Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nanatata

grypa żołądkowa czym karmić?

Polecane posty

Nie wiem co podawać do jedzenia rocznemu synkowi który ma grypę żołądkową.

napewno to grypa? u nas lekarka kazala podawac kisiel, odgazowana cole, chrupki kukurydziane, kleiki, marchwianke mial 15 miesiecy bardzo wymiotowal, trzeba pamietac zeby wrecz wmuszac picie, nasz sie odwodnil i dostal skierowanie do szpitala :-/

na pewno grypa, nie wymiotuje tylko cały czas robi rzadką kupę, wczoraj na pupie miał jedną wielką ranę, bardzo silne odparzenie, po maści przechodzi czuć ze robi się juz jakiś strupek. dziwi mnie trochę ta kola

my przy biegunkach mieliśmy odstawic zwykle mleko (bylismy na bebilonie) a dawać isomil lub bebilon pepti. Zageszczec kleikiem ryżowym. Dawać marchwiankę, ewentualnie ors 200 z hipa i podawać dużo picia, ale nie herbatek w których są zioła. najlepiej jak kupisz w aptece jakieś elektrolity, żeby dziecko się nie odwodniło.

Kuba też dostaje nifuroksazyd 3 razy po 2 ml dostał już 3 dawki i puki co jeszcze nie przeszło. Dobrze, ze po pimafucort pupka zaczęła szybko się goić.

Mozesz podawac to, co dziecko jada normalnie. Jesli oczywiscie malutki ma apetyt. Jesli nie chce jesc, nie zmuszaj, pilnuj tylko, zeby pil wystarczajaca ilosc plynow. Grypa zoladkowa jest wywolana wirusem i zadne diety tu nie pomoga. Organizm musi pozbyc sie wirusa i tyle. Moje dziecko w zeszlym roku przechodzilo zoladkowke cztery razy. Lekarz ostrzegal mnie tylko, zeby nie dawac mu do picia soku z jablek albo cytrusow. Poza tym normalna dieta: tzn. mleko modyfikowane, kaszki, obiadki o ile dziecko chce jesc.