Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alemama

mleko odciągane - przechowywanie

Polecane posty

Gość alemama

pytanie do mam sciagajacych i przechwoujacych mleko. karmie synka swoi pokarmem odciaganym i z buteliki. na poczatku mialam bardzo duzo mleka i sporo zamrozilam dzieki czemu ciagle bylam "tydzien do przodu " z karmieniem, zamrazalam na biezaco i uzywalam tego najstarszego zamrozonego. niestety trafilismy z synkiem do szpitala i tam karmilam tylko odciaganym na biezaco - w zwiazku z czym to co zamrozone w domu ma 3 tygodnie prawie, szkoda mi to wylac ty bardziej ze mam mniej mleka teraz a zalezy mi zeby jak najdluzej karmic tylko moim mlekiem. stad moje pytanie - moge podac dziecku takie 3 tygodniowe zamrozone mleko? wiem ze w zamrazalniku przechwiouje sie 2 tygodnie ale jak sadzicie, czy te 3, 4 dni zrobi wielka roznice? moze ktos mial taka sytuacje?

Gość alemama
up

najlepiej poradzic sie w poranid laktacyjnej ale z tego co czytałam mleko mozna nawet przechowywyac i podawac po miesiacu i dluzej zalezy w jakiej temperaturze było przechowywane, pozdrawiam

oto zasady przechowywania odciąganego mleka: tempera pokojowa - 8-12 godzin lodówka (ok. 4 st.C.) - 4 dni zamrażalnik wewnątrz lodówki (wspólne drzwi) - 2 tygodnie zamrażarka przy lokówce (oddzielne drzwi) - 3 miesiące głębokie zamrożenie (nie mniej niż -20 st.C) - 6-12 miesięcy www.porady-poloznej.pl

Gość alemama
dzieki dziewczyny, zmierzylam temperature w zamrazalniku (w lodowce, osobne drzwi ) i okazalo sie ze jest -18 wiec spokojnie podaje to co mam zamrozone