Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martwię się o to

Skąpe miesiączki

Polecane posty

Gość martwię się o to

Dziewczyny, czy skąpe miesiączki mogą być powodem problemów z zajściem w ciążę? Zawsze miałam trzydniowe okresy, więc skąpe, ale odkąd się leczę, bo nie moge zajśc w ciążę (biore bromergon, clostilbegyt) miesiączki są jeszcze mniejsze - trzy dni, przy czym trzeci dzień to już tylko palmienie. Czy któras z Was wie coś może na ten temat, ma podobny problem, rozmawiała z lekarzem? Ja sie o to pytałam, ale mój lekarz jakoś ten problem bnagatelizuje i mówi, że nie, to nie jest problem. Ale dla mnie to dziwne, bo tak być chyba raczej nie powinno

Gość mmalinowa pokusa
przy lekach własnie miesiaczki przewaznie są skąpe skoro sie boisz to moze zmien lekarza ,

Gość adrisna
ja mam okresy 3 dniowe- z czego 3 dzien to plamienie, nie mialam zadnego prblemu z zajsciem w ciaze, udalo sie za pierwszym razem :)

Gość martwię się o to
mmalinowa pokusa, problem w tym, ze to bardzo dobry lekarz od leczenia bezpłodności. A nie wiesz czasami, czy może to być dodatkowy powód tego, że nie mogę zajść w ciążę?

Gość martwię się o to
adrisna, pocieszyłaś mnie, choć wiem, że każda z nas jest inna :)

Gość mmalinowa pokusa
mysle ze te skape miesiaczki nie sa powodem bezplodnosci , moja mama tez miala bardzo skąpe miesiaczki zawsze nie martw sie i zycze tobie upragnionego i zdrowego dzidziusia bedzie dobrze :)

Gość martwię sie o to
mmalinowa pokusa, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć, ale łatwo nie jest - miałam robione już chyba wszystkie badania, mąż też i wszystko niby ok., a dziecka od 1,5 roku jak nie było, tak nie ma. Dlatego już się po prostu doszukuje wszystkiego, bo sama nie wiem, co jest grane

Gość mmalinowa pokusa
kochana moge wiedziec ile masz latek ? ale jak niechcesz mówic to nie mów ja słyszałam o takim czyms jak sie za bardzo chce dzidzi to szybko nie bedzie , musicie sie wyluzowac , ja wiem ze nie jest łatwo ale wyluzuj sie psychicznie kochana skoro badania ok to znaczy ze trzeba działąc i czekac na "owoc " tej pracy

Gość martwię się o to
mam 28 lat. Nie sądze, że jest to kwestia psychiki, bo przez pierwsze pół roku w ogle o tym nie myslałam, bo zdawaam sobie sprawę, że nie jest to takie proste i od razu - i mimo tego i tak nic. I tak się już ciągnie 1,5 roku, a teraz do tego te skąpe miesiaczki, które nie wróża nic dobrego

Gość mmalinowa pokusa
ja moze opowiem ci taką historyjkę i odrazu uprzedze ze nie mam zamiaru poprzez tą historie niczego ci narzucac ani proponowac , poniewaz nie mam prawa wchodzic w życie twoje , z butami ... a o to ta historia Moja znajoma tez nie mogła zajsc w ciaze , leczyła sie u lekarza ,, brała jakies hormony potem przestała , bardzo chcieli miec dziecko , bardzo chcieli , starali sie i długo nic.. az w koncu po około chyba 2 latach starań zaszła w ciaze powiedziała ze prosiła Matkę Boską Nieustającej Pomocy modliła sie do niej jakis czas modliła sie i miala pod poduszką obrazek Matki Boskiej z Dzieciątkiem ALE TO historia kazdy ma jakies poglądy i kieruje sie nimi czasami ..

Gość mmalinowa pokusa
ja mysle ze wam się uda począć dzidzie jestes młodziutka jeszcze, postaraj sie niesmucic z powodu ze nie mozesz zajsc narazie .. wiem ze to nie takie łatwe ja juz powoli uciekam spac .. tobie zycze spokojnej nocy i owocnych starań mysle ze bedziecie mieli dzidzie oby Wam sie udało pozdrawiam i przytulam Cię mocno :) papapa ps. jak cos to jutro bedę

Gość martwię się o to
mmalinowa pokusa, każda rada jest przeze mnie mile widziana - dzięki. Oczywiście, że to tez biore pod uwagę :)

Gość mmalinowa pokusa
odezwiesz sie tu jutro?? jak cos to bede tu po obiadku :) pozdrawiam pa

Gość martwię się o to
mmalinowa pokusa, tak, oczywiście, że się odezwę dziękuję Ci :) miłej nocy :)

Gość martwię się o to
może dziś pojawi się jeszcze ktoś, kto wie coś na ten temat :) zapraszam

Gość mmalinowa pokusa
witam , myślałam ze uda mi sie być wczesniej na kafe ale jednak nie . mam nadzieje ze samopoczucie ci sie poprawiło pozdrawiam :)

Gość Momika002
witam was kobiety!!!!mój problem jest dużo gorszy zawsze miałam skąpe miesiączkia ostatnio niemam go prawie wogóle 1 dzień plamienia i koniec,,,,natomiast razem z mężem od 5 lat staramy sie o dziecko i nic.... lekarze mówią że jest wszystko ok ze taka moja natura ja już niemam siły wiele łez wylałam i już nie daje rady pozostają mi tylko modlitwy!!!wierze że sie uda kiedyś ale jestem już wykońsczona tym wszystkim Pomocy!!!!

Momika, a może Wasz problem jest taki, że za bardzo chcecie? Nie sądzę, żeby skąpe miesiączki coś miały z tym wspólnego. Ja kiedyś jak miałam okres to był potop szwedzki, najchętniej spałabym w pampersach. Potem 2 lata brałam tabletki anty i jak je odstawiłam to okresu miałam tyle co kot napłakał - używałam tamponów mini i chodziłam spać we wkładce i budziłam się z czystą. A dzidzię zrobiliśmy zanim się zaczęliśmy starać specjalnie o nią. Natomiast moja przyjaciółka 4 lata się starała, lekarze mówili, że wszystko ok a tu nic i nic. W końcu uwierzyła, że nie może, kupiła psa i dom do remontu i na tym skoncentrowała myśli i od razu zaszła. Może u Was też o to chodzi?

Gość czomczom
hej :) też mam skąpe miesiączki, nawet się z tego cieszę ;) ale chciałam powiedzieć że u szczupłych kobiet takie właśnie są miesiączki, może u Ciebie też dlatego

Dziewczyny, jako że temat skąpych i krótkich miesiączek spędzał mi przez długi czas sen z powiek (obawiałam się, że będę miała problem z zajściem w ciąże), obiecałam sobie, że opiszę jak to było ze mną. Zwykle miałam standardowo obfite @ - trwały z 3-4 dni, były średnio obfite. Mniej więcej 3 lata temu (miałam wtedy ok 27 lat), 2 lata po odstawieniu środków anty, z niewiadomych przyczyn okres skrócił mi się do 1 dnia! I stał się tak skąpy, że czasem wręcz wystarczałyby wkładki hig. Zrobiłam mnóstwo badań hormonalnych: prolaktyna, progesteron, testosteron, tsh - w różnych dniach cyklu i wszystkie wyszły w normie. W czasie wizyt gin okazywało się, że często nie mam owulacji i pojawiały mi się czasem cysty na jajnikach, które zwykle znikały same, raz zażywałam luteinę żeby wspomóc proces ich zanikania. Nie miałam jednak zespołu polic. jajników. Ostatecznie na początku b.r. postanowiliśmy spróbować począć potomka i - niespodzianka! Udało się przy pierwszej próbie. Obecnie synek ma 3 tyg. i jest b. kochany :-). Piszę to ku pokrzepieniu serc. Co prawda do dziś nie odkryłam przyczyn mojego skróconego okresu, ale jak widać czasem nie ma to żadnego związku z płodnością. Pozdrawiam serdecznie!

Gość gość
mysle z eto nie powod, ale moze po prostu skontaktuj sie zlekarzem? W http://godulahope.pl/ maja swietnego ginekologa.