Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam imion

imiona dla dzieci

Polecane posty

Gość szukam imion

poszukuje jakis imio dla dziecka,chodzi mi o rzadkie imiona i dla chlopcow i dla dziewczynek,mamy z mezem juz po jedym,al moze znajdziemy jeszcze cos ciekawego,dzieki za odp

Gość Kathi28
Teodora,Kryspian

Gość ddddddddddddddddddd
Tosia

Gość 222222
Klaudia,Pola,Anastasia

Gość juliee
Amelia, Sofia, Sonia, Kalantha ( z greckiego piekna kobieta) to moje ulubione

Kalantha owszem oryginalne, ale czy dziecko, które otrzyma takie imié nie bédzie pózniej obiektem kpin i zasypywane pytaniami co to:Kalantha? Mam na drugie imie nieco udziwnione (dosyc staroswieckie)i dla mnie to obciach takie nosic, wdziéczna jestem Mamie, ze nie przyszlo Jej do glowy aby mnie unieszczésliwic nim jako pierwszym (a tak tylko czasem je ujawniam np. dowód osobisty). Dlatego imié moim zdaniem powinno byc takie aby dziecko sie Go potem nie wstydzilo. Antastazja chyba co? Jest tyle ladnych imion. Moje dzieci na szczéscie maja calkiem normalne imiona jeno mniej oklepane, a drugie bardziej (ale to Tata tak chcial)i przyznam sié ze troszké myslalam nad nimi, ale nie az tak bardzo:):)bez przesady:)trzymam kciuki za trafny wybór i to prawda co napisala moja poprzedniczka kazemu imieniu jest przypisywana jakas cecha, warto to czasem sprawdzic, np. Sylwia :lesna (hehe):)

Gość modne w uk
Oto lista 10 najczęściej nadawanych chłopięcych i dziewczęcych imion w Wielkiej Brytanii w 2008 roku: 1. Jack, Olivia 2. Oliver, Ruby 3. Harry, Grace 4. Charlie, Emily 5. Alfie, Jessica 6. Thomas, Sophie 7. Joshua, Chloe 8. Daniel, Lily 9. James, Mia 10. William, Lucy

Gość juliee
nie wiem yardleyka na jakim ty swiecie zyjesz, Kalantha to normalne imie i moze byc uproszczone jako Kelly, kiedy bylam mala i mialam kolezanke Sandre to wszystkie dziewczyny jej imienia zazdroscily. Nie pamietam zeby dzieci kiedykolwiek smialy sie z imion, a juz tym bardzije nie tutaj. Kilku moich znajomych dalo swoim corkom imie Zofia ( 2 lata temu ) bo chcieli imiona starodawne. Smutne jest to ze tak bardzo sie sugerujesz kto i z czego bedzie sie w przyszlosci smial,

sandra to jest dla mnie normalne imie, natomiast kathalanta, to nie slyszalam, moze bo nie bylam nigdy w Grecji, ale brzmi to jak Atlanta, a o tym, ze zdrobniniem tego imienia jest Kelly, to juz troche przesada,to tak jakby ktos mial dwa imiona, popieram yardleyke1!

Gość skfaksf aos
Patrycja, Samuel

Gość juliee
Sandra to nie bylo popularne imie 25 lat temu, akurat moja kolezanka ma coreczke o imieniu Kalantha i wiekszosc wola na nia Kelly, nikt nie ma z tym problemu, Kalantha - Atlanta to tak jak Monika -sika, po prostu sie rymuje a skojarzenia masz raczej dziwne

Gość inek
Irminka

Gość tez nie slyszalam zeby
ktos sie z imienia wysmiewal. mam 35 lat i w moim pokoleniu byly modne imiona Tomasz Anna Agnieszka Jacek, Monika..itp Ale mialam tez w klasie Zuzie Luize Wiolette i Janke i NIKT sie nie smial.Imie to imie.. acha , ja jestem z Warszawy moze gdzie indziej to funkjonuje.

Gość No to juz wiesz-
a ja znalam Kassandre- 30 lat temu

nie twierdze, ze sandra to imie popularne, ale na tyle normalne ze juz o nim slyszalam i potrafie skojarzyc z tym imieniem kogos, chocby piosenkarke, a o Kalantcie nie slyszalam, i nie wiem tez na jakiej podstawie wolaja na nia kelly, bo ja mam kolezanke o tym imieniu, ale ona jest Kelly, a nie Kalanta chyba padnie jak jej to powiem, to moze to od tego imienia pochodzi nauka jez.angielskiego metoda kalana, kalanty :-D ja sie nie smieje z imion, bo to nie jest nikogo wina, ze ma takie imie, tylko rodzicow, bo mozna skrzywdzic dziecko roznymi dziwnymi imionami

Gość qrde bele
lentilka, idz po rozum do glowy, imie nie skrzywdzi dziecka ;), chyba ze jego rodzice sa jacys ulomni

Gość szukam imion
Czy ktos wam sie kazal tu klocic? prosilam o propozycje imion dla dziecka,a jesli chodzi o wypowiedz lentilki to dziewczyna ma racje qrde bele czytaj ze zrozumieniem i jesli nie masz niczego madrego do napisania to zegnam

Ja jestem tez w ciazy,szukamy imienia, ktore byloby 'miedzynarodowe' i nie wydawalo sie dziwne ani w Polsce, ani tutaj, w Anglii. Dla dziewczynki Natasza, chlopiec Oliwer lub Wiktor.

mnie sie tez podoba natalia i wiktoria, spotkalam sie tez z Dzesika pisana w wymowie polskiej, ale to troche dziwne, olivier i wiktor tez mi sie podobaja

Gość Kobieta_Kobiecie
Dla dziewczynki Natasza, chlopiec Oliwer lub Wiktor. :O:O:O 1) Natasza to rosyjskie zdrobnienie od Natalii. Co więcej pewien znajomy Rosjanin powiedział mi, że nie zna takiego imienia. Że jest to jedynie zdrobnienie i to sporadycznie używane, a jak ktoś pochodzi z rodziny o wyższym statusie to na pewno nada imię Natalia. To tak jakby nazwać dziecko "Hela" zamiast Helena. 2) Oliwer to nie jest polskie imię i brzmi po prostu śmiesznie. Kojarzy się z pokoleniem Kewinów itd. :O 3) Wiktor bardzo bardzo popularne, ale ok. :)

Gość Kobieta_Kobiecie
Acha i jeszcze co do nadawania "niby" rosyjskich imion. Potem taki rodzic "Nataszy" powie, że zainspirowała go kultura czy literatura rosyjska, no ale niestety za przeproszeniem gówno o niej wie. Zatem nie ma co wydziwiać drogie panie, bo to tylko obnaża ignorancję.

Gość 222222
Anastasia (wersja ang.)-Anastazja(wersja-pol )my dalismy malej na drugie po prababci takze z nieba nie sciagniete,a na pierwsze ma POLA w spisie imion jest POLA tak jak Pola RAksa i Apolonia.chlopiec miał miec na imie Maksymilian albo Aleksander.

Gość Kobieta_Kobiecie
Anastazja, Aleksander i Maksymilian - proszę bardzo ale Pola to zdrobnienie od Apolonii, tylko i wyłącznie tak jak Lena (Helena), Nina (Janina) itd. nie ma POLI!!! Mimo, że czasem niekompetentny urzędnik zgodzi się na nadanie.

ja a slyszalam o Poli , nawet Anita Lipnicka tez tak dala corce na imie, o Lenie tez slyszalam

ale bzdury, co do Poli pewności nie mam, ale Nina to samodzielne imie a zdrobnienie od Janiny to raczej Janka...Lena i Helena to też 2 rózne imiona...no ludzie :O..

Gość Kobieta_Kobiecie
Bo ja nie mówię, że takie dziwactwa (imiona, nie -dzieci) nie istnieją. Ja mówie, że jest to nieprawidłowe. Moda na Polę zaczęła się od Gretkowskiej i jej "Polki". A to, że "nawet X" nazwał tak dziecko nie jest żadnym argumentem. Bo można przytoczyć choćby pana Wiśniewskiego. I co? I nic.