Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

isanka

czy w wieku25lat aparat na zeby wkladany na noc wyprostuje choc troche zeby?nie

Polecane posty

stac mnie na staly :( a moj zgryz nie jest za ciekawy i troche mnie to meczy

Gość baa ja to juz mam z 20 nicków
wiesz co moja kumpela tez nie miala kasy i ma taki na noc zakladany ,troche pomaga,nie tak jak staly ale dobre i to ,wiec umow sie na wizyte u ortodonty i zapytaj

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeee
Ja nosiłam ruchomy przez ok 8 lat, tylko na noc. Poprawa była, ale naprawdę zadawalajacy efekt w krótkim czasie osiągniesz jedynie zakładając stały

dziekuje wam bardzo,wiem ze staly to byloby lepiej ale nie mam kasy i nie da rady :( a do ortodonty na kase chorych mozna sie umowic?trzeba skierowanie?bo prywatnie to pewnie 100 zl za WIZYTE

Gość kurczę moim zdaniem
nie pomoże ci aparat ruchomy, najlepiej byłoby założyć stały co prawda trochę kosztuje (ok 1500 - 1800 zł pojedynczy łuk plus comiesięczne wizyty u ortodontki około 80 - 100 zł), ale naprawdę są widoczne efekty. ja miałam zakładany aparat w wieku 17 lat, też nie chciałam się przekonać do tych drucików, byłam przekonana, że aparat zakładany na noc wyprostuje mi zęby (bo nie miałam widocznej wady zgryzu), ale już wcześniej (chyba z 15 lat miałam) ortodontka powiedziałam mi, że nie ma sensu w tym wieku bawić się w aparat ruchomu, bo nic mi nie da teraz mam super zęby i nie żałuję, że dałam się namówić na stały, chociaż czasem strasznie bolą zęby (szczególnie po dokręcaniu i zakładaniu nowych gumek)

Gość grrrrrrrrrr
potwierdzxam skutecznosc aparatu stalego,moja siostra taki ma i naprawde sa efekty.ale jesli masz naprawde niewielka wade zgryzu to moze pomoze ten ruchomy,ja taki nosilam bo mialam 2 krzywe zeby nieznacznie i pomogl,pewnie dlatego ze to male skrzywienie ale poradz sie ortodonty