Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rbyyyyyyyyy

zapach w mieszkaniu

Polecane posty

Gość Rbyyyyyyyyy

Czego używacie? Odświeżacze? kominki zapachowe? kadzidełka? świece? a może jakieś rośliny tulko rozstawiacie po kątach, by świeży tlen dawały? jakoś wpływacie na zapach w swoich szafach i garderobach? u mnie w jednej szafie jest jakaś taka wilgoć. niezbyt mocna, ale na tyle, by ubrania z niej wyjęte mają jakiś taki zapach niezbyt miły... szukałam jak by na to zaradzić i wpadłam na ciekawy produkt - kulki zapachowe: http://www.okazje.info.pl/okazje/zdrowie-i-uroda/perelki-zapachowe-5g.html ma któraś z Was coś takiego? jak Wy sobie radzicie z zapachami w mieszkaniu?

Gość I już
ja używam kadzidełek... piekne głębokie zapachy rodem z Indii, natomiast te odświeżacze pachną jak jakieś środki dezynfekcyjne, tak chemicznie, dlatego ich nie używam

Gość szybko szybko
kupiłam kiedyś takie perełki w mydlarni,szkoda pieniędzy,lepsze już są woreczki z saponarii (nie wiem,czy dobrze nazwę piszę),miałam z zapachem werbeny,przez parę dni pachniało,jak się otwierało szafę,a później,dużo później czułam delikatny zapach na ubraniach,ale nie wszystkich,jak już nawet zapomniałam o tych woreczkach z tym,że na Twoim miejscu kupiłabym pochłaniacz wilgoci i wsadziła do szafy,moja koleżanka ma wilgotne mieszkanie i szafy trzyma cały czas otwarte,żeby nie było czuć ubrań

Gość mmalinowa pokusa
ja uzywam tylko zapachów ambi pur elektryczne (około12zł) i tylko jeden i ten sam zapach (wiosenne niebo) w domu pięknie pachnie polecam słyszałam ze air wick tez sa fajne i zdaja egzamin , ale nieuzywałam tego , tylko ambi pur

do malinowa pokusa , stosujesz ten zapach elektryczny tylko w jednym pomieszczeniu , i rozchodzi sie po całym domu czy w kazdym pomieszczeniu ?? ja uwielbiam zapach kadzidełka ,stosuje w domu:)

Gość mmalinowa pokusa
stosuje go w holu ale zapach wyczuwany jest w innych pomieszczeniach czyli w całym domu , bo jak przychodzą znajomi to mówią ze w moim domu pieknie i tak subtelnie i delikatnie pachnie , od kilku lat stosuje ten sam zapach i nawet jesli zapach sie skonczy to w domu i tak ciagle pachnie naprawde polecam , uzywam zapachu wiosenne niebo , intensywnosc zapachu sie reguluje :)

Gość mmalinowa pokusa
ja kadzidełka uzywałąm dawniej zanim odkryłam ambi pur , i firanki zaczeły robic sie szare .. bo to dym sie osadza na scianach i na firankach ale kazdy ma swoje ulubione sposoby na zapachy w domu

Gość mmalinowa pokusa
kiedys nie kupiłam wkładu i przez jeden miesiac nie mialam ambi puru , ale i tak pachniało w domciu takim delikatnym miłym swiezym zapachem , ale ciagle tylko ten zapach uzywam

ja nie używam kadzidełek od kiedy po ich zapaleniu jak ktos znajomy wchodził do mieszkania to mówił -- FUJ!!! COŚ PRZYPALIŁAŚ?? albo CO TAK ŚMIERDZI :D nie znają się na kadzidełkach :P

Gość mmalinowa pokusa
ja tez nie uzywam , wiem ze pachna ładnie ale jakos jabardziej mi podszedł ambo pur elektryczny (wiosenne niebo)

jak wy mozecie sie tak truc dobrowolnie? a do tego gdzie wasze poczucie ochrony srodowiska? wszystkie przez was wymienione produkty sa chemiczne i szkodliwe W szafach smierdzi bo albo wasze panele smierdza klejami (trucizna) albo wasza odziez lub proszki do prania . zrobcie dokladny przeglad waszych szaf - mieszkanie moze miec zapachy : kuchni, i tego co same napaskudzicie - lista jest dluga (nie mowie o gotowaniu, paleniu papierosow ani o tym co sie przywlecze z sasiedztwa - to do tych co mieszkaja w blokach) wszystkich srodkow ktore uzywacie w mieszkaniach Radze wam zrobic eksperyment - do puszki metalowej szczelnie zamykanej (takiej wiekszej : wstawcie puszeczke z farba, dezodorant, jakas paste ktorej uzywacie najczesciej, no kilka produktow - po kilku dniach otworz puszke i zobacz jak smierdzi .... koktail jest piorunujacy Ja odswiezam: wietrzenie - ziola ziola i jeszcze raz ziola - zagotuj skorki pomaranczowe , lisc laurowy rozmaryn - tylko prawdziwe olejki moga wam pomoc ale nie te sztucznosci .....

Gość brikolax
zapach może być efektem wilgoci, a nie naszych poczynań... to tak btw. nie zawsze ma się na to wpływ... a raczej wpływ można mieć wietrząc te powierzchnie.