Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trybeczkaax

podrazniona szyjka malucha - prosze o pomoc bo nie wiem juz co robić

Polecane posty

Gość trybeczkaax

Prosze pomóżcie drogie mamy. Mój synek ma bardzo podrazniona skórke na szyjce. Zaczęło się od tego, że jak był malutki szyjka mu się często pociła i w sumie nie miał tego do końca wyleczonego, stale czerwone i czerwone. Doktórka kazała nawilżać np Emolium, tak też robimy ale żadnego skutku to nie przynosi, nie wiem już co robić, czym smarować, żeby szyjka się zagoiła, a czerwone miejsce na nej zbledło. Prosze o pomoc.

moj miał plame na policzku-czerwoną , to pediatra przepisała krem robiony w aptece wg receptury na alergię pokarmową i podajemy mu Fenistil-krople doustne łagodzące objawy schorzeń alergicznych

emolium też smarowliśmy, bez skutku. dlatego poszliśmy jeszcze raz do pediatry i stąd ta maść i Fenistil i pomogło

Gość trybeczkaax
dziękuję, bo ja naprawde nie wiem co robić, wydaje mi się , że to pod szyjka nie jest wynikiem alergii, ale podraznienia przez zapocenie, skórka w tym miejscu jest przesuszona, na początku zasypywałam zasypką, wtedy skora robiła się jasniesza, bledsza, ale z czasem jeszcze bardziej przesuszała się, chyba faktycznie wybiore się jeszcze raz do lekarza.

moj mlody mial czerwona podrazniona brode,probowalismy wiele srodkow i w naszym przypadku pomoglo oilatum,dla nas rewelacja i sladu po 3 misiecznej walce,pozdawiam

Gość trybeczkaax
dzięki katarzyna, mam oilatum i jak tylko sie obudzi zaraz go posmaruje,

Gość trybeczkaax
up up

Gość sddddsdds
Lipobase, naprawde super krem na takie rzeczy, bardzo nawilazajacy. Moja cora miala podobnie i pomogl od rzu, sprobuj

Gość trybeczkaax
dziękuję