Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patowas

Nie wiem co o tym myśleć.

Polecane posty

Gość patowas

Chcieliśmy na ślub organistę z innego kościoła. Przedstawię w etapach próby porozumienia się z nim: 1. Rozmowa pierwsza, na żywo. Powiedział, ze bardzo chętnie, że raczej na ten termin nic jeszcze nie ma, ale musi porozmawiać z naszym proboszczem, bo nie wie co on na to, a nie chce się naszemu parafialnemu organiście wcinać w paradę. Zażartowałam, że w razie czego weźmiemy ślub w tym kościele co on gra, a on na to, że w tym kościele ograniczają śluby i odsyłają narzeczonych do innych kościołów (mój proboszcz to potwierdził). Stanęło na tym, że mam zadzwonić za miesiąc. 2. Rozmowa po miesiącu, przez telefon. Prosił, żebym zadzwoniła za kilka godzin, bo musi w kalendarzu sprawdzić czy nie ma zajętego terminu. Dzwoniłam po kilku h - nie odbierał. 3. Po kilku dniach spotkała go przypadkiem moja mama. Powiedział jej, ze nie powinno być problemu z graniem na naszym ślubie i że do mnie jeszcze zadzwoni. 4. Po tej rozmowie z mamą ja do niego zadzwoniłam, w tym samym dniu. Powiedział, ze na nasz termin w jego kościele są już 3 śluby pod rząd i akurat nasz jest w środku więc musiałby nie grać na wszystkich 3 ślubach, żeby nam zagrać. Mam znowu za jakiś czas zadzwonić, bo coś tam... Co o tym wszystkim myślicie, bo ja się gubię. Mam kilka teorii, ale nie wiem czy nie popadam w skrajności.

ajjj mi by sie nei chcialo tak utrudniac sobie zycia i tak tyle nerwow zawsze z tymi wszystkimi przygotowaniami to jeszcze sobie zycie utrudniac i organisty szukac innego:O Ja mysle ze on kreci cos albo poprostu nie powazny z niego czlowiek a czemu nei chcecie organizty ktory jest w waszej parafi az tak jest tragiczny?

Gość patowas
tak, jest aż tak tragiczny, w dodatku prywatnie go nie lubię.

Gość patowas
A ten organista, którego chcieliśmy jest super.

Gość Chyba nie taki znowu super
skoro kręci. Moim zdaniem nie chce wchodzić w paradę organiście z Waszej parafii.

no właśnie chyba nie az taki super skoro sobie takie jaja robi, was zwodzi a pozniej zobaczycie ze wykreci wam numer i bedziecie musieli wziąść tego swojego hmmm niewiem co ci poradzic skoro go nie lubisz i je AZ tak tragiczny i jest to dla ciebie tak wazne to poszukaj jeszcze innego

Gość patowas
Super gra, bo teraz faktycznie myślę, ze on jest niepoważny. Gdyby nie chciał wchodzić w paradę organiście to powinien powiedzieć wprost, a nie wymyślać.