Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Mam doła...za niedługo rodzę, chciałabym jak najszybciej...denerwuje się i chyba to upośledza mój tok rozumowania czy odbierania rzeczywistości. Dookoła mnie same chude panny...Jak na złość wszystkie się pięknie poodchudzały ostatnio i tylko ja...Ciężarna z wagą +18. Smutno mi jakoś :(

Chciałabym mieć Twojego doła, uwierz mi...

właśnie boję się, że nie schudnę...Jedne zrzucają, drugie borykają się z nadwagą wiele miesięcy:(

do Si25 wiem, że to mało rozsądne takie zamartwianie się, ale ono jest i tak oto sobie wylewam je za pomocą klawiatury :(

Gość to ja sięęęęęęęęęęęę
ja jestem na początku ciąży a jem nonstop też pewnie dużo przytyje nie przejmj się pannami ty będziesz mieć dzidzie

Skup się na dziecku teraz, a po porodzie wszystko zrzucisz, a jak super lekko się poczujesz bez brzuszka, zaraz po urodzeniu, super uczucie...

Spoko po porodzie poczujesz się dużo lżejsza a potem. Zobaczysz, ja mam 5 miesięcy po porodzie jeszcze około 5 kg do zrzucenia. Ale się mało ruszam, dopiero od marca zacznę. Ale przytyłam prawie 20 kg. Nie martw się :). Naprawdę, jak będziesz się pamiętać z ciąży, to będziesz się czuła szczupło :).

mama-nowa - alez ja Cię nie krytykuje;) absolutnie nie, po prostu chciałabym być juz w takiej sytaucaji jak Ty, tzn pod koniec ciązy :)

okokokokok.... długi ten Twój nick :) Tak sobie też pomyślałam, że w sumie teraz to ja mam pewnie inne proporcje...kiedyś szczupła dziewczyna a dzisiaj ona dla mnie już wychudzona :)I naprawdę chyba nie pamiętam jak to jest mieć talię :)

Do Si25 a na jakim etapie jesteś? Mówię Ci, końcówka to emocjonalnie mnie rozstraja jak cała ciąża nie zdołała :)

No właśnie dlatego, teraz każdy kilogram będziesz czuła. A potem zawsze możesz się zapisać na jakieś zajęcia ruchowe, wtedy łatwiej zrzucić wagę.

Gość do mama-nowa
Pociesz się, że to nie lato i nie musisz patrzeć na roznegliżowane seksowne ciała nastolatek. Ja rodziłam w styczniu i do lipca zawsze zostawało mi tylko kilka kilo nadwagi a przybierałam w ciąży 25 kg. I Ty też jesteś na tej pozycji wygranej :)

Gość Weroniczek i Amelek
Mama-nowa lepiej będzie jak sobie przejrzysz małe ciuszki, poukładasz, sprawdzisz co ci brakuje. Zrób se listę, kup co brakuje, pobuszuj po internecie po dziecinnych rzeczach ... i takie tam jeszcze na poprawę humoru. Figura wróci, zobaczysz. A czy te wszystkie chudziutkie mają małe dziecko? Zobaczysz będziesz patrzeć na dziecko, kochać je, dbać o nie i szybko zapomnisz, że tak myślałaś. A na wiosnę, jak już zrobi się cieplej to ty już nie będziesz się wstydzić swojego wyglądu i będziesz dumna jak będziesz wychodzić na spacerki z dzieckiem :) Nie warto się smucić takimi rzeczami, wiem bo też przechodziłam. Oby szybko ci przeszło.

mama-nowa na ETAPIE STARAŃ , 5 poronień za sobą, ale wierzę że się uda:)

No i dziękuję Wam drogie koleżanki :) Wraca mi optymizm :) Chyba sobie zjem kawałek czekolady :) A co tam :)

Do Si25 Przykro mi...Ja się tez długo starałam...Pomogło mi jedynie zapomnienie o pragnieniu dziecka i stało się.Zaszłam w ciążę i jestem na finiszu. Życzę Ci spełnienia pragnienia.

Mama nowa, to fakt do wakacji będziesz wyglądać nieporównywalnie do tego. A końcówka jest paskudna. Ja czułam się jak wielki słoń. Ale tez nie czarujmy się, że myśli się o dziecku i wygląd nie ma znaczenia. Bo kocham swoje dziecko bardzo, ale rpzejmuje się swoim wyglądem i chciałabym wyglądac jak przed ciążą, dlatego od marca siłka i basen :).

Gość mam 34 latka
jeny zawsze podobały mi się kobiety w ciąży czasami na necie wyszukuje nagich lasek w ciąży swoich dzieci nie mam ale kobiety w ciąży, ale moim pragnieniem jest kochać się z ciężarną. czy jestem zboczony?

mama-nowa - obsesyjne myślenie jest najlepszą antykoncepcją :) Nie miałam problemu z zajściem tylko z donoszeniem, ale wierzę ze juz bedzie dobrze. Pocieszę Cię ze tez tyje , od hormonów, ale czego się nie robi dla dziecka:)

Popieram Si25 robi się to dla dziecka, także eby być szczęśliwszą zjedz sobie tą czekoladkę. Szczęśliwa mama to szczęsliwe maleństwo

Święta prawda okokokok... Dobra mama to zadowolona mama, a zadowolona mama to spełniona mama, ładna mama i inne pozytywne epitety. Moja znajoma przytyła tez 18 kg. Po 2 tygodniach - nie widziałam ani grama z tych 18.Ale ja to zapewne aż taka szczęściara nie jestem. No nic, przerzuce się na aktywny tryb życia :)

Przestań, jeśli uda ci się zrzucić te 18 w pół roku to będzie sukces. Ale waga to nie wszystko. Ładnie ubrana, pomalowana, wykąpana, pachnąca. Jedym słowem zdabana kobieta wcale nie musi być mega szczupła. A waga to tylko dodatek.

Gość Weroniczek i Amelek
Skoro mi dwa razy przytyło się 24 kg i je straciłam po ciąży to i tobie droga autorko uda się te 18 kg zrzucić. Po samym porodzie jest ok 10 kg mniej. No fakt przez jakiś czas wygląda się jakby dalej było się w ciąży ale to kwestia czasu i ciało dojdzie do normy. Mi się udało to i tobie się uda.

nie martw sie kochana ,ja urodzilam pol roku temu 3 synka,przytylam 28 kilo i zostalo mi 3 jeszcze , w sumie to nie musze ich zrzucac ,bo juz jestem szczupla i wszystkie nawet te najmniejsze dzinsy wchodza na mnie,w dodatku zadnych rozstepow na brzuchu po zadnej ciazy a brzuch plaski,nawet sie nie odchudzalam drastycznie tylko ograniczylam troszke jedzenie,nosze rozmiar 36,tak jak zawsze, a teraz wlasnie pozarlam marcepanka,widze ze bardzo zalezy ci na figurze wiec dopniesz swego i na pewno schudniesz,powodzenia dodam ze karmilam b krotko bo tylko miesiac,mialam malo pokarmu , a jak bedziesz karmic to schudniesz w mig papa

ja po urodzeniu dziecka byłam chyda jak struś pędziwiatr, mimo ze w ciaży "troche" ;) przybrałam:)

Gość powiem tak...
18 kg na plusie w ciazy to nie tak zle ja przytyłam w obu ciazach po 15 kg i zawsze wracalam do swojej wagi nie martw sie wszystko bedzie dobrze , zycze udanego porodu i zdrowego bobaska

Gość co wy chrzanicie
co z tego, ze po porodzie poczuje sie lzejsza jak generalnie bedzie sie czula kiepsko, szczegolnie w dolnych partiach ciala fatalnie, a zrzucicic kilogramy i przede wszystkim pozbyc sie fald na brzuchu, rozstepow wcale nie jest latwo dzidzia wynagradza? moze i wynagradza, szczegolnie strate meza jako partnera seksualnego... moze przygotujemy kobite na to co ja czeka a nie bedziemy tu tworzyc jakies pieknie zludne historyjki!

Gość do poprzedniczki
Nie każdy ma zwisający brzuch, masę rozstępów i psychiczny dołek po porodzie. Jeśli ty miałaś to twoja sprawa ale nie próbuj wmówić autorce, że na pewno będzie źle się czuła i będzie miała zwisający brzuch. A dolne partie ciała jak to nazwałaś nie każdego bolą, bo jeśli ktoś miał cc to boli co innego. Nie dołuj dziewczyny na starcie, bo każda kobieta w inny sposób przechodzi połóg.

Gość otóz to
kazda kobieta inaczej przechodzi połog. Ja mialam cięcie, ale i tak po wyjsciu ze szpitala staralam sie normalnie funkcjonowac i dzieki temu szybko doszlam do siebie