Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozzzzzzzzzala

Czy 2,5 letnie blizniaki powinny juz mowic???

Polecane posty

Gość kurakaow.
my chodzimy 2 razy w tygodniu na 45 minut. Każda wizyta 45 zł. Ale naprawdę jest warta tej ceny (w końcu sa nawet za 60 zł), bo nasza Pani logopeda jest naprawdę wspaniała. To raczej młoda dziewczyna i to, co ona wyrabia z naszym skarbem to się w głowie nie mieści :-)

Gość Rozzzzzzzzzala
Princpolo---- eeg glowki nie jest takie straszne, nie daje sie znieczulenia, wczesniej jak umawiasz wizyte, to lekarz pyta, o godziny, w ktorych dziecko spi, zeby go nie klasc,zeby byl senny, my np robilismy badanie prywatnie i normalnie w mieszkaniu przystosowanym na gabinet byl przytulny pokoik, w ktorym spokojnie uspilam dziecko, nie mozna dzieckiem poruszyc (trzymalam na rekach), w drugiej czesci badania s atzw lampy, czyli po prostu lampy zapalaja sie i gasna, a komputer odnotowuje reakcje podczas snu

Do EEG musiasz sama uspac dziecko bez żadnych środkow, Włąsnie neurolog nalega abyśmy powtórzyli EEG, ale teraz kiedy synek jet taki ruchliwy nie usiedzi chwilki na dupce nie wyobrażam go sobie uspac w szpitalu, obce miejsce obcy ludzie. W zeszłym roku robiliśmy to badanie to musielismy byc w szpitalu, małego musiałam obudzic w nocy i chodzic zn im cała noc zeby rano był zmeczony i usnał do badamnia, niestety maly darł sie w nieboglosy, 1,5 godziny go prubowałam uspac az wkoncu padł ze zmeczenia. Chciałabym zrobic to badanie, zeby uspokoic sie, ze wszystko oki, ale nie wiem jak mam to zrobic , on w domu nie chce juz spac w dzien aco dopiero w szpitalu przy obcych :(

Gość Rozzzzzzzzzala
Czarna 28, jesli jestes z warszawy moge dac Ci namiar na ten gabinet, umawiasz nawet o poznych porach, jestes sama z dzieckiem w zamknietym normalnym pokoiku z zabawkami i z przyciemnionym swiatlem

Gość kurakaow.
aha i jeszcze wiem od innych rodziców, ze z tą kobietą można się naprawdę dogadać. Widac, ze robi to z pasją a nie pazerna na kasę. W poradnii, w której przyjmuje nasza Pani logopeda jest bardzo duzo dzieci, chętnych jeszcze więcej, ale nie ma miejsc. Wtedy Pani logopeda umawia się z rodzicami, których dziecko naprawdę potrzebuje pomocy na wizyty prywatne, a rodzice płacą połowę ceny, albo i mniej. Uważam, że jest świetna i z powołania. Dlatego nie bójcie się pytać swoich logopedów czy przyjmą Was taniej, może akurat.

Rozzzzala- dziękuje bardzo, ale niestety jestem z drugiego konca :((lubuskie) A przydałbym i sie taki gabinet, moze wtedy mały by usnał

Gość Luizamariannnaaa
ale czy wy chcecie wysłac pricepolo do nerologa bo jej dziecko, w dodatku jest to chłopczyk, w wieku 3 lat nie mówi???? wy jestescie niepoważne, po co ją straszycie. Mam logopedie na studiach, chłopcy po I zaczynają o wiele później od dziewczynek z reguły, po II 3 lata to żaden wiek, żeby sie niepokoić. Owszem, można w domu poćwiczyc, pozachęcać, ale zeby od razu na takie badania dziewczyna pędziła????? Dzieci mają dwa rodzaje rozwoju - manualny i umysłowy. U jednego dziecka idą one w parze, u innego jeden przebiega szybciej niż drugi i tak byc może jest w przypadku Kacperka. Jeżeli ruchowo rozwija sie dobrze, rozumie co się do niego mówi, to po co wy siejecie panike??? Princepolo odpusć sobie najlepiej bo tylko Cie nastraszą.

ale poweidz mi pomaranczko kto wysyła Princpolo do neurologa.???? Pisałyśmy tylko,z e my byłyśmy na badanich ale nikt nie karze isc Cale szczescie synek Princpolo ma tylko problemy z mowa, moje dziecko ma jeszczei nne problemy wiec bylam zmuszona robic takie badania Wiec czytaj ze zrozumieniem

Gość szukam Cie zachodzie
kurakaow. możesz mi napisać skąd jesteś, albo skąd jest ta Pani logopeda. Szukam kogoś sprawdzonego dla córci, moge płacić byleby tylko jej pomogła. A młode są lepsze, bo mają pasję i chęci, dużo więcej pomysłów i energii. U nas jest tylko taka starsza Pani, byliśmy u niej 3 razy, ale Olcia nie chce chodzić i wcale się nie dziwię. miałam wrażenie, ze przyjmuje pacjentów za karę :-O

Gość moj syn ma
2,5 roku i mowi baaaardzo duzo czasem takie wyrazy ze nie wiem gdzie on to słyszal odpowiada ze zrozumieniem prawidłowo odmienia słowa mowi krotkie wierszyki typu siala baba mak.... czasem przekreca wyrazy np ni powie kolana a zawsze konala ale nie tylko o tym chcialam pisac-zaczal chodzic jak mial 15 m-cy -wiec wg "ksiazek" tez pozno na wszystko przyjdzie czas moim zdaniem

Gość kurakaow.
szukam CIę zachodzie---> my jesteśmy z Leszna w Wlkp. :-)

Gość Rozzzzzzzzzala
ja tez mysle,ze na wszystko przyjdzie pora,ale wole byc spokjna, ze dzieci nie maja zadnych zaburzen

Luizamariannnaaa ----Dziękuje za słowa otuchy...Ale źle zrozumiałaś/przeczytałaś :) dziewczyny mnie niczym nie straszą.Mi neurologa w placówce z opóźnioną mową sami zaproponowali,bym się do niego udała.Oczywiście mogę pójść ,jak również odmówić. No to u mnie logopeda prywatnie jest drogi. Szukałam po rożnych gabinetach (i nie wiem tak naprawdę jacy są to specjaliści).Kasują od 80-150 zł za 40-60 minut,.

Gość kurakaow.
estes z bardzo dużego miasta, tam to się cenią a wiedza niestety duzo gorsza i zaangazowanie, ale na pewno nie zawsze :-)

Jeśli chodzi o mnie to jesteś z małego miasteczka :) Ale ,,cennik"sprawdzałam w Gorzowie Wlkp. i Szczecinie.

Gość Rozzzzzzzzzala
a jeszcze jedno, czy jedza same???

Rozzzzzzzzzala Mój operuje łyżką i widelcem jak tylko skończył 1,5 roku.Z samodzielnym jedzeniem nie mam problemu.Za chiny ludowe nie pozwoli sobie by ktoś jego karmił :)

mialam okazje poznac dziecko 2,5letnie i powiem szczerze tez nic nie mowilo ale potem w wieku ok 3lat jak sie rozgadalo;) teraz ma 4,5 roku i gada jak najęta.moze niektore dzieci tak maja,ze pozniej zaczynaja

Gość gość
bliźniaki 2,5 letnie powinny już mówić

Gość gość
8:34 To fascynujące bo ja mam w domu 3,5 latka. Chodzę do logopedy od pół roku i nadal słabo mówi. Jest roztrzepany i nie usiedzi za długo przy ćwiczeniach. Zrobił duże postępy, ale i tak często nie można go zrozumiem choć mieli ozorem na okrągło tylko nie po naszemu...

Gość gość
moze dlatego ze blizniaki?komunikuja sie wlasnym jezykiem miedzy soba, maja swoj swiat a reszta nie interesuje