Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

klaudia h.

16 tydzień ciąży czy to możleiwe, że...

Polecane posty

Gość gość
A o co chodzi?

Kobiety, więc chcecie powiedzieć że to co zbijacie nie jest zabójstwem a jedynie płodem?

witam naleze do osob puszystych jestem w 23 tyg ciazy a moga waga utrzymuje sie bez zmian pozatym chcialabym sie dowiedziec kiedy tak normalnie poczuje ruchy malenstwa zeby bylo wiadomo ze wszystko ok czekam na informacje bo zaczynam sie czasami denerwowac jak malego nie czuje :) pozdrawiam

Gość gość
Moja dzidzia dzidzia jest aktywna najbardziej popołudniu i wieczorem.Bardzo rzadko z rana.

Gość galagala32
Ja do najszczuplejszych nie należę ale też ruchy poczułam 16 tygodnia na zasadzie takiego bulgotania. Tydzień później już były wyraźne ale nie zawsze odczuwałam, ale tak żeby było czuć jak przykładam rękę to dopiero w 20 tygodniu, chociaż sama odczuwałam wyraźne kilka razy dziennie. to moja pierwsza ciąża. Zakochana Może spróbuj przez stetoskop jak masz możliwość. Ponoć u grubszych kobiet są trudniej wyczuwalne te ruchy, albo pójdź na wizytę do lekarza żeby cię zbadał. Ja przez normalny domowy stetoskop to słyszałam czasami serce jak bije a czasami takie jakby uderzenia i mnie uspokajało jak np któregoś dnia nie odczuwałam nic. U mnie najbardziej czuć jak leżę na plecach albo jak przypadkiem położę się spać i cisnę za bardzo na brzuch to sie odzywa od razu.

Gość zakochana86
no ja bym juz najbardziej chciala zeby bardziej wyczuwalne byly ruchy albo zeby przytulic juz skarba ale jeszcze troche musze byc cierpliwa

a co do stetoskopu to niestety nie mam mozliwosci niestety musze cierpliwie czekac do 19 na wizyte u lekarza i mam nadzieje ze zobacze mojego skarbka i poslucham jego serduszka :)

Gość gość
Jestem w 16 tc i jeszcze nie czuje ruchów dziecka. Nie martw sie na zapas. Stres nie jest wskazany. Czytalam ze w 1 ciazy ruchy odczuwalne sa ok 20 tyg ciazy. Jeszcze chwila i na pewno poczujesz swoje male szczęście:)