Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolllllllllllllllla

odrzucenie spadku

Polecane posty

Czy ktoś może orientuje się jak jest z odrzuceniem spadku w imieniu małoletnich dzieci?

Gość maturka
Opiekun ustawowy może to zrobić zgodnie z kodeksem cywilnym. Oczywiście nie z własnych przyczyn emocjonalnych i ambicyjnych, tylko wtedy gdyby wartość spadku była mniejsza niż zero (długi!)

chodzi o to,że umarł dziadek, który zostawił po sobie same długi.Najbliższa rodzina odrzuciła spadek i wychodzi na to,że mają go płacić małoletnie wnuki.Ale chodzi tu o to czy wniosek jest ważny po odrzuceniu przez matkę spadku np. u notariusza? Czy nie trzeba najpierw dostać pozwolenie na odrzucenie spadku przez dzieci?

Gość mruk78
Na wypadek gdyby ktoś była zainteresowany to podaje moje gg 7117677, chętnie podzielę się informacjami zaznaczam że nie jestem prawnikiem, samemu przez to przechodziłem, mogę przesłać wzór podania do sądu o odrzucenie spadku w imieniu małoletniego, odpowiedzieć na pytania dotyczące procedur, do jakiego sądu należy złożyć wniosek. Jak również jak odrzucić spadek jeżeli mieszkasz z dziećmi za granicą polski. Zaznaczam że podzielę się informacjami za darmo. Proszę pisać na gg ewentualnie później podam numer telefonu lub email do mnie. Pozdrawiam.