Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hoska

Na podstawie elektronicznego bra fittera mam rozmir 65F!!!

Polecane posty

Gość hoska

A ja prawie w ogole nie mam cyckow! Jak to jest mozliwe? Wlasnie patrzylam na allegro na staniki z tego rozmiaru i one sa kosmicznie duze! NIe wiem czy mam wiezyc temu fitterowi. Boje sie ze kupie stanik a w ogole bedzie za duzy!!

Gość agawwwka
nie wierz!!! taki boom sie zrobił na tego typu liczenie rozmiaru i angielskie staniki a jak się okazuje ta rozmiarówka się nie sprawdza

Gość zesula
nie, nie sprawdza?? Serio?

Gość Jatezzz
No to ja mam podobnie. Tylko mam 60F. Best BRa czy w takim razie uwazasz ze zakup stanika przez internet jest całkowicie bezpieczny? Jaki sklep mozesz polecic?

Gość trele_morele_le
Prawda jest taka, ze symbol A-F oznacza głębokość miski. I czy będzie to 65 czy 85 w obwodzie, to miska ciągle zachowuje swoją głębokość! Nie wierzcie głupotom, bo jak logicznie myśląc, można założyć stanik dziewczynie,w miskach którego zmieściłyby sie 2 duże jabuszka, a dziewczyna ma piersi jak wypryski. Poza tym jak kobiecie, która ma maleńkie piersi , które ledwo od ciała odskoczyły , ucieknie biust pod pache??? no jak???

Gość mistake mistake
do trele-more-le nie znasz sie. własnie best bra ma racje.

trele_morele_le, masz i nie masz racji, bo mieszasz głębokość miski z jej objętością :) Owszem, „głębokość\" miseczki, czyli ilość cm między czubkiem miseczki a jej poziomem obwodu (patrz czasza kuli: odległość między jej wierzchołkiem a środkiem podstawy) będzie taka sama, bo czy przy 60F czy przy 80F będzie to różnica między obwodem stanika a obwodem w biuście delikwentki. Ale te miseczki będą miały kompletnie inną objętość bo promień półkuli będzie zupełnie różny - tak, jak inną objętość mają dwa prostopadłościany o tej samej wysokości, ale różnej podstawie. Czyli do 80F mogłabyś nasypać kilkakrotnie więcej piasku niż do 60F, inaczej mówiąc - mówiąc Twoim porównaniem - 60F będzie połówką jabłuszka, 80F kawałkiem melona (czaszą kuli) o tej samej wysokości co połówka jabłuszka. I w tym momencie logiczne jest, że jak się zmniejszy podstawę, ale zwiększy wysokość/głębokość, to objętość pozostanie ta sama (tylko będzie inny kształt) - dlatego doradzenie 60E zamiast 70B jest całkowicie normalne, biust przecież możesz ‘zebrać’ nawet ręką, a co dopiero trójwymiarową miseczką. Ta notka to świetnie prezentuje: http://tnij.org/60_f A jak dziewczynie małobiuściastej mogą uciec piersi pod pachę? Bardzo prosto: uciekają rozsmarowywane złym stanikiem, nasze ciało jest przecież plastyczne (pomyśl: jeśli noszenie aparatu na zęby poprawia zły zgryz, albo jeśli złe buty deformują stopy powodując halluksy, to czemuż stanik - działający przecież na tkanki o wiele bardziej miękkie niż kości - nie miałby powodować ich zmian?) Wielkość piersi nie ma tu nic do rzeczy - poczytaj na Lobby Małobiuściastych o migracji biustu – niektórym dziewczynom przybywa po kilka cm jak w dobrym staniku pozbierają biust spod pach i z pleców...

Gość trele_morele_le
hehehe może i bra masz rację. ale ja mam kumpele, która ma strasznie wielkie piersi, a mało w obwodzie pod biustem i nosi 70D. Poza tym mówi, ze ta miska jest na nią ciut za duża.... No więc jak????

Gość trele_morele_le
....poza tymi wszystkimi racjami to doradzane przez Ciebie staniki nie podobają mi się. Zabudowana miska ze wszystkich stron, jak dla starej baby. Bielizna ma być seksowna, a te trójwymiarowe miseczki zwyczajnie nie są! Ideał biustonosza to śliczna koronkowa bardotka :)

Gość i znow nie masz racji trelemor
ele bo sa piekne koronkowe staniki w baaardzo wielu rozmiarach, wiec sie dziewczyno nie wymądrzaj skoro nie masz racji :) wystarczy poszukac, a o gustach sie nie dyskutuje

Gość ostatnio szukałam stanika
Muszę się wyżalić. Wybrałam się na poszukiwanie co najmniej 60D. Pytam więc ekspedientki o staniki Freyi na 60 pod biustem. Ona: "jaka miseczka"? A ja jak ta idiotka - "nooo, B..." Do cholery, tak nam nakładli do łbów, że mały biust = A, B, że inne litery nie przechodzą mi przez gardło. Oczywiście okazało się, że rozmiarówkę mają od D. Nie miałam odwagi przymierzyć takiego "namiotu", podziękowałam i wyszłam :/

Gość best bra
Tak czytam ten topik i nadziwić się nie mogę. Piszesz, że trele myli objętość z głębokością. Może i myli. Ale jest pewna zależność: im większa głębokość tym większa objętość i zależność między tymi wielkościami jest. To tak jakbyś chciala nalac wody - więcej nalejesz tam gdzie jest głębiej, to jasne (jestem fizykiem i piszę z fizycznego punktu widzenia). Tak więc nie wszystko sie to kupy trzyma :) Odnośnie biustonoszy, to ja nosze 75 C - stanik świetnie leży i chociaz na kalkulatorze wychodzą mi jakieś kosmiczne rozmiary - 65F:) Ostatnio biustonosz w rozmiarze F pokazywała mi moja babcia: toż to namiot był (pod biustem 75 cm) - a ja mam małe zgrabne piersiątka i absolutnie je w te berety nie wsadzę :P pozdrawiam!

No to noś jaki chcesz. Ale nie podważaj czegoś, co jest logiczne, małego tego stosowane nie tylko w Polsce. Nosiłam normalnie biustonosze 75B. Pewnie, że nie leżały fatalnie, ale na przykład przesuwały się podczas leżenia czy noszenia itp. Może i bym się tym nie przejmowała, gdyby mi to nie przeszkadzało. Jednym jest wygodnie w staniku, gdzie cycki ledwo co się mieszczą i będą zawzięcie bronić swoich racji do noszenia za małej, lecz ich zdaniem idealnej bielizny. Inny postąpią podobnie ze stanikiem, który można by naciągnąć jak procę i jeszcze będzie zbyt szeroki i nie będą z tego powodu w ogóle narzekać. Tak się nauczyli. Ja jednak postanowiłam wypróbować rady nie best_bra, ale po prostu rady specjalistek od bielizny i będąc w Londynie na zakupach zaopatrzyłam się w stanik 65DD. I co? Pasuje idealnie. I nie jest to głęboki, babciny cyckonosz, tylko atłasowy (do tej pory były to push-upy), miękki, ozdobiony koronką staniczek, który nie tylko doskonale eksponuje biust bez użycia gąbki, ale jest niezwykle wygodny. Teraz mogę wisieć do góry nogami i biust świetnie trzyma się nie na ramiączkach, ale na fiszbinach, nie przesuwa się i tym samym nie zniekształca piersi. Kupujcie co chcecie, wasz biust, wasza sprawa. Ale nie są to żadne czary mary, tak się po prostu profesjonalnie dobiera bieliznę.

Gość wenna
75F a 65F to zupełnie różne biustonosze z zupełnie inna wielkością miseczki. Ale ważne, że Ty się dobrze czujesz w swoim 75C.

Gość do fizyczki- tylko ci sie
wydaje, ze twoj stanik dobrze lezy :) gdybys przymierzyla ODPOWIEDNI to bys zmienila zdanie,ale poki co wolisz tkwic w tej slodkiej nieswiadomosci :)

Gość może i tak jest
tylko powiedzcie mi jedno: to na diabła ktoś stworzył tę tabelę z onaczeniami misek A,B. Równie dobrze mogliby wystartować od D (bo wychodzi, ze kazda kobieta ma przynajmniej miseczkę D) i jechać aż do Z. W sklepach też chyba łatwiej kupić 70B czy 70E, to chyba o czymś świadczy. A poza tym dobrze się czujecie w biustonoszach, które Was w obwodzie cisną. Bo mnie stanik dobrany przez kalkulator zwyczajnie ciśnie, tak że nie moge o nim zapomniec :O Mialam go przez chwilę na sobie i zostawił czerwony pasek.... :( Niech każda nosi stanik taki jak uważa i będzie spokój.

Gość może i tak jest
miało być...niż 70E (poprawka :P)

To, że łatwiej jest na razie kupić 75B niż 65F świadczy jedynie o głupocie/złej woli producentów, marnym wyposażeniu sklepów, nieuświadomieniu klientek i slile głupich reklam pokazujących, że właściwie leżący biustonosz to taki, z którego 3/4 biustu się wylewa. Tabelki, gdzie rozmiary są w przenośni i dosłownie do D to tego wszystkiego efekt. Ale zauważ, że to się powoli zmienia, coraz więcej jest i świadomych swego rozmiaru, wymagających klientek, i dobrze zaopatrzonych sklepów. A i producenci zaczynają się budzić. I w sumie masz rację - jeśli nasze firmy dalej będą robić takie rozciągliwce, to mogą spokojnie startować od D a z obwodami musiałyby zejść do 50. Chyba, że się nauczą robić biustonosze dobrej jakości, gdzie 75 będzie się rozciągało o 3-4 cm a nie 30 - wtedy miseczki A, B, C będą potrzebne i uzasadnione. A że dopasowany stanik zostawia czerwony odcisk? Co w tym dziwnego? Nie mamy skóry z żelaza, ślady zostawiają i spodnie, i skarpetki, i rajstopy, i jakoś nikogo to nie dziwi i z ich noszenia nie rezygnuje bo gdyby nie zostawiały śladów to by z nas zwyczajnie pospadały... Czemu więc biustonoszom odmawia się prawa do trzymania się i zostawienia lekkiego śladu? Dopóki nie wbija się on do bólu, a jedynie po zdjęciu mamy na skórze "fotkę" jego konstrukcji to wszystko jest całkowicie normalne :) Przepraszam, jeśli napisałam trochę chaotycznie, ale mam ograniczony dostęp do internetu i muszę się sprężać ;)

Gość to ja powiem tak
nosilam kiedys 70B-jak mozecie sie domyslic nie mam zbyt wielkiego biustu obwod jezdzil mi po calych plecach, jak podnioslam rece to czasem miseczki ladowaly mi w polowie piersi, ktore nie byly wystarczajaco duze zeby je zatrzymac tylko ze to chyba nie o to chodzi zeby biust podtrzymywal miseczki tylko chyba powinno byc odwrotnie prawda?a biust powinien byc podtrzymywany przez obwod a nie ramiaczka (mozecie sobie skojarzyc z nowoczesnymi placakami turystycznymi ktore maja pasy odciazajace kregoslup na biodrach i piersiach) a jak do cholery ma utrzymac biust obwod ktory jezdzi po plecach i przemieszcza sie?! juz nie mowiac ze miska w 70B jest plaska, tym samym splaszcza biust...dzieki temu lepiej z profilu wygladalam bez stanika niz w staniku:/ potem przerzucilam sie na miekkie 60E-miska objetosicowo byla podobna, ale glebsza, dzieki temu eksponowala biust a nie splaszczala go potem musialam zmienic rozmiar na wieksze bo zaczelo mi wracac do misek to co zostalo z nich wypchniete dzieki beznadziejnemu 70B :O obecnie mam 60FF (lub 65F w malo rozciagliwych stanikach) wg brytyjskiej rozmiarowki przy wymiarach 65/83 i w zyciu nie wrocilabym do poprzedniego rozmiaru ze wzgledu na wygode inna sprawa ze nawet bym sie w niego nie zmiescila w misce...) alez sie rozpisalam:) a tu jeszcze przyklady na 'namioty' w stylu 65G (tyle mam w polskiej rozmiarowce:P) http://www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373&PHPSESSID=8246142982e10cdfec246819bcc858d9 http://www.dopasowana.pl/product-pol-219-Biustonosz-Aragon-oyster-Masquerade-4139.html

a ja mam 68cm pod biustem, a w biuście mierzone luźno - 85cm. Po wyliczeniu elektronicznym bra-fitterem okazało się, że powinnam nosić stanik o rozmiarze 60G. To możliwe??

Pewnie, że możliwe, 68/85 to 60G kontynentalne, a w brytyjskich markach 60E, czyli biuścik taki jak u dziewczyny tu: http://tnij.org/przemiana :) Zapraszam na Lobby Małobiuściastych po więcej informacji :)

Gość ostatniaa
besta_bra! moja droga.. czy to naprawdę działa? piersi mam średnie, klasyczny rozmair to C/D a obwód pod biutem = 82. dodam, że jedna pierś jest troche mniejsza, ale to chyba u wszystkich.. i ze się rozchodzą na boki ;/ to najbardziej mnie irytuje, dlatego zazwyczaj noszę biustonosze z usztywnieniem. moglabyś mnie poratować, pokazac co dla mnie najlepsze? jakies zdjecia, artykuły? bo na prawdę nie chce mi się wierzyc ze moge nosic romiar bodajże 75 I ! dodam, że jestem wysoka, 174cm i jestem trochę przy kości. czekam na rady! z góry serdecznie dziękuję! 😘

Czy pod biustem zmierzyłaś się na maksa ciasno i na wYdechu? No, i ile masz cm w biuście, bo bez tego niczego nie mogę doradzić :)

Gość ostatniaa
biust 102.. a pod biustem 80. :)

No to zapraszam w objęcia bryt. 75F(34F), a nawet, bo większość staników spokojnie się o te 10 cm rozciąga, 70G(32G). W markach polskich czy Triumphie byłoby to 70J (po obwód 75, oprócz kilku modeli Mileny, jak Sylvestrine czy Flamenco, raczej nie ma co sięgać, nasi kochani producenci robią chyba staniki z gumy ;) ). Zdjęcia? Artykuły? A proszę ;) : oto dziewczyna o wymiarach zbliżonych do Twoich (79/104) prezentująca bryt. 70FF: http://tnij.org/cpg3 A ta, 79/106 - bryt. 70H: http://tnij.org/85ddzmena70h Jeszcze bardzo pozytywny wątek: http://tnij.org/cn2q Jeśli przymierzysz biustonosz z odpowiednio ścisłym obwodem i odpowiednio dużą miseczką, to do tej miseczki zmieści się cała pierś (biust się rozchodzi na boki gdy z przodu nie ma się gdzie podziać i jest spychany za małą miską), a obwód podtrzyma biust na odpowiednim poziomie i nie pozwoli mu na uciekanie w żadną stronę. Zaś Twoim pierwszym zakupem w nowym rozmiarze na pewno nie powinien być stanik usztywniany, tylko miękki na fiszbinach, bo tylko w takim można zdiagnozować ewentualne problemy :) Przed rzuceniem się w wir zakupów polecam lekturę Lobby - ten przewodnik poprowadzi Cię do odpowiednich na początek wątków: http://tnij.com/yZSW1 Pozdrawiam i życzę owocnego polowania na staniki ;)

to wychodzi ze ja bym miala rozmiar na tym bra liltrze brytyjski 65 j brytyjski wyjatkowo scisly 70 h a polski nie produkuja teraz kupuje w zaleznosci os sklepu i rozmiarowki 75 e lub f ostatnio kupilam 70 jj a w innym sklepie 65 h czy mozecie mi polecic sprawdzone sklepy internetowe gdzie mozna kupic ladne koronkowe staniki bez usztywniaczy na takie cycuchy??

Gość ostatniaa
ale czasem mam bardziej obcisle bluzki.. i gdy noszę staniki z krótszym obwodem odbijają się boczki spod paska.. czy przy Twojej rozmiarówce tez tak będzie? a tak w ogole to wielkie wielkie dzięki.. 🌻