Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malammi

Potworne bóle głowy 8211 help!!!

Polecane posty

Gość malammi

Witam wszystkich. Od kilku miesięcy dokuczają mi potworne bóle głowy, a ostatnio jeszcze się nasiliły. Najgorzej jest rano albo kiedy jestem bardzo zmęczona, nic mi wtedy nie pomaga, nie mogę zasnąć. Macie jakieś sprawdzone sposoby by sobie radzić z takimi bólami? Wypróbowałam już chyba wszystkie ogólnodostępne środki przeciwbólowe – nic nie działa!!! Gdy wspominałam o tych bólach lekarzowi pierwszego kontaktu to zalecił mi jedynie paracetamol, więcej odpoczynku i mniej stresu, czy to normalne? Nie powinien zrobić mi jakichś badań? Może to i zwykłe migreny, ale musi być jakiś sposób by przetrwać te bóle!!! Może znacie jakieś domowe sposoby albo skuteczniejsze leki? Help!!!

Gość jhkjhk
ja mam podobnie tylko ze jestem do tego jeszcze chora:o

Gość kahata888
Ten lekaż to jakiś ćwok! W ogole publiczna służba zdrowia w naszym pieknym kraju to masakra! Weź idz do normalnego lekarza,którego cokolwiek obchodzą pacjenci, niech ci zrobi badania i będziesz wiedziała czy to migrena czy cos powaznego, różne rzeczy mogą być, nie? Nie lekceważ tego zwłaszcza ze się tak meczysz. Nawet jeśli to jakies zwykle migreny to przepisze ci jakis mocniejszy lek i będzie po klopocie, ot co. Szkoda nerwow i zdrowia na ludzi udających lekarzy, takie jest moje zdanie.

Gość Sage
Powinnaś iść do lekarza, tylko nie jestem pewna jakiego. Czy Ty czasem nie bierzesz tabletek antykoncepcyjnych?

Gość Denzin77
Łatwo ci mówić, nie wszystkich stać na prywatnego lekarza… Myślę, że ponowna wizyta u lekarza nie zaszkodzi, powiedz mu po prostu, że paracetamole ci nie pomagają i poproś o coś silniejszego, np. coś ketoprofenem, ja kiedyś brałam refastin. Generalnie ja jestem zwolenniczką ograniczania leków i chemii w organizmie, aczkolwiek rozumiem, że nieraz jest to konieczne, np. gdy ból dopadnie cię w pracy i nie masz możliwości odprężenia i relaksu. Ze swojego doświadczenia mogę polecić ci masaże, zwłaszcza karku – naprawdę odprężają. Spróbuj też zimnych okładów i przewietrz pokój i się połóż – mi przynosi to ulgę. Pozdrawiam!

Gość kokokokokoko
matko kochana, ile można o tych bolach glowy pisac… kobiety, istnieje cos takiego jak wyszukiwarka!!! Nie możecie sobie w Internecie poszukac odpowiedzi na wasze pytania tylko po raz setny pisac o tym samym????????

Gość roslyncafe
wyluzuj, nie podoba ci się to nie czytaj. po to są fora by móc pisać o swoich problemach. co do migreny to na szczęście los był do tej pory łaskawy dla mnie i specjalnie mi nie dokucza, więc nie bardzo mam co poradzić. mi refastin lekarz przepisał na bóle menstruacyjne, nie wiedziałam że na migreny też się go bierze. myślę, że zawsze trzeba zastanowić się nad przyczyną bólu, nie znam się na tym specjalnie i nie wiem co może powodować migreny, ale może faktycznie to stres albo przemęczenie? lepiej zapobiegać niż leczyć przecież :) i może niewielkim kosztem zmiany trybu życia można sobie zaoszczędzić duuużo cierpienia? Tak się tylko wymądrzam, bo tak naprawdę to niewiele wiem o migrenach :)

Gość malammi
Dzięki wszystkim za odpowiedzi! Bardzo chciałabym zmienić tryb życia albo chodzić prywatnie do lekarza, ale niestety nie mam takiej możliwości :( Przy trójce dzieci i stresującej pracy trudno znaleźć czas na odpoczynek i relaks… Ale dziękuję wszystkim za dobre rady! Może rzeczywiście powinnam ponownie poradzić się lekarza… Tak, stosuję tabletki antykoncepcyjne. Myślisz że to może mieć związek?

ja przez rok cierpiałąm na bóle głowy, tylko mam lekarkę, która od razu zleciła badania. i tak przez rok zbadano mi chyba absolutnie wszytsko od zatok, uszu, ciśnienia, poprzez kręgosłup (nawet rehabilitację na to robiłam, bo jakieś drobne usterki wyszły), badania tarczycy i inne aż po tomografię mózgu. jak już nic nie dało sie więcej zbadać się wqrwiłam i przestałam brać tabletki antykoncepcyjne. SAMA. i bingo - teraz mnie boli wtedy kiedy sie należy - jak się przemęczę, przepiję... nie mam pretensji naprawde lekarze szukali, tylko jakoś nikt nie wpadł na przyczynę i nawet ginka jak sie jej wyraźnie pytałam, czy to możliwe, że to od tabletek to sie wpierała, że mało prawdopodnobe. no to może jestem w tym ułamku procenta. ja bym zaczęła szukać - mi to zajęło rok, naćpałam się takich ilości mocnych leków (ketonal i podobne) a co się namęczyłam... a przeciez generalnie w moim organiźmie przyczyny nie było, tu lekarze mieli rację. jak wspomnę😠

Gość trzydwazero
ja polecam do wyprobowania zwykłamocną herbate z cytryna i cukrem ewentualnie napar z melisy i miętky, koniecznie ciepły!!! A w ogole to co drugi czlowiek cierpi na bol glowy w dzisiejszych czasach…

Gość a może nie jesz śniadań
rano? Mnie też okropnie męczył ból głowy przez jakiś czas, poszłam do lekarza i zapytał czy jadam śniadania a ja mówie że nie a on powiedział że to od tego. Zaczelam jesc rano i bole minely

Gość moze sproboj
brac milorzab japonski (ginko) mi neurolog kazala brac na bole glowy... pomoglo po kilku miesiacach pozdrawiam