Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuzaaanaaanaaana

POMOCY POMOCY !!!

Polecane posty

Gość zuzaaanaaanaaana

Mam do was pytanie - znacie moze jakies fajne,romantyczne,z przeslaniem ksiazki o milosci??Nieszczesliwej?Albo szczesliwej,ktora pieknie sie konczy?Chodzi mi o taki wyciskacz lez,ktory daje do myslenia??

Gość DAGA......
o sama bym poczytała

Gość zuzaaanaaanaaana
oo,widze ,ze nie jestem sama ;) wiec moze zna ktos jakies fajne ksiazki?

Ja również polecam Danielle Steel , czytałam kilka Jej książek i naprawdę byłam pod wielkim wrażeniem .. Konkretnych tytułów nie powtórzę bo nie pamiętam, ale wiem , że przy jednej z tych lekturek rozkleiłam się jak dziecko.. (bynajmniej nie z błahego powodu , że "on kocha ją a ona jego nie , ohh jakie to romantyczne !! ;-( ".. przewijał się motyw choroby ukochanej osoby , późniejsza jej śmierć i próba powrotu do normalności) Doprawdy niesamowita historia, która łapie za serce .. W ogóle była to pierwsza książka, przy której się rozpłakałam.. Polecam ;-)

Gość zuzaaanaaanaaana
Wlasnie chodzi mi o taka smutna opowiesc,gdzie ktos umiera.Chce taki wyciskacz lez,a przy tym ksiazke z jakims przeslaniem.Zna ktos moze tytul tej ksiazki Danielle Steel?

A możesz wyjaśnić o jakie przesłanie Ci chodzi w ksiązce o miłości?

Gość zuzaaanaaanaaana
Np.takie jak wazna jest milosc,jak mocne jest uczucie miedzy ludzmi i ze istnieje jedna na milosc na cale zycie.

Gość s.p.i.
jak ktoś ma umrzeć, to może love story segala się nada?

Gość
Hrabia Monte Christo ;)

Gość koolorowa
bez umierania (tzn.prawie) aczkolwiek piękna historia miłosna : "Każdy Twój oddech" Judith McNaught

Gość Może ta
Paulo Coelho "Jedenascie minut"

Gość zuzaaanaaanaaana
Dzieki wam :) A czytaliscie moze Paulo Coelho ,,Na brzegu rzeki Piedry usiadlam i plakalam''?Ladne ?

Gość Może ta
Fragment z książki "Jedenaście minut" "Gdyby przyszło mi dzisiaj opowiedzieć komuś o moim życiu, mogłabym to zrobić w taki sposób, że uznano by mnie za kobietę niezależną, odważną i szczęśliwą. A przecież tak wcale nie jest. Nie wolno mi wymawiać jedynego słowa ważniejszego od jedenastu minut – miłość. Przez całe życie uważałam miłość za coś w rodzaju przyzwolonego niewolnictwa. To kłamstwo: nie istnieje miłość bez wolności i na odwrót. Tylko ten, kto czuje się wolny, kocha bezgranicznie. A ten, kto kocha bezgranicznie, czuje się wolny. Dlatego wszystko, co teraz mogę przeżywać, robić, odkrywać, nie ma sensu. Mam nadzieję, że ten czas szybko minie i będę mogła na nowo podjąć poszukiwanie samej siebie, że spotkam mężczyznę, który mnie zrozumie, przez którego nie będę cierpieć. Ale cóż ja wypisuję za głupstwa? W miłości nie można się wzajemnie ranić, bo przecież każdy odpowiada za własne uczucia i nie ma prawa potępiać drugiego. Czułam się zraniona, gdy traciłam mężczyzn, których kochałam. Dziś jestem przekonana, że nikt nikogo nie traci, bo nikt nikogo nie może mieć na własność. I to jest prawdziwe przesłanie wolności: mieć najważniejszą rzecz na świecie, ale jej nie posiadać."

Gość zuzaaanaaanaaana
Ogolnie wlasnie czytalam na temat tej ksiazki ,,Jedenascie minut'' i zastanawiam sie nad nia.Fragment widac bardzo pouczajacy,o cos takiego mi chodzilo.A czy cala ksiazka jest ciekawa?Nie jest momentami nudne?

Gość Może ta
Ja ta ksiazke doslownie wchlonęłam w jeden wieczor. Mi bardzo sie podobała. Jest napisana w formie pamietnika.

Gość zuzaaanaaanaaana
No to zdecyduje sie na ta ksiazeczke :) Czegos takiego szukalam.Dziekuje bardzo :)

Gość Może ta
Miłej lektury :)

Gość zuzaaanaaanaaana
Dziekuje,jutro z rana lece po ksiazeczke :) Dobranoc i jeszcze raz dziekuje! :)