Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwustronna

Rodzice, co im odbiło ?? poważny odp. proszę !

Polecane posty

Gość Dwustronna

Mam 14 lat. Moja mama ożeniła się 2 lata temu z facetem któy jest co prawda starszy od niej o 13 lat, ale bardzo się kochają. Ogólnie są ze sobą już 5 lat, więc długo. Ale do żeczy... Zawsze mają jakieś odchyły, bo pokłócą się o byle co. Wolałabym, aby kłócili się na cały dom, a oni nie ! Nie odzywają się do siebie już drugi dzien. Normalnie szlag mnie trafia, jak się mijają i wogóle. Nie wiem o co im poszło, ale wiem, że o byle co. Oni naprawdę zachowują się jak dzieci, jak mama zrobiła obiad, to mi każe go zawołać, bo sama nie chce. No masakraa ! Jak dzieci. ! Poradźcie mi coś, co zrobić aby się pogodzili? Może jakieś argumenty aby ich przekonać. Przy okazji, z mamą więcej gadam, bo wiecie jak z ojczymem, to mnie zatyka :D Ale też mogę z nim na ten temat pogadać, tylko powiedzcie co powiedziec :) Pozdrawiam ! I czekam na odpowiedzi. Teraz jadę, ale niedługo będę, to liczę, że mi pomożecie :)

Gość no niee wiem
pewne jest jedno , nie do ciebie należy rozwiązywanie ich konfliktów czy problemów, nie musisz za nich ich rozwiązywać, ani nawet wchodzić w te problemiki ale jeśli chcesz im pomóc, to rozmawiaj z nimi właśnie o tym , że nie potrafią rozwiązywać w sposób dorosły problemów, że oboje mają problem z komunikowaniem się, że oboje powinni zacząć się uczyć komunikacji między sobą przy pomocy psychologów, psychoterapeutów i grup wsparcia, słowem.... wyślij dzieciaki do specjalistów aby pomogli im dorosnąć.

Gość -Regina-*
nie wiem co ci poradzic :(. Zobaczsz sami się niedługo powinni pogodzic bo wyaje mi sie ze dlugo tak nie wytrzymaja xd

Gość Dwustronna
Tylko w tym jest problem, Regina, że oni jak ze 4 dni się nie odzywają, to ojczym idzie się napić, mama nie nawidzi alkoholu.. a ojczym nie potrafi przestać pić i jest masakra na jakies 2 tygodnie. mama zalamana, ja zaplakana... masakra !

Gość Dwustronna
Podnoszę ! Może ktoś jeszcze mi pomoże ??

Tu niestety nikt Ci nie pomoże, tak jak ktoś to wyżej napisał ... Rodzice sami muszą ten problem rozwiązać. A moze masz kogoś zaufanego w rodzinie, żeby z ta osobą pogadać? Może któraś babcia, ciocia, dobrzy znajomi rodziców spróbowaliby zasugerować jakąś poradnię?

Gość Dwustronna
Mieszkam za granicą, i całą rodzinę mam daleko.. :( Przed chwilą dowiedziałam się, że pokłócili się przeze mnie ! Bo nie pomagam mamie, tylko siedzę przed kompem. To powiedział ojczym. Taak wiem.. zawiniłam, ponieważ to prawda. Tylko po jaką cholerę moja mamusia musiała mnie bronić ?? Przecież sama doskonale wie, że za mało pomagam. Jak myślicie? Powinnam go przeprosić ??

Gość Dwustronna
Podnoszę, bo wątek spadł :(