Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zostałam pobita

zmetnienia na soczewce - co to oznacza?pomóżcie, proszę

Polecane posty

Gość zostałam pobita

zostałam jakis czas temu pobita:( wszystko wraca do normy, ale wykryto u mnie zmętnienia na soczewce (sa one co prawda bardzo minimalne), ale jednak są:( doktor coś mówil o zaćmie pourazowej (mam pytanie w związku z tym wiem co to jest zaćma, więc pewnie ta nie różńi się niczym, ale czy takie zmętnienia oznaczają, że będzie to postępowało? że będa się robiły większe? czy , że pozostaną takiej wielkości jak teraz? (nie mam zaburzeń pola widzenia ani ostroSci) a jeśłi to będzie się rozwijac, mam pytanie jak szybko sie to może dziać?

Gość dlaczego nie spytalas
sie okulisty ?

Gość zostałam pobita
chciałam dowiedziec się od kogos kto się z tym zetknął, od lekarza dowiedziałam się tyle ile mógł mi powiedzieć, a więc, że trzeba to kontrolowac (i tak chodze do okulisty więc i tak sprawdam to)...lekarz mówi, że na razie nie ma co się zadręczać co będzie gdyby ja tez tak uważam, i tylko pytam, po to jest to forum chyba prawda? lekarz tego nigdy nie miał, a mnie interesuje rozmowa z ludxmi którzy się z tym w jakiś sposób zteknęli jesli nie masz nic do pwoeidzenia daruj sobie dobrze? nie pouczaj tylko się wypowiedz z góry dziękuję

Gość moja babcia ma ale zaćme starc
za ja nie wiem czy to ma jakis zwiazek a do tej pytajacej dlaczegoa ty zakladasz tu jakies topiki? to czemu zakladasz, a nie zapytasz przyjaciol, nie poczytasz stron www, a najpierw definicji slowa forum

Gość niestety nie ja ich nawet nie
znałam...:( ale nawet gdyby zostali, to znaczyloby, ze moje problemy zdrowotne sie cofna? czy jest ktos kto moglby odpowiedziec na moje pytanie???

Gość mszak mały
a czemu cię pobili?

Gość ale jakie zmętnienia
miałaś jakiś krwotok??

kontroluj , ale nie przejmuj sie zbytnio, mi co prawda sie rozwija zaćma pourazowa :/ po od po 14 latach dopiro i wlasciwe chyba dla tego , ze pomimo nakazuyu lekarza to olalem i nie kontrolowalem

teraz musze dożywotnio krople przyjmowac ;/.. ale tez to olewam ;/

odpowiedzieć na twoje pytanie powinienien jednak lekarz... chociaz oni sami tego często nie ppotrafia ;/, nie martw się, bo to wcale nie musi byc nic poważnego i na starchu tylko moze sie skończyć, ale kontrolować co jakis czas raczej powinnas

Gość dziękuję za odpowiedz
mam krwiaka podobno, od uderzenia tam w środku, dlatego też nie moge poprawnie ruszać okiem, ale to podobno ma przejść i okulista zauwazył zmetnienia, ale na razie powiedzial, zeby sie nie przejmowac a czemu mnie pobili? nalezaloby spytac tych ktorzy mnie pobili...powiedzialam nie ...niektorzy nie rozumieja co znaczy nie... byli chyba nacpani i pijani, dobrze ze tylko tak sie skonczylo

wiadomo nie ma sie czym przejmować na zapas, ale ja bym radził to kontorlować tez miałem krwaika w srodku, w moim przypadku akurat źle sie to skończyło :(, ale każdy przypadek jest inny. mi zaćma dopeiro teraz soie rozwija, po 11 latach

14 lat mialem jak wypadek mialem ;/ wcześniej sie pomylilem;/

Gość mówiąc że miales krwiaka i
zle sie to skonczylo masz na mysli te zacme, czy cos jeszcze? ja jestem dopiero dwa tygodnie po urazie...wiec wiem, że to wszytsko jest świeże, niemniej jednak wolałam spytac, bo nigdy wczesniej czegos takiego nie miałam..., dzieki raz jeszcze na pewno bede to kontrolowac

Gość nie słuchaj mnie
bedziesz sie niepotrzebnie stresować :), po prostu wiadomo wszystko z oczami to dleikatna spawa bo to wrażliewe jest :/, u kazdemu chyba przecież

Gość zmien okuliste
!!!!jesli ten nie chce, albo nie potrafi Ci odpowiedziec na Twoje pytania!

Gość nie słuchaj mnie
W katowicqach na Ceglanej sa dobrzy

Gość no do katowic to raczej mam ka
wal drogi, a okuliste mam swojego swietnego, ale w tym czasie byl na urlopie, wiec poszlam gdzie moglam, ale nie jest zly i ten, tyle ze chyba sam nie chcial straszyc jesli chodzi o ten typowy zespol pourazowy blow cos tam, to go nie mam, zostal wykluczony, zlamania i szczeliny tez, oko dzisiaj rusza sie juz lepiej:] wlasciwie nawet mniej boli wiec jestem dobrej mysli:]zawsze dzieki za zainteresowanie:] i podpowiedzi, pozdrawiam