Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Clem

Propolis

Polecane posty

Stosuję to na grzybicę. Czy któras miała styczność z tym lekiem i może mi powiedzieć, czy jej pomogło, etc?

Gość Łupinna twarda
Kochana, na grzybicę propolis nie pomoże. Przeczytaj jakie właściwości ma propolis - przeciwbakteryjne a nie przeciwgrzybiczne. Zresztą sama sobie zdiagnozowałaś grzybicę? Niestety leków bez recepty nie ma, jeżeli masz serkowate upławy i swędzenie, to radze pójść do ginekologa. Kiedyś stosowałam co popadło na to świństwo łącznie z globulkami propolisowymi (nie pomogły, ale nie dziwota), teraz już tak nie robię, tylko od razu do ginekologa się zapisuje. No może wcześniej się zaopatrzam w zapas lacibios femina i clotrimazolum kremu, bo to zawsze jest wskazane w takich przypadkach ;)

Hm, przeczytałam ulotkę i jest dokładnie napisane, że przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze właściowości ma... nie wiem, ale zdaje mi się, że mi pomogło, bo serkowate upławy minęły, i już prawie nic nie swędzi. Ale do ginekologa i tak idę, tylko ze we wtorek dopiero.

Gość anik...
To bardzo dobrze ze idziesz do ginekologa, nie ma co leczyc sie na własna reke szczególnie ze te najbardziej skuteczne leki są tylko na recepte. Mi kiedys gin przepisała tabletki dopochwowe clotrimazolum i pomogły. Takimi lekami bez recepty grzybice mozna co najwyzej zaleczyc ale nie wyleczysz jej.