Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdfdsa

czy pieluchował ktoś sowje niemowlaki?

Polecane posty

Gość asdfdsa
jak długo mam pieluchować? Mam skierowanie na usg ale dopiero termin na 27 stycznia

Gość no chyba logiczne że tak
długo jak lekarz zdecyduje

Gość coooooooooooooo

Gość asdfdsa
zastanawiam sięczy 4 tygodnie od urodzenia to nie za późno na usg bioderek. Kiedy wy robiłyście usg?

Gość no chyba logiczne że tak
nigdy nie jest za późno ja byłam na usg chyba,gdy mały miał 5 tygodni i zalecono zakładać pieluchę przy następnym usg już wszystko było ok:)

Ja pieluchowałam, ale latem wydawało mi się to koszmarem, więc zamiast pieluchować nosiłam w chuście a w nocy zakładałam dodatkową pielszkę. Ważne jest, żeby nie pieluchować tetrą, ale flanelą, bo tetra się zbija i nie ma tego efektu ułożenia na \"żabkę\".

A to ile masz pieluchować powie ci lekarz. Córcia miała 2 miesiące, jak się zgłosiłam do lekarza i musiałam ją przez 5 miesięcy pieluchować.

Gość asdfdsa
acha...bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam nadzieję że wszystko z malym będzie dobrze

4 tyg to nie za późno ponieważ usg robi sie najczęściej po 6 tyg zycia. oczywiście moja połozna juz wczesniej kazała mi pieluchować na wszelki wypadek i chwała jej za to!!lekarz powiedział ze jesli cos jest nie tak- to im wczesniej tym lepiej..u nas kazał pieluchowac jeszcze 1 mies do nastepnej kontroli a potem juz nie, ale ja robiłam to az skończyła 3 i poł mies bo wtedy jak stwierdził juz sie nie cofnie to co naprawilismy!

Gość a czy wasze maleństwa
mają wtedy bardzo szeroko nogi?

ja nie pieluchowałam. pani doktor pokazała mi ćwiczenia na bioderka. przy każdej zmianie pieluszki ćwiczyliśmy. ćwiczenie to nie było męczące dla małej, zabawiałam ja przy tym żeby myślała że to takie nasze zabawy. w przeciągu miesiąca bioderka się poprawiły. jestem zadowolona z tych ćwiczeń. nie musiałam jej szeroko pieluchować bo to wydaje mi się strasznie męczące dla dziecka. nam na szczęście same ćwiczenia pomogły.

Gość a po co to się w ogóle
robi?

Gość gdzie szkukac
jest gdzies to na necie

Gość bfxgh
jak poprawnie powinny być ulożone nogi po tym pieluchowaniu bo mój mały mimo pieluchy to i tak stupki sobie złaczy

Co to opisać. Wkleję linka z filmu, gdzie w tle jako znak wodny widać takiego pomarańczowego hipka. Nóżki dziecka mniej więcej powinny być tak ułożone podczas pieluchowania, z tym że udka powinny bardziej tworzyć linie prostą. Zresztą podobne ćwiczenia robiłam z małą. Właśnie tak układałam jej nóżki podczas ćwiczeń. Uda tworzyły linię prostą i delikatnie je dociskałam do podłoża. Dzięki temu nie musiałam pieluchować. Jak się lekarki zapytałam o pieluchowanie i jak nóżki powinny być podczas niego ułożone to właśnie w ten sam sposób jak ćwiczymy. http://www.imdb.com/media/rm387096064/tt0105824

Gość ten link chyba nie
na temat