Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a może to mit

Czy komuś pomógł WIESIOŁEK?

Polecane posty

Gość a może to mit

Tyle sie mówi o tym, że przy staraniach dobrze brać wiesiołka. Że jest dobry na śluz. Niech napiszą osoby, ktore zaszly w ciążę faktycznie po tym, jak zaczely brac wiesiolka.

Gość zglaszam sie ja staralam sie
10 miesiecy zajsc w ciaze, razem z wiesiolkiem zaczelam brac Castagnus i zaszlam od razu w 1 cyklu brania ich. Teraz jestem w 10 tygodniu :D

Gość a może to mit
co to jest Castagnus?

Poszukaj w google o Castagnusie, bo wiele dziewczyn go bralo i im pomogl. Jest to lek ziolowy na krotko mowiac przedluzenie drugiej fazy cyklu i obnizenie prolaktyny (nawet lekko podwyzszona moze utrudniac zajscie w ciaze) Tu jest ulotka do tego leku: http://www.herbapol.pl/pl/index.php?dz=produkt&id=castagnus A w internecie znajdziesz duzo opinii o nim. Mi pomogl bardzo, wiec ja wierze w jego dzialanie.

Gość a może to mit
Ktoś jeszcze?? A jesli cykle są regularne, to też trzeba to brać? Czy to jest na regulacje czy na coś jeszcze? (zaraz poczytam)

Gość Gabi22
Witajcie kobietki ja brałam wiesiołka przy regularnych cyklach i mi pomugl ale sluzu było więcej ale mogło by byc więcej . Ja bym chciała brac coś na zwiększenie ilosci śluzu a ten castagnus po ile jest? i od kiedy go się bierze tak jak wiesiołka od 1dc do owulki ???? czy jak??

Gość a może to mit
Myślę, że warto poczytać te ulotki, ktore są necie jednak. Choc warto też znać opinie innych co juz stosowaly. Nikt wiecej nie bral tego?

My staramy się w tej chwili od maja 2008. brałam wiesiołka przez kilka cykli. nie pomógł mi. o castagnusie czytałam, ale jeszcze nie próbowałam. Narazie jestem na wspomagaczach typowo medycznych, które też nic nie zdziałały. Wiecie w dwie pierwsze ciąże, które niestety straciłam, zaszłam bez problemu, a teraz taki klops :( nie myślałam, że będę miała takie problemy :( Powodzenia dziewczyny!

Ja tez mialam cykle regularne, ale mialam plamienia przed miesiaczka, ktore czesto wlasnie wskazuja na wysoko prolaktyne, a niski progesteron i wlasnie te hormony przeszkadzaja w zajsciu w ciaze. Castagnus bierze sie od pierwszego dnia cyklu przez 90 dni, bez przerwy (inaczej jak wiesiolek, ktory bierze sie do owluki). Paczka kosztuje chyba 15 zl i tam jest chyba, o ile pamietam 30 tabletek. jest to lek zilowy, wiec tak czy inaczej nie zaszkodzi, a moze pomoc. Mi pomogl... Poszukajcie info w necie, a znajdziecie bardzo duzo wypowiedzi.

* mala poprawka, bo zle sie wyrazilam: te hormony, o ktorych napisalam NIE przeszkadzaja w zajsciu w ciaze, bo so potrzebne, ale powinno byc odwrotnie aby moglo dojsc do zaplodnienia i zagniezdzenia: wiecej progesteronu, mniej prolaktyny.

Ja planuje sobie kupic wiesiolek, no i dzieki temu topikowi ten castagnus :-) Mam nadzieje, ze mi pomoze. w pierwsza ciaze zaszlam bez problemów, teraz wlasnie zaczynamy starania o druga dzidzie, ale niepokoi mnie mala ilosc sluzu i niereg. cykle :-( moze ktos sie jeszcze wypowie???

Ja zaszłam przy pierwszym stosowaniu wisiołka ale stosowałam też metode z temperatura i teraz nie wiem co pomoglo warto pamietać że wisiołek bierze się tylko do owulacji :)

Gość Alinka22
Kobietki a ten castagnus nie obniza prolaktyny ??/ ja bym zaczeła brać castagnusa w jednym cyklu i jeśli bym chciał odrazu zajść w ciąze pomoże to coś czy musze brac go wcześniej przez 3-4 cykle ??? i brac go z wiesiołkiem czy z lnem bo ponoć też pomaga . Ja nie bardzo wiem kiedy owulka może ten castagnus by ją wywołał popaga to coś , mam cykle 26-27 i mam mało tego śluzu wiec chciałabym się czym poratować ale czym najlepiej prosze napiszcie!!!!

Gość ale który Wiesiołek
Alojzy?

Gość o ja cie sune
a ja lykam wiesiolejk tak w ramach uzupelnienia diety... Lo matko! To to sie bierze przy staraniach? :D Ja nie chce miec dzieci, hehehe... Lukam to juz z rok i nie mam wiec chyba az tak na to nie pomaga :D

Gość spocona w basenie
ja zacznę teraz brać mieszankę ziołową doktor korżawskiej, która jest specjalistką od zdrowego trybu życia. Mieszankę przygotowała mi mama na podstawie książki. Jest to mieszanka ziołowa na płodność. Jeszcze nie wiem jak zadziała, ale stosowałam już jej inną mieszankę na inną dolegliwość i pomogła, więc jestem dobrej myśli :)

Gość mama35
Brałam wiesiołka, bo chciałam wyregulować cykle. Cykle wyergulowałam po 4 miesiącach stosowania a przy okazji zaszłam w ciąże. Rodzę a dniach... Staraliśmy się wczesniej kilka miesięcy, bez skutku. O potem daliśmy sobie spokój i wtedy się udało. Może pomógł wiesiołek, może odblokowała się psychika. Ale brać nie zaszkodzi. Powodzenia!

Gość ewa7
Witam was dziewczyny jestem tu pierwszy raz, powiedzcie proszę czy castagnus pomaga przy zajściu w ciążę?

Gość nirka31.78@o2.pl
Bralam wiesiolka 2 mieisace i zaszlam w ciaze wczesniej nie moglam prawie rok czasu wiec wydaje mi sie ze pomogl/