Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam imion

imiona dla dzieci

Polecane posty

Gość Kobieta_Kobiecie
Ech tak to jest jak się czyta bez zrozumienia. Zdecydowano, że można nadać te imiona, bo co zrobić skoro to plaga teraz? Nikt już nie chce nadawać imion w pełnym brzmieniu, a właśnie zdrobnienia. Ja mówię jedynie, że to nieprawidłowe. (ponownie) Imiona te mają swoje pełne formy.

nie uwazam tego osobiscie za dziwactwo, moze jest to praktycznosc bardziej, z dlugiego imienia zrobic krotsze, czasem zdrobnienie ma w sobie ta lekkosci, ktorej pelna forma nie ma bo brzmi bardzo powaznie, a moze gust rodzicow lubia jakies imie ale nie w pelnym brzmieniu tylko w zdrobnieniu , no ja tam jestem za skrotami i wole ladnie brzmiace krotkie imie od jakiejs katalanty i wmawiania ze to jest kelly wlasnie, a niby dlaczego bo co bo tez na K???

tylko dla chlopca, a dla dziewczynki ciagle sie wahamy, ale na razie nie zdradze, jak bede w ciazy to powiem!!! a wy macie aneczko?

mamy:) zastanawiam sie jeszcze nad tym dla chlopaczka,ale raczej to bedzie to wlasnie ktore wybralam:P pisze ze wybralam bo postawilam mojego M przed faktem dokonanym i o dziwo oba mu sie spodobaly:)

Gość 222222
mogła bym sie sprzeczac do imienia POLA -imieniny 9 luty(wikipedia wolna encyklopedia)to imie powstale najprawdopodobniej od imienia Apolonia,teraz bardzo czest nadawane w skrocie poprostu Pola.

Gość kokainnaaaa
migel:)

Gość Evi38 uk
moja corka ma Juliet Carolyn

Gość marlboro
Lena- to Jelena ( tak na moja kolezanke z Litwy mowia ), jak jest w Polsce pojecia nie mam wiecie co , tak naprawde imie nie jest wazne, ot macie dylemat, najpierw zajdzcie w ciaze( co poniektore ) a potem bedziecie imie wybierac, mnie sie imiona typu Alfie, Apple wogole nie podobaja ale jak ktos chce je nadac dziecku - jego sprawa, troszke tolerancji , zyjemy w wolnym kraju, nie ma potrzeby krytykowac innych opinii