Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfghadfh

dziewczyny alkohol w ciazy pomocy!!

Polecane posty

posluchaj - wolalabym miec bole glowy niz np wodoglowie, to tak na marginesie a glownie to chce powiedziec, ze od monitorowania stanu ciazy i fachowej porady medycznej i ew. interwencji jest ginekolog autorki my mozemy jej conajwyzej dodac otuchy, czego najwyrazniej niechcesz zrobic rozumiem twoja dbalosc o zdrowie, ale to dobijajace (dla przyszlej matki)

Gość 029378947dhbjhd
Dobijające czy nie - wolę jej sprawić przykrość i powiedziec kilka bolesnych ale prawdziwych slów a żeby uświadomić przy tym pozostałe ileśtam osób.Życie to nie różowa bajeczka, pamiętajmy o tym .nie ma co mydlić ludziom oczu. P.S. nie konkuruje z jej lekarzem,nie podważam jego kompetencji ale pomyśl iż moja wiedza w tym temacie też z czegoś wynika,nie wiesz kim jestem,jaki wykonuje zawód więc nie podważaj jej.

Wiecie co? Wszystko można prędzej czy później zwalić na alkohol. Ale gdyby faktycznie tak było, to wszystkie dzieci urodzone na Borholmie musiałyby być przynajmniej niedorozwinięte. Dlaczego? Otóż dlatego, że piwa nie traktuje się tam jako alkohol. Normalny jest nawet widok kobiety ciężarnej w szpitalu popijającej piwo do obiadu - w szpitalach są automaty z piwem takie jak u nas z Coca-Colą. Oczywiście nie oznacza to od razu, że namawiam do niewiadomojakich stanów upojenia. Wyluzujcie!

aha - mysle ze bedzie duuuuuzo szczesliwsza myslac obsesyjnie przez 9 m-cy a moze mojej dziecko bedzie chore bo walnelam sobie kielicha? nie wiem czy byls moze w ciazy, ale jak dla mnie to ciaza wiaze sie z niepokojem i niepewnoscia sama w sobie wiec ja osobiscie nie widze powodu zeby ten niepokoj powiekszac

Gość frufru
musiałabyś chlać całą ciążę regularnie żeby zaszkodziło. wiec nie przesadzajmy. nie pij juz i się opanuj. "029378947dhbjhd - Nie zdajecie sobie sprawy że np:częste bołe głowy, płaskostopie,skrzywienia kręgosłupu,wady wzroku,wady słuchu itd są wyniekiem spożywania alkoholu matek w ciąży." - jednorazowe spożycia jak rozumiem daje takie efekty? :) Przecież wszyscy byśmy byli teraz ślepi, głusi i platfusowaci. nie histeryzuj więc.

Gość 029378947dhbjhd
Dzieci matek które piły alkohol w ciąży ( niekoniecznie regularnie pijące) nie muszą być niedorozwinięte tak by były niezdolne do samodzielnego myślenia.Mogą być- nieśmiałe,zamknięte w sobie,nie potrafiące się na dłużej skupić nad jedną czynnościa, mogą mieć skłonności do siegania po alkohol,inne używki juz w wieku kilkunastu lat.Nie popadajcie w skrajnoścc.

Mi kiedys lekarz pwoiedził tak: Zeby alkohol szkodził przy zajściu w ciąże to by dzieci było o 1/5 mniej. A co do picia w ciązy to oczywiście ze nie hest to ani dobre, ani zdrowe, ale ludzie nie wpadajmy w paranoje. Od owulacji do miesiaczki jest zazwyczaj 14 dni, nie sądze zeby 1 piwo w tym okresie mogło spowodowac nie widomo co ;/

Gość 029378947dhbjhd
moja matka pila w ciazy i to widac dlatego moją misją jest przestrzeganie innych :classic_cool:

Gość wszyscy demonizują a tak
podsumowując to do czego może prowadzić picie alkoholu (niewielkich przypadkowych ilości) w I trymestrze? Tzn. chodzi mi o to czy dziecko będzie mniej zdolne czy może byc np. upośledzone???

Gość dfghadfh
o kurcze ale wywołałam wojne..napraswde nie spodziewałam sie ciazy,zabezpieczmay sie gumkami ale jak widac nie skutecznie... mam nadzieje ze bedzie ok.nie powiedziałam nigdzie ze upiłam sie do nieprzytomnosci tylko ze nie były to małe dawki..szczególnie w sylwka..cała noc popijałam drinki..

Gość 029378947dhbjhd
Jak ktoś na tym forum nie wie co ma napisać - podszywa się.Brak argumentów.Pozdrawiam.

Gość frufru
"029378947dhbjhd - Dzieci matek które piły alkohol w ciąży ( niekoniecznie regularnie pijące) nie muszą być niedorozwinięte tak by były niezdolne do samodzielnego myślenia.Mogą być- nieśmiałe,zamknięte w sobie,nie potrafiące się na dłużej skupić nad jedną czynnościa, mogą mieć skłonności do siegania po alkohol,inne używki juz w wieku kilkunastu lat.Nie popadajcie w skrajnoścc." Ty też nie. jednorazowe wypicie alkoholu nie daje takich efektów. wiec nie strasz. przy czym - oczywiscie - też sądzę że w ciąży nie wolno pić palić itd.

Gość 029378947dhbjhd ad
029378947dhbjhd przestań pierdzieć głupoty, bo się niedobrze robi, jak Cię czytam idź, sprawdź sobie co to jest okres prenatalny zanim zaczniesz używać słów, których znaczenia nie rozumiesz. Nie strasz dziewczyny. Dziewczyno - jak już wiesz, że ciąża, to nie pij. Ale nie martw się na zapas. Ciało kobiety chroni płód. Nie popadaj w paranoję. Zdrowego bobasa i zero stresów życzę I nie słuchaj głupich pajaców na kafe.

Gość rownie dobrze
029378947dhbjhd moze straszyc kazda ciazarna: "Uwazaj, moze dzis poronisz bez powodow"

Gość kapuchaaaa
Świadomoć wasza mnie pzreraża- pijcie w ciązy, hahaha

kapuchaaaa --> no ale właśnie o to chodzi, że nikt świadomie nie pije, czytaj dokładniej zanim skomentujesz.