Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamam29

brak home office

Polecane posty

Gość Mamam29

sorki że kolejny temat kumpel pracuje w uk w jednej i tej samej firmie od 1,5 roku, ale nie robił home office bo był mu "niepotrzebny" teraz pracodawca upomina się o home office no i musimy wysłać i tu pytanie: czy jak teraz wyśle formularz na WRS to nie będzie miał ani on ani zakład pracy kłopotów? słyszał ktoś o czymś takim? do HO raczej wolę nie dzwonić :P

Gość nie nie beda
wielu moich znajomych tez pozno wyslalo, bez konsekwncji, nie trzes dupa

Gość Mamam29
oki spoko ktoś jeszcze słyszał o takim przypadku?

Gość white...apple...
nie martw się, nie ma z tego żadnych konsekwencji. ja też załatwiałam home office z konkretnym opóźnieniem i nic się nie stało. zresztą nie tylko ja :)

Z tego co ja slyszalam (ale tylko slyszalam to nie jest sprawdzona informacja) to problemy by mogla miec jedynie firma, ktora go zatrudnia, nie on, bo to oni powinni dopilnowac, zeby sie zarejestrowal. Tak przynajmniej powiedzial szef mojemu chlopakowi jak zaczynal prace i chcielismy troche odczekac z tym. bo ja tez sie wtedy rejestrowalam i to bylo duze obciazenie finansowe w jednym tygodniu dla nas.

Gość kajko i kokosz
To prawda, kare moze zaplacic tylko zaklad pracy, ale tak naprawde nie slyszalam o przypadkach, zeby jakis pracodawca mial problemy z powodu Polakow zatrudnionych u niego bez Home Office. Rzad wcale nie jest taki chetny do sciagania tych kar, niech wysyla i sie nie boi :)

Gość MAriusz BHP
w razie kontroli karę do 5 tys funtów płaci pracodawca ale pracownik traci pracę więc tracą na tym obie strony