Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oliviiiia

Wizyta u ginekologa.

Polecane posty

Gość oliviiiia

Jutro ide pierwszy raz do ginekologa. Czy możecie mi poradzić jak się przygotować co powiedzieć , o co zapytać itp. ??

Gość przypomnij sobie datę
ostatniej miesiączki - ja zawsze zapominam! :-) Ty mów o tym, z czym przyszłaś, jeżeli to jakiś konkretny problem, jeśli nie - że przyszłaś pierwszy raz na wizytę kontrolną. Ubierz się wygodnie. Jak się wstydzisz latać z gołą pupą to spódnica (wygodna) - nie zdejmujesz jej tylko podwijasz lub spodnie i dłuższa koszulka. Ja preferuję spodnie - bo potem nie musze zdejmować skarpetek, a podłoga przeważnie bywa zimna.

aha - lekarz może pytać od kiedy miesiączkujesz - też sobie przypomnij mniej więcej! I bez stresu - da się przeżyć!

Gość oliviiiia
Troche sie denerwuje bo ide do faceta... Czy jest jakas różnica między ginem - facetem a kobietą??

Mój pierwszy gin to facet, następny też i teraz mam babkę :) Osobiście wolę facetów :D Ja powiedziałam, że to moja pierwsza wizyta u gina i mówił mi po kolei co robi i czy zaboli czy nie :D

Gość ws
Jak dla mnie nie ma roznicy czy to kobieta czy mezczyzna... wazne bym sie zle nie czula. A co do skarpetek to u mnie daja takie specjalnie kapciuchy co by mi cieplej w stopy bylo :D

z tego co wiem - większość kobiet woli faceta. Ja byłam 2 razy w życiu u kobiety - i nie chcę więcej. Byly niemiłe, brutalne, zbywały mnie itp. Na pewno są wyjątki, ale..... Jak byłam 1-szy raz, żeby się rozluźnić lekarz kazał mi się śmiać :-) Działa! Oczywiście nie trzeba rechotać na całe gardło, ale pomyśl o czymś śmiesznym - stosuję tę metodę do dziś.

I nie ma się co wstydzić, giny oglądają wiele tyłków itd. także kolejny nie zrobi na nich różnicy :D Ja już się nie krępuję :):):)

Ja zresztą idę dzisiaj - i choć to śmieszne, bo mam już sporo lat ;-) ale też mam stresa! Zwłaszcza że dawno nie byłam.

Coś chyba w powietrzu wisi, albo przebywanie na kafeterii tak synchronizuje! :-D

Gość Maroladaaaaaaaaaaaa
A jak ktoś jest virginem ;) ? Słyszalam, ze badają przez pupę 😭

Też to słyszałam ale nie wiem jak jest :D Do gina poszłam pół roku po pierwszym razie :D :classic_cool:

Pierwszy raz byłam jako dziewica - badanie było normalnie, tylko mniejszym wziernikiem. Błona przecież nie przeszkadza w np. zakładaniu tamponów, więc i w badaniu też nie - chyba że jest wyjątkowo gruba.

Gość oliviiiia
O cholera , ja jestem dziewicą... Czyli to znaczy ze będzie mnie badał jakoś inaczej??