Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdecydowana na swiety spokoj

czy moj szef ma racje ?

Polecane posty

mam umowe na okres probny, ktora konczy mi sie z koncem stycznia, od lutego mam miec etat, ALE....... moj szef wymaga ode mnie bym siedziala dluzej niz 8h w pracy, najlepiej do 19, niewazne czy jest cos do zrobienia czy nie, mam siedziec po to by sie wykazac, ze zasluguje na etat :( Dodam, ze wywiazuje sie ze wszystkiego wzorowo, wyrabiam sie w 8h, gdy jednak jest nawal pracy, to zdaza mi sie zostac do 17, jednak jestem osoba szybka i w ramach 8 godzin praca jest wykonana. Ponadto chce bym zostawala i wykonywala za kogos robote, jesli swoja zrobilam bylebym siedziala :( Czy on moze ode mnie wymagac siedzenia codziennie po godzinach ? przeciez nie bede miala wcale zycia osobistego 😭 Doradzcie cos prosze.....

nie ma prawa - to jest nawet lamanie prawa - no chyba, ze masz za to placone

nie mam placone, czasem moge wybrac jako nadogodziny, ale skoro robie swoja robote to chce pojsc do domu po 8 h pracy a on ciagle nie i nie :( etatem mnie szantazuje :(

pracodawca nie może ci kazać pracować dłużej niż 8h chyba ze jest coś ważnego ale wtedy MUSI ci zapłacić za nad godziny najwięcej można pracować 40h tygodniowo

no w zasadzie dal mi to do zrozumienia parokrotnie :( Zdecydowalam sie juz raczej odejsc, bo nie wyobrazam sobie siedziec caly dzien w pracy, wstaje o 5:40 a o 19 mialabym konczyc pracy, gdzie czas na rodzine, zycie osobiste? on tego nie rozumie,bo jest pracoholikiem i lubi siedziec w pracy,wiec rzada by wszyscy sie temu podporzadkowali.....szkoda, bo firma fajna, ale trafilam do niewlasciwego dzialu a wlasciwie szefa 😭

nie mam tez pewności ale jeśli nie da ci etatu to to będzie podpadać pod złamanie kodeku pracy

Gość ..vivi..
nie ma prawa, jednak jakbys odmowila to by cie pewnie zwolnil:o na twoim miejscu sama bym odeszla i poszukala innej pracy

Levviatan czemu pod zlamanie kodeksu? czy bezposrednio po umowie na okres probny musi byc umowa na czas nieokreslony? chyba jednak nie, powie, ze sie nie nadawalam i tyle :( jak chcesz kogos pograzyc to zawsze sie znajdzie sposob.... Co do znalezienia innej pracy, zaczynam tez isc w tym kierunku, bo to sie nigdy nie skonczy, ja jemu, ze zrobilam wszystko co do mnie nalezy ide do domu a on, ze nie, bo jeszcze kolezanki sie nie wyrobily i mam robic za nie robote i siedziec jak najdluzej sie da....

zdecydowana jeśli w umowie o pracę będziesz miała zapisany czas pracy to szef będzie musiał ci płacić większą stawkę za nad godziny . O to chodzi ze nie jestem pewny czy nie podpisanie umowy o pracę bo pracownik nie chcesz robić dłużej niż prawo pracy pozwala jest złamaniem prawa

nagraj na dyktafon jakie stawia ci warunki zatrudnienia a pozniej podaj go do sadu jak nie zatrudni cie ( oczywiscie jak mu odmowisz zostawania zawsze po godzinach bo raz na jkais czas to przeciez ok)

Energiczna to widze, ze nie tylko moja firma ma takie wymagania, wobec tego boje sie, ze odchodzac do innej pracy, moge sie natknac na to samo...:(

Dzieki wszystkim za wypowiedzi, ktore upewnily mnie, ze nie mam czego tam szukac :( pozdrawiam 🖐️

Gość korrii
cóż, ja pracuje codziennie od 8 do 20 i tak musi być, inaczej mnie zwolnią a mam calkiem nieźle płatną prace....

Gość korrii
niedziele mam oczywiście wolne i jeden poniedziałek w miesiącu też