Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakalec

alimenty

Polecane posty

Gość zakalec

mąż wyprowadził się z domu zostawiając mnie z 7 letnim dzieckiem bez środków do życia.mam zamiar założyć prawę o alimenty, problem jest w tym że on również nie pracuje( tylko dorywczo), więc zastanawiam się kto będzie mi płacił. w tej chwili pomagają mi rodzice, ja również szukam pracy ale jak narazie bez skutku. jest cięzko a dziecko ma swoje potrzeby. może ktoś z was ma podobną sytuację i orientuje się jakie są przepisy

Załóż sprawę o alimenty i szybko szukaj pracy, nie martw się tym, że on nie ma pracy, to nie Twój problem.

złóz pozew o alimenty do sądu rejonowego-pozew jest darmowy. Nie ma znaczenia czy on pracuje czy nie- sąd bierze pod uwagę m.in.realną szansę na podjęcie zatrudnienia przy posiadanych przez męża-wykształceniu, zawodzie itd... w przypadku kiedy bedzie wyrok, a on nie bedzie placil zwróc się do komornika, ktory bedzie od tego czasu prowadził postepowanie egzekucyjne. Nastepnie zwróc sie do własciwego urzedu miasta, ktory wyplaci swiadczenie alimentacyjne z Funduszu Alimentacyjnego.

Gość tematofilia
Skurwiel z niego

Gość zakalec
martwię się,że będzie się tłumaczył że nie ma z czego, a w moim miejscu zamieszkania kobiecie jest bardzo trudno znależc jakąkolwiek pracę, a rodzicom jest też ciężko.jest mi potwornie głupio być na ich utrzymaniu

swiadczenie zostanie wyplacone w kwocie rowniej kwocie zasadzonych alimentow. Mozesz tez postarac sie o zasilek z MOPSu..

Gość zakalec
a fundusz alimentacyjny wogóle istnieje?

Gość zakalec
nie wiem nawet o jaką kwotę alimentów mogę się ubiegać, bo sama muszę jakąs podać na pozwie

Gość kuukuuuuuuuu
daj realna ja dałam 700 i przygotuj sobie kosztorys utrzymania maloletniego dziecka,podaj emeila to ci wysle.a pozatym mozesz podac rodzine w lini prostej o alimenty ,mój tez nigdzie nie pracuje i tak jak ci juz pisali on ma obowiazek i koniec dla sadu to jest wazne ile ma lat i czy chce znalesc prace

Gość jak to kto ci bedzie
placil - PODATNICY :O

Gość zakalec
anowak417@wp.pl