Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patikaja

siny ząb po kanałowym leczeniu??

Polecane posty

Gość patikaja

Czy ktoś też tak ma??? Od czego to jest???Mam nadzieje ze wszystko jest ok

Gość ząb po kanałowym
leczeniu jest martwy i zmienia kolor. To normalne.

Gość patikaja
aa dzieki tak myslalam ale nie byłam tego pewna ale jak ktos jeszcze tak myśli to musi tak byc:)

ja mam teraz lekko siny a jeszcze nie mialam leczenia kanałowego podbno jest martwy dzis mam na 15:30 i bede meic kanałowe ;/:(

Gość Wapno
Ja jeden mam martwy i koloru niezmienił

Gość mój na szczescie
ma normalny kolor.

Gość wszystko neguje
moj na szczescie--> no to bedzie mały zonk zapene zab nie jest calkowicie martwy

moj zab jest martwy i dzis wlasnie jestem po 1 etapie rozwiercenie i tlenek cynku tam mam...strasznie smierdzi :/ masakra! ale nic a nic nie bolalo niewiem po co tak sie bałam! i co do tego sinego zeba po kanałowym to tak jest ja bede go wybielac juz dzis rozmawialam ze swoim dentysta to sa 3 albo 4 wizyty tego wybielania i 1 kosztuje 30zł czyl 90zł albo 120zł ja bede wybielac:) wiec nie bac sie kanałowego bo to nic nie boli ja teraz smieje sie sama z siebie jak sie balam hahahaah

Gość patikaja
no to fakt nic a nic nie boli kanałowe leczenie az trudno w to uwierzyc nie???:) Wolałabym aby mi wszystkie tak leczono bo by nie bolało:) Ja nie bede raczej wybielac swojego zęba bo to jest "6 "to i tak jej nie widać ale jakbym miała z przodu to na bank bym to zrobiła.

Gość miałam jakies 3 lata
temu leczonego zeba kanałowo i ma normalny biały kolor.

Gość ja też mama jeden
martwy ząb, lekarz go czymś wypełnił, żeby nie zmieniał koloru i przez 2 lata było ok. teraz zaczyna sinieć marakra!!! i to jedynka, chyba tez się wybiorę , by spytać o wybielanie. Pozdro

Zdarza się, że ząb po leczeniu kanałowym zmienia kolor... Leczenie kanałowe to ostateczność (poza oczywiście usunięciem zęba), ponieważ taki martwy ząb staje się bardziej kruchy, niż ten normalnie \"odżywiany\" przez organizm

Gość NIE BÓJCIE SIE DENTYSTÓW
TAK TO NORMALNE JA TEZ MIALAM KANALOWE DZIS I POWIEDZIAL MI DENTYSTA ZE ON JEST MARTWY DLATEGO ZMIENIA KOLOR NIC SIE NIE BOJ KOCHANIENKA

Gość sinior
Nikomu nie wydaje się chore, że trzymamy taki ząb w swojej jamie ustnej? Analogicznie można by przyszyc czlowiekowi martwa reke (po usunieciu miekkich tkanek i odpowiednim wypelnieniu (o ile możemy to sobie wyobrazić)). Różnica taka, że jednak ręka rozkłada się bardziej "spektakularnie". Martwe ciało się rozkłada i jest świetnym miejscem dla rozwoju bakterii beztlenowych. W ogóle leczenie kanałowe jest źródłem wielu problemów, szczególnie z nerkami, wątrobą i sercem. Polecam książkę "Root Canal Cover-Up".

Gość pommponik
Leczenie kanałowe to dobrodziejstwo i doskonała alternatywa dla protetyki, która po pierwsze jest droższa (mam na myśli protetykę odpowiadającą komfortowi zęba po leczeniu kanałowym, czyli implanty lub mostki), a po drugie zawsze gorsza (o krok w tyle). Dlaczego? Bo ząb po leczeniu kanałowym wciąż ma żywy "aparat zawieszeniowy", podczas gdy implanty są na sztywno zrośnięte z kością. Prawidłowe - trzeba to podkreślić - leczenie kanałowe według nowoczesnych standardów pozwala zachować martwy ząb często do końca życia bez żadnych negatywnych następstw. A co jeśli ząb zrobi się siny? No cóż, to się niekiedy zdarza w zębach martwych, ale i na to jest rozwiązanie. Mniej doskonałe, ale tanie, a przez to najczęściej wybierane, to wybielanie martwego zęba od środka opisane tutaj http://www.anident.pl/siny-zab.html . Drugie to odbudowa zęba za pomocą sztyftu i koronki z wykorzystaniem wyleczonego kanałowo korzenia.