Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cameron22

moja PIERŚ co robić ?? JAKIE BADANIA ?

Polecane posty

wyczylam niewielkie zgrubienie 2 mce temu i poszlam do bardzo dobre pani doktor -robila mi badanie USG -chyba -tzn.jeżdzila takim przyrządem po mojej piersi ( wszystko bylo na monitorze ) ,powiedziala ze ona nic nie widzi żadnego guzka,WYRAZILA opinie że dla mojego bezpieczeństwa powinnam jednak zrobic po miesiaczce badanie ..( tyle ze nie wiem jakie -chyba mammografie :( Jednak mnie od 2 dni boli w tym miejscu to zgrubienie ....a tego drugiego badanai już nei zrobilam Tak bardzo się boje ,dodam ze mam 25 lat ,biore tabletki anty no i moja mama miala guza wycietego z piersi ,CZY MAM SIE BAĆ ?? czy USG jest lepsze czy mammografia ? Co robic ? Ciagle o tym myśle :( czy myślicie ze guzki bolą ? Czy to bylo faktycznie USG -co mialam ?? i czy to jest dobre badanie ?? jestem zalamana. Pomóżcie mi

tez mialam cos takiego ;p poszlam do onkologa, na usg itd i okazalo sie, ze to nic powaznego ;) po prostu zgrubienie tkanki :) duzo cwiczylam i tluszcz zaczal zawiazywac sie w miesnie, co spowodowalo powstanie niewielkiego guzka, wyczuwanego palcami :) bylam rok pozniej na kontroli i nic soe z tym nie dzieje :) moze masz tak samo?

podczas stosowania tabletek anty takie zgrubienia lubią sie robić podobno ;) mi się też robiły ale nie w piersiach [ bo ich prawie nie posiadam :classic_cool: ] tylko w pachwinach między nogą a wiesz czym ..... :D :D przeważnie raz na miesiąc takie coś mi wyskakiwało i też bolało troszkę odkąd nie biorę tabletek anty już tego nie mam ALE uważam, że powinnaś to skonsultować i zrobić jeszcze jakieś badanie bo lepiej dmuchać na zimne .

Chcialabym umiec Ci pomoc, ale nie wiem sama. Pani doktor robila Ci usg, tak mysle. Radzilabym isc do niej znowu, powiedziec, ze boli, i poprosic o skierowanie na badania, czy cos. Nie martw sie za duzo, bedzie dobrze :)

te verde --> tzn wiesz moje nie były ale też miałam robione USG ;) mój ginekolog mówił, że takie zgrubienia lubią sie tworzyć w pewnej fazie cyklu a jak sie bierze tabletki to już wogóle ;) ale każda taka zmiana powinna być zbadana bo u jednej może to być niegroźne zgrubienie tkanki tłuszczowej a u innej cos poważniejszego

Gość lotted
idż do tej samej lekarki po okresie i poproś o ponowne zbadanie.W karcie ma zapisane co zobaczyla podczas badania ,to będzie miala porownanie.Spokojnie....mogą to być skutki niewrownowagi hormonalnej.Sama tak wielokrotnie mialam ,więc wiem co pisze.Zrob USG jeszcze raz i będziesz spokojna.