Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polamana

PO WYPADKU..PROSZE O ODPOWIEDZI

Polecane posty

Gość polamana

WITAM.MOJE PYTANIE ZWIAZANE JEST Z ODSZKODOWANIEM.UBEZPIECZONA JESTEM W SZKOLE W PZU,MIMO IZ WYPADEK MIAL MIEJSCE W WAKACJE WIEM ZE MAM PRAWO DO ODSZKODOWANIA.NIEDLUGO MAM KOMISJE LEKARSKA.JESLI CHODZI O SAM WYPADEK TO NA IMPREZIE RODZINNEJ SPADLAM ZE SCHODOW.OKAZALO SIE ZE MAM SKRECONY BARK KTORY MI NASTOWIONO PO CZYM NOSILAM SPECJALNY STABILIZATOR PRZEZ 1,5 MIES.MIALAM ROWNIEZ PROBLEMY Z NOGA,GIPS PRZEZ 3 TYG NA CALEJ DLUGOSCI NOGI I STABILIZATOR PRZEZ MIESIAC.POZNIEJ MIALAM ZEBIEG ARTROSKOPIE KOLANA Z KTOREJ WYNIKA ZE MAM ZERWANE WIEZADLA.OD WYPADKU DLUGO SIE REHABILITOWALAM A CALE LECZENIE TRWALO OD 26 LIPC DO 24 GRUDNIA.MOJE PYTANIE BRZMI CZY MOGE ZA TAKIE URAZY DOSTAC W MIARE SENSOWNE PIENIADZE?ORIENTUJE SIE KTOS?Z GORY DZIEKI ZA ODP

Gość polamana
PODPOWIE KTOS MOZE?

odszkodowanie zalezy do dlugosci leczenia i uszczerbku na zdrowiu, za skrecenie palca i dluzsze leczenie ejst kilak stowek wiec cos sensownego powinnas dostac

Gość ewpiyui
A teraz jeszcze raz tylko bez capslocka. Czytać się tego nie da. :O

Gość ekheeeem
Dokładnie.. przez ten caps lock aż się nie chce czytać :P Więc.. powinnaś dostać jakies odszkodowanie.. a ile tego będzie to nie mam pojęcia.

Gość polamana
kolezanka wyzej nie miala problemu i przeczytala:)

Gość hyhyuhhuu
oni maja takie wytyczne, ile za co moga dac. przykladowo za taki bark przypuscmy ze moga max 30% dac jesli nie mozesz nim ruszac trwale. wiec sama sobie odpowiedz. dodam jeszcze ze zazwyczaj ubezpieczenia szkolne to 3000-8000tys, ponadto procent z wypadku x4.

Gość polamana
chodzi poprostu o to ze w czasie kiedy mam miec komisje planowalam wyjazd i niewiem czy warto mi z niego rezygnowac bo jak mam dostac 200 zl to nie bde sobie moze tym dupy zawracac ,a wogole sie nie orientuje jak to z tymi odszkodowaniami jest

Gość polamana
nie ale jesli o bark chodzi to z nim juz jest w sumie ok ale z noga jeszcze nie do konca.za pol roku lub rok mam miec rekonstrukcje wiezadel

Gość hyhyuhhuu
komisje moga bez problemu przelozyc na inny termin, ale jak zwykle beda niezadowolone tak to jest biurkowcami :) podalem tylko przyklad, z noga tak samo, niektorzy nie moga wyprostowac w kolanie po wypadku. najwiecej chyba za amputacje, jesli masz powazne obrazenia, mozesz liczyc na duze odszkodowanie, napewno wieksze niz 200zl. ale dziwie sie ze juz kieruja, skoro lekarz moze stwierdzic procent uszkodzen dopiero po zakonczonym leczeniu, a czekaja cie jeszcze wiezadla...

Gość polamana
tak ale z tym ze teraz juz zakonczylam leczenie i wrocilam do pracy(staz).i dalej sie ucze.a te wiezadla beda mi roobic jak pisalam wyzej za jakis rok no moze pol .

Gość wspólczuje komisji lekarskiej
oni się tam potrafią przyczepić do wszystkiego byleby tylko nie dać odszkodowania

Gość polamana
domyslam sie:/zastanawia mnie jedno podobno moj znajomy za zlamany palec dostal 3 stowki i tak mysle ze to duzo za palec

Gość mój ojciec za rozcięty wzdłoż
palec dostał 2 tysiaki ale to w PZU, nie wiem jak tam w innych

Gość polamana
no ja ze szkoly tez w pzu jestem ubezpieczona

Gość to idź
jak trafisz na ok lekarza to na pewno dostaniesz po kilka tysięcy.

Gość polamana
wiec ide:)jesli to bedzie wiecej niz 2 stowki to milo:)

Gość klaudynaaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... Robilam test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu : http://tnij.org/testosobowosci