zarost, praktycznie tylko pod nosem. Proszę o jakąś radę jak się pozbyć tych piersi. Interesuję mnie jeszcze do którego roku się rośnie i jaki mogę osiągnąć wzrost.

to się nazywa ginekomastia czyli przerost gruczołów piersiowych (przerost tkanki właściwej gruczołu sutkowego) u mężczyzn. leczy się hormonalnie (nie polecam rozwalisz sobie organizm) lub operacyjnie idź do lekarza endokrynologa (od hormonów), wiesz jak to sie nazywa i zrób coś z tym mój syn to ma po ojcu jego ojciec miał operację..syn się zastanawia

Gość igeheege
Czyli nie ma szans, że to samo zaniknie?? Rozmawiałem z kilkoma kolegami, którzy mieli podobny problem i u nich po około roku ten obrzęk zanikł

nie jestem lekarzem! piszę jako matka sorki, ale idź do endokrynologa wiesz tak się mówi: trzem koleżankom pomogło "cośtam" a mnie nie idź do speca niech zbada poziom hormonów będzie dobrze! pogrzeb w google,jest więcej takich facetów jak Ty, nawet kulturystów! wpisz ginekomastia i szperaj, ale lekarz endokrynolog na 1 m-scu mój syn też był leczony przez profesorów, kazali mu sie odchudzać: 20 kg w 2 mc-e -> niby tkanka tłuszczowa w końcu wyszło że tatuś miał to samo