Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gakal***

CZY JUŻ NIE MA SZANS NA NATURALNE ZAJŚCIE W CIĄŻE ???

Polecane posty

Gość gakal***

Staralismy sie dwa lata, ja wiele razy stymulowana, M dopiero teraz zrobił badanie nasienia, ktore wyszlo właśnie tak: SEMINOGRAM PO 3 DNIACH ABSTYNENCJI Kolor – opalizujący Lepkość – 2 (++) Czas upłynnienia – 30 min (< 30 min) Objętosc – 1,8 ml (2.0-2.5 ml) Aglutynacja – brak (brak-minim.) BCK – 0-1 (20 mln./ml) Ilosc w ejakulacji – 37.8 (>60mln.) TOMO – 13.6 (>30mln) Żywotnosc – 65 (>50%) Ruchliwosc A (aktywna) – 22% Ruchliwość B (powolna) – 14% Ruchliwosc C (nie postepowa) – 8% Brak ruchliwosci D – 56 % Norma ruchliwość A+B > 50%, TOMO – ilość plemników (A+B) w ejakulacjie MORFOLOGIA: Prawidlowa budowa – 18% Defekty główki – 46% Formy niedojrzałe – 1% Wady i szyjki i wstawki – 25% Formy połączone – 2% Wady witki – 8% „Normalna Morfologia” z ilością prawidłowych plemników >30% Uwagi : Poza normą: lepkość, ruchliwość i budowa morfologiczna plemników (asthenoteratozoospermia) One naprawde wygladaja tak koszmarnie ??? Nie mamy juz szans na naturlane zaplodnienie??? Prosze o pomoc, moj gin chce mnie wyslac in vitro!!!

Gość frufru
ale kochana, co my CI mozemy pomóc? wieksza procentowo ilosc plemników ma trefną, do tego o małej ruchliwości. czyli nawet jak się trafi jakis dobry, to jest marna szansa na to że dobiegnie tam gdzie trzeba. przykro mi. nie wiem od jakiej jakosci plemników robią in vitro, ale jeśli uznają że ten procent dobrych jaki ma Twój mąż jest wystarczający to zrobią Ci nie tyle in vitro, co inseminację - czyli uproszczając zapłodnią Cię mechanicznie nasieniem męża. ale to tylko moja mysl, bo nie wyglądają te wyniki dobrze.

Gość Mama SZCZĘŚLIWA
Gakal, nie znam się na tych terminach medycznych, ale sama korzystam z porady kliniki leczenia niepłodności INVICTA. Wiem, na podstawie swoich "kreseczek", że zawsze jest nadzieja, która w moim przypadku okazała się szczęśliwa:) Wiem, że w tym tygodniu, od piątku mają darmowe konsultacje w wawie więc wpadadnij i pogadaj ze specjalistami