Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yogana

Krótkie cykle?!

Polecane posty

Gość yogana

Moej cykle trwają ok. 23-26dni. Jak w takim przypadkach oblicza się dni płodne wczedzie jest napsiane jak oblicza sie gdy się ma idelnie 28 a co z takimi dziewczynami jak ja które mają krótsze cykle? Może ktoś sie orientuje?

jeżeli przy tak krótkich cyklach występuje owulacja to pewnie zgodnie z reguła, że jest ona 14 dni przed okresem

Gość exellaa
ja też mam krótkie cykle czytaólam gdzies ze czasem moze w ogole ni ebyc owulacji ale nie wiem czy o prawda . moja siostra tez miała cykle 23-24 dniowe i ma dwójkę dzieci wiec nei wiem czy to ma jakies znaczenie

Gość end dejane
jak bedziesz u ginekologa to zapytaj o to ale mysle ze owulacja jest 14dni przed okresem .. ale nie jestem pewna

Gość jojojojjjooojjj
eee chyba nie tak to funkcjonuje - owulacja występuje w połowie cyklu stąd 14 dzien prz cyklu 28dniowym.. natomiast przy cyklu 24dniowym to wchodzi dzień 12 cyklu itd słyszałam też że z uwagi na krótkie cykle należy szczególnie uważać na seks po okresie bo owulka jest szybciej i plemniki mogą przeżyć i doczekać ....

Gość anik...
Owulacja występuje ok 14-16 dni przed okresem i długosc cyklu nie ma znaczenia!!!! A to ze zawsze wystepuje w połowie cyklu to totalna bzdura!!!

i właśnie stąd to mylne przekonanie, że owulacja występuje w połowie cyklu:O \'owulacja występuje w połowie cyklu stąd 14 dzien prz cyklu 28dniowym\' tylko, że 14 dzień to także 14 dzień PRZED miesiączką:O Owulacja występuje około 14 dni przed nast okresem, bo tyle \'żyje\' ciałko żółte

Gość exellaa
no właśnei 14 dni przed następnym okresem a nei w połowie cyklu w końcu nie kazda kobieta ma idelnie 28 dniowy cykl! niektóre maja własnie krótsze bądz dluższe i to nie ejst zadna tragedia i nie świdczy to o np. bezłpłodności!!!!

Jezu, jakie bzdury! Nijak ma się dzień owulacji do długości cyklu! A jak faza lutealna ma 10 dni albo 16? A niedomoga lutealna w cyklu 28dniowym: owulacja w 20 dc a faza lutealna tylko 8? Dni płodnych się nie oblicza!!! Bo się nie da!!! Można je zaobserwować po mierzeniu temperatury, obserwacji śluzu i szyjki. Można robić testy owulacyjne.

Gość yogana
jak się nie da to co to tylko jak ktoś ma 28dniowy cykl moze sobie wyliczyć a inne kobiety juz nie to jakaś bzdura!