Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta_o

Zachowanie w hotelu

Polecane posty

Gość kobieta_o

Hej Słuchajcie - pierwszy raz będę nocowała w hotelu 5-gwiazdkowym i nie wiem do końca jakie obyczaje i zasady obowiązują... Hotel bierze mi firma moja ale będę musiała się tam sama zgłosić. Co mam powiedzieć w recepcji? Będę miała mały bagaż to mogę go sama wnieść? A odnośnie zamawiania drinków do pokoju? Pomóżcie.

Gość Bez przesady___
Wchodzisz jak do normalnego hotelu, podchodzisz do recepcji - mowisz ze mialas rezerwacje - daja ci karte magnetyczna (zapewne) kierujesz sie do swojego pokoju a tam to juz sobie robisz co chcesz :) zadnych boyow hotelowych - raczej ich mozesz olac jesli sa :) i niczym sie nie przejmuj , nie ma czym 5 gwiazdek nie rozni sie za bardzo od 4. to tyle w temacie.

Gość kobieta_o
Loda to ty zrób dziewczynko

Gość pznam sie na tym
tam jestes gosciem i wszystcy robia wszystko za ciebie.. czuj sie zrelaksowana isie nie nie przejmuj.. badź grzeczna miła i taktowna to wystarczy... jeśli nie jestes czegoś pewna poprostu kulturalnie zaptytaj " czy zaniesie pan bagaż , " czy może ktoś mi przynieś grinka do pokoju" ... kto pyta nie błądzi.... nie zamartwiaj sie drobiazgami tylko ciesz sie ze jestes w takim luksusie.. bedzie spoko!!!!! ale czasami napiwek moze sie przydać :D choć nie musi byc oczywiscie nikt tego od ciebie nie wymaga...

Gość kobieta_o
bo ja już zębów nie mam

Gość kobieta_o
ooooooooo te drinki to super sprawa. extra. a jak mam sie ubrac?

Gość kobieta_o-prawdziwa
dzieki za info a podszywajace sie kolezanki niech zajma sie swoimi problemami

Gość robisz jak ci wygodnie
ktos ci na ogol wnosi walizki i wypada dac napiwek, nie lubie tego, ale poza tymreszte masz gdzies. Acha, jak raz uzyjesz recznika, to ci wymienia, ja stralam sie nie uzywac na raz wszystkich, bo mnie moje ekologiczne serce sie kroilo,ze tyle wody na pranie sie marnuje. Beda ci tez codzien zmieniac posciel i ukladac koszulke nocna, wiec nie miej jej dziurawej, bo krepujace. Codzien jesli uzyjesz, dadza nowe mydelko, szampon, czepek do kapieli. Raczej ostaniesz szlafrok i kapcie (jednorazowe). W pokoju bedziesz miala lodowke z drinkami. Kawe, herbate, czajnik masz w pokoju free.Po co masz cos zamawiac do pokoju? Drogie to a ciekawiej w barze. Jak nie chcessz ,zeby wchodzili np spraztac, wywiesisz gotową kartke

a w jakim to bedzie kraju - bo w roznych jest rozny poziom 5 gwiazdkowych.

Gość kobieta_o-prawdziwa
w Polsce

Gość kobieta_o
w Siewierzu. podobno tam noca jest taka dziura w dachu , że akurat przy bezchmurnej pogodzie pięc gwiazdek widać.

Gość Bez przesady___
Przepraszam ale czy dla ciebie to jest jakies "halo"? w hotelach 3 gwiazdkowych jest tak samo wiec....? roznica jest w wygladzie pokojow i serwisie troche. drinkow do pokoju nie polecam bo jak pisala ktoras dziewczyna - niezle kasuja to juz lepiej zejsc do baru i cos sobie zamowic, mozesz zaniesc sobie do pokoju :) z recznikami jest wszedzie tak samo - rzucasz na podloge - tzn ze zyczysz sobie zeby wymienili na swiezy, to chyba wszystko.

Gość kobieta_o
czy gdy podpaske rzuce na ziemie to tooznacza ze chce by mi wymienili na nową?

w Polsce 5gwiazdkowe tchu nie zapieraja. Zmienia posciel, reczniki, kosmetyki, masz suszarke, kawe, herbate, czajnik. Szlafroka, kapci raczej nie. Masz saune , fitnes, basen za darmo, ale za ew. zabiegi kosmetyczne bys placila bezsensowna kase, nie warto. Drinkow do pokoju nie bierz, na sniadanie masz szwedzki stól i bedziesz obzarta do wieczora, jeli chcesz. restaurcjibedziesz miala kilka w hotelu, wszytkie niestety drogie. A ktory hotel, jesli mozesz napisac?