Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kiniusia23

starania o dzidzie po ciążach obumarłych

Polecane posty

Gość Kiniusia23

Witam Szukam dziewczyn które przeszły to samo co ja. Straciłam dwoje dzieci. W obydwu przypadkach była to ciąża obumarła. pierwsza obumarła prawdopodobnie w 9 tc a druga w 6tc. Robiłam wiele badań. Między innymi toksoplazmoza, hlamydia, badania genetyczne, fosfolipidowe, antylipidowe przeciwciała, iwiele innych - wszystkie są dobrze. Teraz postanowilismy probować po raz trzeci. Bardzo sie boje a próbuje mysleć ze bedzie dobrze. ze te dwie straty to przypadek. 11 stycznia powinnam miec okres, tak badzo chciałabym zeby go nie było.... Aniołek 9tc 11.12.2007 (*) Aniołek 6tc 30.07.2008 (*)

Gość Kiniusia23
zjrzyj tu, na tym forum byłam kiedy straciłam moje pierwsze dziecko. Może to głupio zabrzmi... ale... jakoś zle mi sie kojarzy... Szukam dziewczyn które już sa po przejsciach i taraz się starają i walczą o swoją wytęsknioną dzidzie...

Gość Kiniusia23
hej.... puk puk.... znajdę jakąś przyszła mamusie? :) Aniołek 9tc 11.12.2007 (*) Aniołek 6tc 30.07.2008 (*)

Gość anulka84
hej ja straciłam dzidzie teraz sie doczekałam mam małego łobuziaka 10 miesiecy,trzymam kciuku zebys sie doczekała:)

Gość Kiniusia23
Anulka Gratuluje :) no ja teżbym bardzo chciałą sie doczekać o niczym innym nie mysle... dzieki pozdrawiam. Aniołek 9tc 11.12.2007 (*) Aniołek 6tc 30.07.2008 (*)

Gość labudka11
cześć moja ciąża obumarła w 6tyg.21maja2008 poroniłam samoistnie. mam już 3 letnie dziecko i bardzo staraliśmy się o rodzeństwo..przez rok niezachodziłam aż w końcu mi się udało i wtedy poroniłam .dodam że rodziłabym 15 stycznia.i to będzie dlamnie bolesna data.moja bratowa zaszła kilka miesięcy przedemną i niedawno urodziła śliczną dziewczynkę .a ja straciłam tak bardzo oczekiwaną ciążę. po poronieniu założyłam topik PORONIŁAM 2 DNI TEMU i to właśnie dzięki wsparciu dziewczyn niezałamałam się . trzymaj się walcz niemyśl o najgorszym a będziesz się niedługo cieszyć macieżyństwem. pozdrawiam

Gość Kiniusia23
labudka11 strasznie mi przykro :( ja po pierwszej stracie też nie mogłam dojść do siebie. Tym bardziej ze kuzynka mojego męża była w ciąży w tym samym czasie i miałysmy jedną date porodu. Ja mojego maluszka straciłam a kuzynka urodziła sliczną dziewczynke która ma juz pół roku. Ile razy się spotykam z nią i widze Małą przypomina mi sie moje dziecko :( i zawsze juz tak bedzie :( drugiego maluszka miałam urodzic 5 marca 2009 i moja ciocia też ma termin w ten dzien... znów bedzie bolało... :( Całe szczeście ze już masz maluszka którym mozesz się cieszyć... a wiesz jaki był powód twojego poronienia? bedziecie sie starac? Aniołek 9tc 11.12.2007 (*) Aniołek 6tc 30.07.2008 (*)

Kiniusia, czy miałaś laparoskopię? dobrze byłoby takie badanie wykonać, moim zdaniem. W moim przypadku wykazało niedrożność jajowodu, co sugeruje, że moja pierwsza stracona ciąża mogła być pozamaciczna. Jajowód udrożniono.

Gość Kiniusia23
Lattina nie nie miałam tego badania. Ale przy pierwszej i przy drugiej ciąży nic nie wskazywało na ciąże pozamaciczną. przy pierwszej dzidzius już był dość duzy i nic takiego nie zauważono, a przy drugiej od 4 tygodnia byłam pod opieką ginekologa i też nic takiego nie było wykryte. a na czym to badanie polega? niedrożność jajowodu odpowiada tylko za ciąże pozamaciczną czy ma wpływ także na inne problemy? Aniołek 9tc 11.12.2007 (*) Aniołek 6tc 30.07.2008 (*)

Gość Kiniusia23
dziewczy chciałabym sie poradzic, bo już sama nie wiem co mam myslec. jestem po 2 ciążach obumałych teraz znów sie staramy o dzidzie. no i 11. stycznia mam miec okres, lae jak narazie nic na to nie wskazuje - po za tym mam podwyżzoną temperaturę 37' stopni od kilku dni, cujr ukłucia w dole brzucha raz po jednej raz po drugiej stronie... i dzis rano juz nie wytrzymałam i zrobiłam test.... no i nic nie wyszło... nie rozumiem... czy mogło jeszcze nic nie wyjsć dzień przed @? tak bardzo bym chciała... pragne tego malenstwa z całego serca... Aniołek 9tc, 11.12.2007 Aniołek 6 tc, 30.07.2008

Gość nie łam się
jestem 18 lat po ślubie pierwsza ciąża poronienie w 12 tyg. druga w 9 robiłam wszystkie możliwe badania i wszystko ok. 3 ciąża obumarła w 8 miesiącu , poród wywoływany, leżałam na porodówce 3 dni , babki miały swoje dzieci przy sobie , a ja wiedziałam ,że będe rodzić martwe. 3 dni po porodzie równiez na sali z dziećmi . Efekt ciężka depresja, nerwica , wstręt do męża. Leczenie u psychiatry. Pózniej znowu starania, znowu ciąża znowu poronienie. odpuściliśmy adoptowaliśmy synka . po roku ciąża i córeczka i tak już poszło . Jestem mamą 4 , troje własnych. Ponoć psychika ma wielki wpływ. Lekarze nie dawali mi szans na donoszenie, a jak odpuściłam to z górki. Nie myśl o dziecku , nie staraj się na siłe. Ja walczyłam 10 lat. Kasy wydałam tyle ,że teraz mielibyśmy dom. Odpuść ciąże i kochaj się z mężęm dla przyjemności , a nie żeby spłodzić dziecko.

kiniusia23 - mi 2 testy wychodzily negatywne, dopiero 3ci robiony tydzien po spozniającym się okresie wyszedl slaby pozytywny i ... mam corcie ;) wiec...nie trac nadziei!

Gość MM_jadziunia
Kiniusia, jak robiłam test (kilka dni przed spodziewanym okr.) to na poczatku była tylko jedna kreska, a jak popatrzyłam na test za kilka godzin to było widac slabą różową kreskę - nie miałam żadnych typowych objawów ewent. ciązy. Gdy poszłam do gin. praktycznie w dniu spodziewanej mies. to na usg tez nic nie było widac. 2 tyg. później na wizycie moja gin. widziala juz bijace serduszko, a ciąża zgodnie z terminem mies. była 6/7 tyg. Teraz staram sie o tym nie myslec poniewaz ostatnią ciąże straciłam w 8 tyg. - 08.09.2008r. (ciąża bliźniacza) i po 3 miesiacach udało sie znowu. Mam nadzieje, że treaz wszystko będzie dobrze. jak na razie było tylko jedno serduszko, ale mam nadzieje że bardzo mocne!. pzdr

Gość Kiniusia77
MM_jadziunia Strasznie mi przykro z powodu twoich dzieciaczków :( ja tez straciłam dwoje maluszków, dwie ciąze obumarłe :( Jezeli chodzi o spóźnienie mojej miesiączki to okazało się ze moiałam cykl bezowulacyjny a na dodatek gineklag stwierdził nadżerke i teraz musze czekac na badania i jej usuniecie. A potem gojenie.... i dopiero wtedy mozemy zacząc starania... ciezkie to czekanie.... MM_Jadziunia w którym miesiącu jestes? napewno bedzie wszystko dobrze :)