Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brum brum23

DEBET W BANKU ING!

Polecane posty

Gość brum brum23

Prosze o inf, czy mając prawie 3m-ce konto direct w Banku Śląskim mogę ubiegać się o debet? Chce nieduzy, dosłownie kilkaset zł. Bardzo potrzebuje pieniędzy:( Jak długo ewentualnie trwałoby załatwienie tego?

Zadzwoń do banku i się dowiedz. Każdy bank ma inne zasady, a często udzielenie debetu zależy od wysokości obrotów na koncie, więc każdy klient może otrzymać debet w innym czasie.

Gość brum brum23
Smarkula ja podjade tam po pracy, bo tak przez tel to dużo mi nie powiedzą, Tylko pytam, czy w ogóle mam po co, bo moze np są jakieś twarde zasady, ze nie mogę , to wtedy nie mam po co jechac:(

Akurat w ING to nie wiem czy są sztywne zasady. Ale jak Ci się nie uda załatwić debetu to zorientuj się czy w innych bankach masz szanse na kartę kredytową - teraz o nią zdecydowanie łatwiej, a niektóre banki nawet na siłę próbują wciskać ;)

Gość brum brum23
Hmm... troche sie boje takiej karty, wolałabym debet w tym banku, w którym mam konto. Podjade tam, tak czy siak, moze cos uda mi sie zalatwic. Ciezkie to zycie:(:(:(

Gość gwG
Witam serdecznie, chciclabym przestrzec przed kartami kredytowmi. Pracuje w branzy prawniczo-finansowej zwiazanej zwlaszcza z monitorowaniem zadłuzenia. Karty kredytowe i szybkie kredyty to morderecze oprocentowanie. Potem ludzie budza sie z wielokrotnoscia tego co wzieli (oprocentowanie dochodzi nawet do 30%). Debet jest najlepszym rozwiazaniem. Zwykle banki przyznaja go w opraciu o analize mieisiecznych obrotow na koncie. Jesli twoje beda dawaly gwarancje ze kazdorazowy wplyw pokryje zadluzenie nie powinno byc problemu, pozdrawiam.

Gość brum brum23
Dziekuje gwG, dlatego wlasnie wolalabym debet i to niewielki, potrzeba mi dosłownie 300/400zł. Nie mam za co po prostu życ do końca m-ca:( Mam dość rachunków:( żyć mi się odniechciewa:(

Gość gwG
a przejarzalas strony internetowe?

gwG - zgadzam się w 100%, mając kartę trzeba być świadomym wydatków, ale znam też sporo osób, które kart nie mają i potrafią się nieźle zadłużyć. Ja korzystam z karty, ale ograniczam się w miesiącu tylko do ok 300zł i zawsze spłacam od razu jak to możliwe, a więc zazwyczaj nie płacę żadnych odsetek.

Gość brum brum23
Przegladnęłam stronę ING, ale nie znalazłam tam inf na ten temat:( Jezeli ktoś się lepiej orientuje , to proszę o pomoc.

Gość brum brum23
wlaśnie znalazłam:( gdybym miała konto 6m-cy byłoby po kłopocie, ale ja mam 3m-ce. W takim wypadku musiałabym dać zaświadczenie z pracy o dochodach. A jestem w idiotycznej sytuacji, bo w tym m-cu kończy mi się umowa i w lutym będę podpisywać nast. WIęc to by było smieszne , gdybym wpisała na zaśw., ze właśnie kończy mi się umowa:( Na pewno by mi wtedy przyznali....:( ehh

Gość Mam konto w ING
Ja bylam w listopadzie. Wielki problem mi Pani w okienku robila bo nie bylo 6-ego wpływu wypłaty na konto.... Byłam 9-ego a 10-ego wypłata, na drugi dzień musialam podejsc... Jak juz byl ten 6-ty wpływ.. Czyli 6 miesiecy miałam konto. Tragedia. To moze jakas pozyczka ekspresowa Cie poratuje? Poszukaj w necie.

Gość brum brum23
Boże nie wiem co mam zrobić:( ja się tak boję tych expresowych:( może to śmieszne, ale naprawdę wielu ludzi znam, którzy przez to dziś mają problemy... świat jest okrutny

Gość brum brum23
właśnie nie, rodzice sami nie mają pieniędzy,a mój chłopak... na niego niestety liczyć nie mogę:( sam potrzebuje pieniędzy, ma dług:( To takie przykre kiedy nie możesz liczyć na faceta w takiej chwili, czuję sie strasznie samotna:(

Gość Kodur
kurde, tak mi Cie szkoda :( znajdz jakas dobra prace, kto szuka ten znajdzie, Wiem ze latwo mowic, ale jak cos czegos usilnie poszukuje, to w koncu znajdzie. a do tej poru jestes niestety zmuszona wiazac koniec z koncem i tak jak mowili inni nie bierz kredytow i pozyczek bo z tego nie wyjdziesz .... pozyczke mozna wziasc z pracy, jak sie ma na stale, wtedy co miesiac beda potracac z wyplaty i nie bedzie oprocentowania, pozyczke mozna wziasc od przyjaciol badz rodziny, albo wariant debetu. zadnej z tej opcji wybrac narazie nie mozesz ... straszny ten swiat ;/// jedz za granice i zarob troche pieniedzy. pare tysiecy bedzie dobre na start, potem pomysl nad czyms konkretnym. Tyle moge poradzic ;)